Preview pro league (v): Oranje dames Vs. Verenigde Staten

Logo KNHB

Komend weekend spelen de Oranje dames tegen de Verenigde Staten. Waar de selectie van Oranje vorige week nog een nederlaag leed tegen Australië, is het team extra gebrand op een overwinning. De wedstrijd wordt gespeeld op Zaterdag om 01.00 uur Nederlandse tijd in het Wake Forest University, Winston-Salem. 

Nederland kan zich klaar maken voor een zware wedstrijd tegen de Amerikaanse dames. In de eerste wedstrijd hielden de Amerikaanse dames een van de grote favorieten Argentinië op een 2-2 stand gelijk. Extra bijzonder was het dat Amerika deze gelijke stand realiseerde in het hol van de leeuw, namelijk op Argentijnse bodem. Argentinië won in de shoot-outs uiteindelijk met 3-1.

In de tweede pro league wedstrijd van Nederland, leden de dames een gevoelige nederlaag tegen Australië. (zie ook: Opmerkelijk verlies Oranje dames tegen Australië). Ook tegen Nieuw Zeeland werd een week daarvoor een krappe overwinning geboekt (0-1). De vraag wordt dan ook gesteld, of de nieuwe groep die is samengesteld na de Champions Trophy in China, wel al klaar is voor de grote toernooien. Niet alleen wordt er in de nieuwe pro league door Nederland weinig gescoord, ook is dus de eerste nederlaag al geleden.

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.