Preview Tulp HK: 'Angstgegner' Duitsland op bezoek in Amsterdam - Hoofdklasse Hockey Nederland
De Nederlandse heren nemen het dit weekend op tegen Duitsland.

Preview Tulp HK: ‘Angstgegner’ Duitsland op bezoek in Amsterdam

Ook de heren spelen dit weekend een dubbel tegen Duitsland. De Duitse heren spelen vrijwel op alle grote toernooien en hebben de kenmerk om vaak in de slotfase toe te slaan.

De afgelopen drie wedstrijden Nederland tegen Duitsland, waren een prooi voor Oranje. Op het EK hockey van 2019 werden de Duitsers in de poule en ook in de troostfinale verslagen. In de troostfinale werd er zelfs met 4-0 gewonnen. In datzelfde jaar won Oranje in de FIH Pro League eenmaal van de angstgegner Duitsland.

De Duitse heren zijn bezig aan een comeback. De laatste jaren werd er niet echt gepresteerd op een groot toernooi. De laatste medaille werd behaald op de Olympische Spelen van 2016. Toen wonnen de Duitsers de bronzen medaille. De laatste keer dat de Duitsers wonnen, dateert alweer uit 2014 toen de Champions Trophy in Bhubaneswar (India) werd gewonnen.

Grote achterstand

De Nederlandse Heren staan in de FIH Pro League op een tweede plaats. In negen wedstrijden hebben zij 18 punten behaald. Nummer een is België, zij hebben alweer 32 punten. Hiervoor hebben ze wel vier wedstrijden meer gespeeld. De Duitse heren staan verrassend genoeg op een zevende plek. Toch speelden zij tot nu toe nog maar vier wedstrijden. Twee overwinningen op Oranje, zou betekenen dat zij nog volledig meedoen om de FIH Pro League dit jaar te winnen.

Pieters, van der Ven, de Geus en de Mol afwezig

Vooralsnog lijkt het erop dat Max Caldas uit de voorlopige selectie heeft gekozen om Terrance Pieters, Sam van der Ven (keeper), Jonas de Geus en Joep de Mol op zaterdag vrij te geven. Roel Bovendeert krijgt meteen bij zijn rentree bij Oranje de kans om zichzelf weer te laten zien. Hij is wel geselecteerd. Het zou kunnen dat de vier afgevallen spelers, zondag wel van de partij zijn.

Reageer