Preview Tulp HK: Pinoké probeert het tij te keren in achttiende speelronde
Voor Almere lijken de druiven zuur te zijn. De ploeg staat laatste in de competitie.

Preview Tulp HK: Pinoké probeert het tij te keren in achttiende speelronde

In de preview van de achttiende speelronde van de Tulp HK (Hoofdklasse) heren wordt duidelijk dat Pinoké een lastige tijd kent. Almere is hekkensluiter, lijkt daar niet meer vanaf te komen, maar heeft nog stille hoop dat zij volgend jaar in de Hoofdklasse te bewonderen zijn.

Hurley – Almere (Zondag 14.45 uur)

Almere weet eigenlijk al zeker dat het laatste gaat worden in de competitie. Toch lijkt het erop dat het misschien nog wel gered gaat worden door de competitieleiding van de KNHB. Onlogisch lijkt het namelijk dat na maanden geen wedstrijd te hebben gespeeld, de overige competities worden hervat. De hockeycompetitie moet voor juni worden afgerond, want spelers en coaches zijn toe aan vakantie. Het aanwijzen van een kampioen in de overige klasses lijkt dus niet mogelijk. Desalniettemin lijkt de KNHB nog steeds weinig duidelijkheid te geven aan hockeyclubs in Nederland. Uit een kort onderzoek van Hoofdklassehockey bleek al dat meer dan 85% van de hockeyverenigingen in Nederland dit jaar niet meer de competitie wil hervatten.

Lees meer over dit onderwerp:

Desalniettemin moet Almere zondag gewoon weer gaan spelen tegen Hurley. Bij laatst genoemde gaat de bezem flink door de selectie van komend seizoen. Afscheid wordt er genomen van Justin Reid-Ross, Philip Thiadens, Victor Plat, Roderic Schwirtz en Thom Hayward. Toch zijn er ook nieuwe contracten aangeboden aan nieuwe spelers. In 2017 was het laatste jaar dat Almere won van Hurley.

Voorspelling Hoofdklassehockey: winst Hurley

Bloemendaal – Oranje-Rood (Zondag 14.45 uur)

We moeten alweer terug naar het jaar 2017 voor het vinden van een overwinning van Oranje-Rood op Bloemendaal. Ook dit jaar lijkt Bloemendaal af te stevenen op een makkelijke overwinning op de Eindhovenaren. Bloemendaal is koploper en Oranje-Rood staat op de zevende plek. Heel even leek het erop dat de Eindhovenaren nog een gooi zouden doen naar de play-offs. Helaas werden de laatste twee wedstrijden nipt verloren van de directe concurrenten HGC en Rotterdam. Een winst op Bloemendaal zou nog een beetje hoop geven om toch de play-offs nog te gaan halen. In de achttiende speelronde van de Tulp HK zal Bloemendaal waarschijnlijk geen fout gaan maken.

Voorspelling Hoofdklassehockey: winst Bloemendaal

Den Bosch – Klein Zwitserland (Zondag 14.45 uur)

In de laatste seconden van de wedstrijd vorige week tegen Pinoké, pakte Den Bosch de volle drie punten. Belangrijke drie punten, want door de overwinning zijn de play-offs nu opeens binnen handbereik. Nog maar vier punten moeten de Bosschenaren inhalen op de nummer vier HGC. Tegen Klein Zwitserland lijkt er geen probleem te ontstaan. KZ verloor 8 van de laatste 10 wedstrijden. Daardoor staat de ploeg in de degradatiezone.

Voorspelling Hoofdklassehockey: winst Den Bosch

Tilburg – Rotterdam (Zondag 14.45 uur)

In de achttiende speelronde van de Tulp HK heren lijkt het onderonsje Tilburg tegen Rotterdam een spannende te gaan worden. Tilburg won vorige week namelijk verrassend van HGC. Daarnaast won Tilburg in 2019 eenmaal van de Rotterdammers. Rotterdam won vorige week knap maar ternauwernood van Oranje-Rood, nadat het op een 1-3 achterstand was gekomen. Rotterdam heeft de punten nodig in de strijd om promotie, terwijl Tilburg nog een paar punten graag bij elkaar wil sprokkelen om de eventuele nacompetitie te ontlopen.

Voorspelling Hoofdklassehockey: winst Rotterdam

Pinoké – Amsterdam (Zondag 14.45 uur)

Wat is er aan de hand bij Pinoké? Een aantal weken geleden stonden de Steekneuzen op de tweede positie. In de afgelopen vier wedstrijden werd er maar een punt gepakt, waardoor de ploeg nu opeens buiten de play-offs staat. Kan het tij worden gekeerd tegen Amsterdam? Dat lijkt lastig, want Amsterdam heeft tien punten kunnen pakken in de laatste vijf wedstrijden. De Amsterdammers zijn in vorm en zijn er op gebrand om in de laatste wedstrijden van het seizoen nog veel punten te pakken. Good old spits Mirco Pruyijser scoort dit jaar er weer flink op los en wil vlak voor het EK hockey en de Olympische Spelen zichzelf laten zien. Met een Amsterdam in vorm, maar een Pinoké die de punten moet pakken om de play-offs te gaan halen, lijkt laatst genoemde toch de meeste kans te pakken op de drie punten.

Voorspelling Hoofdklassehockey: winst Pinoké

Coach Jesse Mahieu moet het tij proberen te keren bij het uit vorm lijkende Pinoké.
Coach Jesse Mahieu moet het tij proberen te keren in de achttiende speelronde van de Tulp HK bij het uit vorm lijkende Pinoké. Foto: Roel Ubels

HGC – Kampong (Zondag 14.45 uur)

Ondanks het feit dat HGC, net zoals Kampong, al jaren meedoet in de top van de competitie, moeten we alweer terug naar het jaar 2015 voor een overwinning van HGC op de concurrentie. Dat HGC zondag gaat winnen, lijkt ook lastig te gaan worden. De Gazellen lijken niet in vorm en moesten vorige week ook een dure nederlaag verwerken tegen Tilburg. De strijd om de play-offs ligt hierdoor nog helemaal open. Kampong heeft de klap van het opstellen van een niet speelgerechtigde speler eerder dit jaar goed verwerkt. Ondertussen staat de ploeg uit Utrecht op een mooie tweede plek met vier punten voorsprong op de nummer drie Rotterdam.

Voorspelling Hoofdklassehockey: winst Kampong

Reageer