Joep-de-Natris-oranje-rood

Preview Tulp Hoofdklasse Heren: degradatiestrijd in Almere, strijd om play-offs Kampong tegen HGC

In de strijd tegen degradatie staat een mooie ontmoeting op de planning tussen Almere en Hurley. Ook zijn er nog veel clubs die graag bij de eerste vier willen komen en dit komend weekend het tegen elkaar opnemen. Kan Amsterdam de grote nederlaag van vorige week verwerken? Heeft Oranje-Rood zondag een kansje in de thuiswedstrijd tegen de regerend landskampioen? Lees het in de preview.

Amsterdam – Pinoké

Een spannende ontmoeting zou die kunnen zijn tussen Amsterdam en Pinoké. De burenruzie is extra spannend, want beide teams hebben negen punten uit zes wedstrijden. Daarmee hebben ze niet genoeg om al bij de eerste vier van de competitie te staan. Amsterdam ging vorige week kansloos onderuit, terwijl Pinoké een lastige wedstrijd kende tegen Kampong. De wedstrijd die af en toe op en neer golfde, werd uiteindelijk terecht gewonnen door Kampong. In deze wedstrijd bleef strafcorner Alexander Hendrickx door een lichte blessure aan de kant. Hij was wel aanwezig. Ook bij Amsterdam gaat het nog niet zoals het moet. Clubtopscorer is international Mirco Pruyser. Hij heeft dit jaar vijf doelpunten gemaakt.

Voorspelling redactie Hoofdklassehockey: winst Pinoké

Kampong – HGC

De thuisploeg kende vorige week een roerige week. Een onafhankelijk onderzoek moet uitwijzen of de positieve coronatest van Jip Janssen gevolgen gaat hebben voor de Domstedelingen. Een puntenstraf lijkt in het verschiet. Dit zou de thuisploeg niet goed uitkomen, want de achterstand op Bloemendaal is nu nog ‘maar’ twee punten. Vorige week won Kampong met ruime cijfers van Pinoké. Man-of-the-match was Terrance Pieters met drie doelpunten. Pieters kreeg eindelijk de kans zich te profileren doordat Janssen niet werd opgesteld. Hij zat om onduidelijke redenen wel 70 minuten op de bank.

HGC staat na zes speelrondes op 12 punten en staat daarmee op een play-offs plek. Een overwinning zou HGC goed uitkomen. Spanning lijkt er komende zondag te kunnen komen. Toch lijkt Kampong, die met vlagen dit jaar onaantastbaar in het spel lijkt, komende zondag te gaan winnen.

Voorspelling redactie Hoofdklassehockey: winst Kampong

Oranje-Rood – Bloemendaal

De thuisploeg heeft het dit jaar nog niet gemakkelijk. Met maar zeven punten staat de ploeg van Robert van der Horst net boven de degradatiezone. Komende zondag mag de ploeg weer rekenen op veel tegenstand. Koploper Bloemendaal heeft dit jaar namelijk nog geen puntverlies geleden. Daarnaast is clubtopscorer Swaen ondertussen naar positie nummer één gegaan van de topscorers in Nederland.

Oranje-Rood heeft dit seizoen nog geen moeite om te scoren, toch werd er gemiddeld per wedstrijd ook drie keer een doelpunt uit eigen net gevist. De Heren uit Bloemendaal moeten ver reizen, maar zullen gebrand zijn om de drie punten te pakken om de achterlopers niet dichter bij te laten komen.

Voorspelling redactie Hoofdklassehockey: winst Bloemendaal

Almere – Hurley

Hurley heeft ondertussen toch alweer drie punten bij elkaar gesprokkeld. Daarmee staat het nog wel in de degradatiezone, maar heeft wel wat meer lucht gekregen. Desalniettemin heeft de ploeg veel moeite met scoren. In totaal werd er maar vijf keer gescoord. Almere staat nog op nul. Het vernieuwde team moet veel tegendoelpunten verwerken en kon tot nu toe nog niet stunten. In de thuiswedstrijd hoopt de ploeg op een eerste puntje van het seizoen.

Voorspelling redactie Hoofdklassehockey: gelijkspel

Rotterdam – Tilburg

Voor Tilburg zou het wel eens een heel vervelend weekend kunnen worden. Mocht Almere in de thuiswedstrijd van Hurley winnen, dan gaat Tilburg bij verlies naar de laatste plek. Een overwinning komende zondag op Rotterdam lijkt onwaarschijnlijk. De gasten staan op een knappe derde plek. Daarnaast lijkt spits Jeroen Hertzberger op stoom te gaan komen. Vorig weekend scoorde hij maar liefst vijf keer.

Voorspelling redactie Hoofdklassehockey: winst Rotterdam

Klein Zwitserland – Den Bosch

Wie had halverwege de competitie verwacht dat Klein Zwitserland boven Den Bosch zou staan. Met acht punten doet KZ het dit jaar uitstekend. Den Bosch daarentegen staat met zeven punten op de achtste plek. Hier wil de ploeg van Eric Verboom, die in de openingswedstrijd nog knap van Pinoké won, niet blijven. Toch lijkt er bij Den Bosch nog weinig aan de hand te zijn. Vorig weekend werd Amsterdam ‘opgerold’ met 5-1. De ploeg heeft bijna alle topwedstrijden al gehad (Bloemendaal, Kampong, HGC en Pinoké). De weg omhoog lijkt komende zondag te gaan starten.

Voorspelling redactie Hoofdklassehockey: winst Den Bosch

Reageer

Contact Us