Pro League (D) LIVE Nederland - Duitsland (Einde wedstrijd 2 - 1) - Hoofdklasse Hockey Nederland

Pro League (D) LIVE Nederland – Duitsland (Einde wedstrijd 2 – 1)

 

Om 17.30 speelt Nederland in de Pro League serie tegen Duitsland. In Eindhoven zullen wij een LIVE verslag doen van alle verrichtingen via Instagram en Facebook. Ondanks de voorspelling van het slechte weer, beloofd een vol stadion vandaag een mooie ambiance op te leveren. 

Opstelling Nederland: Koning (Gk), Koolen, Leurink, de Waard, Welten, van Maasakker, Veen, Nunnink, Stam, van Geffen en de Goede (c)

Opstelling Duitsland: Kubalski (Gk), Horn, Wortmann, Lorenz, Schroder, Micheel, Stapenhorst, Zimmermann, Schaunig, Pieper en Huse

0′ Met tien minuten voor aanvang van de wedstrijd loopt het stadion al redelijk vol. De wedstrijd wordt vandaag gefloten door een Ierse scheidsrechter (Alison Keogh) en een Chinese scheidsrechter Liu Xiaoying. Voor Duitsland staat er vandaag nog veel op het spel. Bij een overwinning naderen zij de top-4 welke recht geeft op een plek bij de Grand Final. De grote finale wordt gespeeld in het laatste weekend van juni.

1′ En we zijn gestart met de wedstrijd Nederland – Duitsland

2′ Duitsland loopt een hoge press aan en dwingt Nederland tot fouten in de eigen defensie.

4′ De eerste keer dat Nederland over de 23-meter lijn van Duitsland gaat. Laurien Leurink legt de bal op de voet van de Duitse verdediging. Strafcorner voor Nederland. Caia van Maasakker staat klaar voor de sleep. De bal wordt aangegeven door Marloes Keetels. Hoe loopt de corner vandaag? De sleep van van Maasakker gaat links half hoog op de keeper. Kubalski pareert de bal vrij gemakkelijk.

6′ Een heel gemakkelijk doelpunt voor Nederland. Een mooie 1-2 met Leurink wordt uiteindelijk beloond met een doelpunt van Matla. Met een lage backhand flatst zij de bal hoog in het net.

Nederland viert feest door het doelpunt van Matla. Foto: Roel Ubels
Nederland viert feest door het doelpunt van Matla. Foto: Roel Ubels

8′ Nu zakt Duitsland en is het Nederland die gemakkelijk kan opbouwen.

9′ Wanneer Duitsland de bal probeert uit te nemen, is het Nederland die de eigen linkerkant helemaal dicht zet. Door deze press is Duitsland genoodzaakt om over links op te bouwen.

11′ Duitsland staat onder druk. Nederland kan op dit moment alleen nog niet in de omschakeling kansen creëren. Wederom probeert Duitsland via links op te bouwen.

12′ Een prachtige voorzet van Duitsland die op kniehoogte de cirkel ingaat. De bal is niet gevaarlijk. Wortmann staat goed opgesteld en kan de bal nog aanraken. De bal gaat net over het goal van Oranje.

Einde eerste kwart

16′ Nederland leidt met 1 – 0. Het eerste kwart bood weinig kansen voor beide ploegen. Duitsland had moeite om goed op te bouwen, doordat Nederland haar press goed kon neerzetten.

18′ Strafcorner 1 voor Duitsland door een wilde overtreding van Nederland. Beide teams hebben 40 seconden om zich voor te bereiden voor de corner. Een poging tot een harde sleep, lukt niet. Een harde push is het resultaat, welke makkelijk is te keepen door Koning.

21′ Duitsland is nu de ploeg die druk zet en Nederland volledig in eigen 23-meter gebied terug dwingt.

24′ Nederland creëert een tweede strafcorner. Ireen van den Assem sleept de bal. De bal gaat niet richting goal, waardoor er gevaarlijk spel onstaat.

27′ Het publiek gaat zich er nu iets meer mee bemoeien. Nederland probeert door deze steun de druk weer naar voren te leggen.

29′ Het spel bevindt zich de laatste 4 minuten vooral in het gebied tussen beide 23-meter lijnen.

30′ Groene kaart voor Frederique Matla

Marloes Keetels in actie. Foto: Roel Ubels
Marloes Keetels in actie. Foto: Roel Ubels

Einde eerste helft

31′ We zijn begonnen aan het derde kwart

33′ De eerste minuten zijn voor Oranje. Duitsland probeert nu via een scoop de bal uit eigen cirkel te krijgen. Eva de Goede pikt hem op en zorgt meteen voor een bal die voorwaarts gaat.

34′ We zien nu dat Nederland zijn keeper heeft gewisseld. In de tweede helft staat Veenendaal in het doel van Oranje.

36′ Een harde duw op Margot van Geffen lijkt een kaart te worden voor Duitsland. Van Geffen kijkt boos, maar de scheidsrechter doet niets. Vanuit de verte horen we de Goede roepen: ‘Margot rustig’.

40′ Strafcorner drie voor Oranje. Xan de Waard gaat als een mes door de boter en speelt de hele verdediging zoek. Uiteindelijk gaat er een stick door de lucht van Duitsland, richting de Waard. Een voorzet van van Assem gaat naar Matla. Zij tipt de bal op de paal. Toch gaat de bal op een voet, waardoor nog een strafcorner volgt. Ditmaal is het Matla die sleept. De bal gaat hard links laag, het is Kubalski die een mooie redding heeft en de bal rechtslaag uit haar doel haalt.

Frederique Matla speelt een sterke wedstrijd voor Nederland. Foto: Roel Ubels
Frederique Matla speelt een sterke wedstrijd voor Nederland. Foto: Roel Ubels

42′ Duitsland probeert het initiatief over te nemen.

44′ Eva de Goede, Xan de Waard en Maria Verschoor zorgen voor veel aanvallende acties richting het goal van Duitsland. Elke omschakeling van dit drietal zorgt ervoor dat Duitsland scherp moet zijn en de deur dicht moet houden.

Einde derde kwart

46′ Strafcorner voor Nederland. Wie anders dan Caia van Maasakker. Mokerhard sleept zij de bal strak in het kruis. Het staat 2 – 0!!!

48′ Duitsland scoort. Pia Maertens scoort met een prachtige tip-in. 

53′ Duitsland is aan het afwachten. Veel tijd hebben ze niet meer. Met nog 7 minuten op de klok zal de ploeg aanstalten moeten maken om toch nog een punt te halen.

56′ Duitsland neemt een lange corner. Gevaar lijkt er te komen, want de bal gaat op de voet. De scheidsrechter geeft aan dat het de voet van Duitsland is. Een vrije slag voor Nederland. De videoscheidsrechter komt er aan te pas. Het is een voet van Nederland, strafcorner voor Duitsland! Het is de tweede corner voor Nederland. Een harde sleep gaat naast het goal van Oranje.

58′ Duitsland zet nu veel druk. Doordat de Duitsers ook nog zonder keeper spelen, heeft Duitsland een goede kans op de aansluitingstreffer. Kan de Nederlandse defensie de druk weerstaan.

59′ De Nederlands defensie verdedigt erg wild uit. De bal gaat hoog de cirkel uit, waardoor er een corner voor Duitsland ontstaat. Bal op de voet van Nederland, nieuwe corner. Zeer veel gevaar, een schotkans. Maar de bal gaat naast het goal van Veenendaal.

60′ De laatste dertig seconden. Geen kans meer voor Duitsland. Toch vraagt Duitsland nog de video aan voor een stick tackle in de cirkel. Komt er nog een corner? Einde wedstrijd, 2 – 1.

Einde wedstrijd

Reageer