Pro league (v): winnend Argentinië zorgt ervoor dat Nederland naar plek drie in het tussenklassement zakt - Hoofdklasse Hockey Nederland

Pro league (v): winnend Argentinië zorgt ervoor dat Nederland naar plek drie in het tussenklassement zakt

 

In Nederland is afgelopen week de Hoofdklasse weer begonnen. Waar alle Nederlandse teams hard bezig zijn met de herstart van de competitie, worden tegelijkertijd ook nog een aantal Pro League wedstrijden van de FIH gespeeld. Deze ochtend stond de dubbele kraker (mannen en vrouwen) Australië – Argentinië op het programma. Waar de Australische heren de Argentijnen op een nipte 3-2 konden houden, was het hierna de beurt aan de dames. 

De Australische dames stunten in de tweede Pro League wedstrijd door Nederland in eigen huis te verslaan. Het team van Paul Gaudoin lijkt een mooie comeback te maken in het internationale circuit. Dat deze ploeg als een geduchte tegenstander voor elk team mag worden gezien, blijkt ook wel uit het feit dat zij virtueel aan de leiding staan. Drie wedstrijden werden gewonnen, één wedstrijd werd gelijk gespeeld en één wedstrijd werd verloren. Argentinië is al jaren een geduchte tegenstander voor de Nederlandse dames. Een overwinning voor Argentinië zal betekenen dat zij samen met Australië en Nederland een gat slaan met de andere teams.

Waar Las Leonas proberen om in het derde en vierde kwart aan te zetten, komt de wedstrijd nooit helemaal echt los. Een gelijkopgaande wedstrijd, waarbij in de 24ste minuut wordt gescoord door Merino Delfina, eindigt uiteindelijk in een 0-1 overwinning voor Argentinië. Delfina die normaliter haar Hoofdklasse wedstrijden speelt bij SCHC, heeft totaal drie doelpunten gescoord in de Pro League.

Het Nederlands team van Alyson Annan is door de overwinning van Argentinië gezakt naar de derde plaats. Het gat met nummer vier Nieuw Zeeland is groot. Nieuw Zeeland heeft negen punten uit zeven gespeelde wedstrijden, terwijl Nederland twaalf punten uit vijf heeft.

 

Reageer