Rabo Super Serie: Nederland gelijk tegen Groot-Brittannië

De Oranjedames hebben ook hun tweede oefenduel tegen Groot-Brittannië in het kader van de Rabo Super Serie niet in winst kunnen omzetten. Na de 1-2 nederlaag afgelopen dinsdag bleef de ploeg van bondscoach Alyson Annan donderdag in Amsterdam steken op 1-1.

Eva de Goede opende score in het eerste kwart uit een strafbal. Een strafcorner belandde op het lichaam van Helen Richardson-Walsh, waarna de scheidsrechter naar de stip wees. De voorsprong hield Oranje lang vast, maar drie minuten voor tijd kwamen de Britse dames op gelijke hoogte.

Gelijkmaker

Een aanval opgezet door Susannah Townsend en Lily Owsley werd door Alex Danson doeltreffend afgemaakt. Het was voor Danson haar negentigste interlandgoal.

Nederlands speelt in aanloop naar de Olympische Spelen in Rio de Janeiro nog oefenwedstrijden tegen de Verenigde Staten, Spanje en België. Bovendien komt Oranje ook nog in actie tijdens de Champions Trophy.

Nederland-Groot-Brittannië 1-1 (1-0)
1-0 Eva de Goede (sb)
1-1 Alex Danson

Comments (12)

 1. Zwartkijker

  Gelukkig hebben ze nog wat weken te gaan. De tevreden reacties van spelers en coach verontrusten me het meest. Oei, oei, oei………

  Laat ik eerlijk zijn, ik had liever Sjoerd Marijne zijn verfrissende werk door zien zetten. Ik zie nog weinig ontwikkeling en veel van het oude. Helaas voor de ontwikkeling van het hockey en misschien gelukkig voor Nederland geldt dat waarschijnlijk voor de tegenstanders in Rio ook.
  Mochten we echt op onze bek gaan (geen top 3, de lat ligt hoog), dan hoop ik van harte dat er geen verkramping in het Nederlandse hockey (nog harder werken, meer inzet en discipline) ontstaat, maar echte vernieuwing (spelinzicht, positiespel, nieuwe patronen, efficiëntie) De coach van een Nederlands team heeft zoveel mooi spelersmateriaal om mee te werken, maar ook in de keuze daarin zou nog meer naar efficiëntie en bijdrage aan het teamresultaat gekeken mogen worden.
  En toch hoop ik dat het fantastisch feest gaat worden in Rio. Ik wil me gaan schamen voor dit commentaar. Ga voor goud! Ik beloof voor altijd te zwijgen.

 2. Eerste helft zag er prima uit, NL toch echt wel kwalitatief beter. Tweede helft duidelijk nog gebrek aan fitheid.
  Engeland heeft een leuke ploeg, maar liet misschien al teveel van zichzelf zien. In die zin heeft NL nog tijd genoeg om erop te anticiperen.

  Denk wel dat er dringend op scorend vermogen getraind moet gaan worden en echt volle bak. Aangezien deze dames het hele jaar door 4 keer trainen en wedstrijden spelen moet dat wel lukken. Ook denk ik dat Annan beter de voltallige selectie eerder bekend kan maken of in ieder geval van 24 naar 20 gaan. Bos, v Maasakker horen gewoon bij de final 16. Zelfde geldt voor Keetels en in de eerste wedstrijd voor Hoog, v Geffen.

  Deze dames winnen niet zomaar even goud. Ze zullen er hard voor moeten gaan. Dat ligt aan hen. maar ook aan de coach.

 3. Niets veranderd

  Het was niet om aan te zien. Er lijkt nogsteeds zo’n een negative sfeer te hangen in het team en spelers presteren nogsteeds onder hun kunnen. Er is helemaal niks veranderd in dit team behalve dan dat er een andere coach is (die blijkbaar niets heeft veranderd). Dat snap ik niet.

 4. Van Maasakker mee naar de final 16….Dat is dan alleen op basis van een extra corner. Ze kan niet lopen, niet verdedigen, trage handelingssnelheid etc etc. Dat is de keuze die je moet maken. Zonder corner 100% niet goed genoeg. Er zijn veel betere speelsters.
  Vraag met deze selectie is of je voor de ervaring gaat of voor jonkies met meer wilskracht. Die keuze moet je durven maken, ik denk niet dat Annan die keuze durft te maken. Heeft een hard imago, is het niet.

 5. Tsja over v Maasakker, hield zich 4 jaar terug goed staande. Wie stel jij voor? Stam?

  Ik denk dat Kreekelaar meegaat. Leurink misschien ook. Veenendaal boven Meijer. Nunnink over Derkx.

 6. Veenendaal is inderdaad veel beter dan Meijer. Ik snap überhaupt niet dat die het ook tot het Nederlands elftal heeft geschopt. Gewoon heel middelmatig, blijkt ook wel waar ze met haar ploeg in de competitie is geëindigd. Pakt kennelijk als keeper niet echt punten voor haar team. Verder voegt Stam ook niets toe.

 7. Teleurstellend resultaat wederom. Ik ben geen fan van de werkwijze van Alyson Annan. Je zou, zo kort voor de Champions Trophy en in deze korte voorbereidingstijd, nu echt tot een vast team moeten komen. Ik snap niet dat er zoveel vaste krachten op de tribune zaten. Het team wordt daar onzeker van en de resultaten helpen niet om het zelfvertrouwen te vergroten. Het valt me overigens toch al op dat Alyson Annan voortdurend bezig is het verwachtingspatroon naar beneden te halen. Dat terwijl we nog steeds het team zijn met het beste spelersmateriaal en de Nr. 1 van de wereld. Enkele dagen terug, in Helden magazine, zei ze nog dat het oneerlijk en onmogelijk is voor het team om van ze te verwachten dat het goud wordt in Rio. Ik denk dat het team wel kan leven met de druk, die zijn dat wel gewend, alleen Alyson Annan niet. Ze is zich voortdurend aan het indekken en ik heb er al met al geen geweldig gevoel over. Zelf geloof ik niet dat zij de ideale persoon is om dit team naar successen te leiden, maar ik laat me graag verrassen natuurlijk.

 8. Eens Rob, geloof ik ook niet. Echter in dit stadium is winnen totaal onbelangrijk. Laat haar maar de goede speelsters meenemen, diegene die het beste team vormen, dat gaat een enorme opgave worden. 100% mee eens, dat dat downgraden van de verwachtingen belachelijk is. Nederland kan 2 teams samenstellen die aan individuele kwaliteit olympisch kampioen kunnen worden. En kijk wat er nog aan zit te komen! face it!

 9. Zwartkijker

  Wim, helemaal verwoord wat ik erover denk.
  Ik heb alleen niet zo’n zicht op wat er nog aan zit te komen. Je maakt me nieuwsgierig.
  Tips?

 10. Juist Wim en ook Rob, dat je nu nog niet wint dat is niet zo belangrijk. Goud eisen vind ik ook niet nodig, maar minstens een finaleplek (en dan toch eigenlijk graag met de gouden) moet toch echt te doen zijn.

  anyway, zijn er ook nog meer mensen die live gekeken hebben? Wie vinden jullie echt tekort komen?

  Over Meijer, zeer matig maar wel een leuk mens. Denk voor de groep dat ze er nog bij is. Had zelf liever Koning gezien (zelfs nog boven Veenendaal).

 11. @lynn Mensen kunnen ook geen goud eisen, dat doe ik zelf ook niet. En inderdaad, een plek in de finale zou al heel mooi zijn. Maar ik vind dat Alyson te krampachtig steeds benadrukt dat we helemaal niet zo goed zijn als we denken. Ik denk dat we de meeste kwaliteit in huis hebben. Alyson zou juist het zelfvertrouwen moeten versterken en nog wat aan het mentale aspect moeten werken. Want op het EK en in Argentinië liet Nederland zich eigenlijk afbluffen. Het is misschien nog niet erg dat ze zwak begonnen zijn, maar ik kan me ook niet voorstellen dat zoiets het goede gevoel versterkt. En de tegenstander put er juist kracht uit. Engeland denkt inmiddels dat ze op z’n minst gelijkwaardig zijn. Ik hoop dat de ploeg zich gaat revancheren nu. Er is niet meer veel tijd.

 12. Eens. Er sluipt onrust in de ploeg. Aan Annan evt mental coach dit eruit te halen.

  Laat Engeland dat maar denken, aan NL te laten zien dat ze veel beter zijn.

Reageer

Contact Us