Rabo Super Serie: Oranjedames onderuit tegen België - Hoofdklasse Hockey Nederland

Rabo Super Serie: Oranjedames onderuit tegen België

In de voorbereiding op het EK in eigen land werkten de Oranjedames in Schiedam zaterdag een oefenwedstrijd af tegen België. De ploeg van bondscoach Alyson Annan verloor het duel in het kader van de Rabo Super Serie verrassend met 1-0 van de Red Panthers.

België is de huidige nummer 14 van de wereld en eindigde onlangs in Brussel tijdens de Hockey World League Semi-Final als achtste, een toernooi dat werd gewonnen door de Nederlandse dames.

Rentree Welten en Jonker

Bij Oranje maakten Lidewij Welten en Kelly Jonker hun rentree na blessureleed. Jonker stond maanden aan de kant met een schouderkwetsuur en Welten miste de HWL in Brussel vanwege een hielblessure. De rentree van de aanvalsters kon niet voorkomen dat Oranje onderuit ging. Louise Versavel scoorde in het derde kwart het enige doelpunt van het duel.

Nederland-België 0-1

0-1 Louise Versavel

Comments (5)

 1. Schandalig

  Oefenwedstrijd en het gaat natuurlijk nergens om, maar dit is gewoon schandalig. Annan eruit!

 2. @Schandalig: wie stel je voor als nieuwe coach?

  Heb de wedstrijd niet gezien dus kan inhoudelijk niet echt oordelen. Maar moeten we Annan afrekenen op 1 wedstrijd?

 3. @Karel niet op een wedstrijd, misschien wel het afgelopen jaar.. de black outs, de vertrokken assistenten, de kinderlijke blunders..

 4. Op zich denk ik dat Annan en de speelsters prima samen gaan. Dit in tegenstelling tot eerdere coaches. Marc Lammers was fantastisch, maar heeft in zijn beginjaren ook enkele steekjes laten vallen. Marijne vond ik persoonlijk iets te ver van de groep staan. Geen echte binding en een ander karakter.

  Persoonlijk vind ik dat Annan het prima doet. Zeker met een relatief jonge en nieuwe groep. Fantastisch om te zien hoe Pien Sanders, Frederique Matla en in een iets eerder stadium Laura Nunnink worden ingepast.

  Dat assistenten weggaan lijkt me vooral een communicatie probleem en mismatch in verwachtingsmanagement. Dat is een ‘probleem’ in het aanname beleid en past wat mij betreft meer op het bureau van de KNHB.

 5. De goede vraag

  Is de bijdrage van Schandalig verwijderd? Daar lijkt het wel op als ik de reactie van Karel goed lees.

Reageer