Rabo Super Serie: Oranjedames onderuit tegen Groot-Brittannië

De Oranjedames zijn dinsdagavond gestart met de oefencampagne op weg naar de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Op het veld van Athena in Amsterdam werd met 2-1 verloren van Groot-Brittannië. Komende donderdag is de Amsterdamse club opnieuw gastheer van het duel tussen beide teams.

Nederland stond niet op volle oorlogssterkte aan de afslag. Bondscoach Alyson Annan hield Willemijn Bos, Jacky Schoenaker, Ellen Hoog, Laura Nunnink, Margot van Geffen en keepster Anne Veenendaal aan de kant.

Prijzen

Larissa Meijer stond de eerste drie kwarten onder de lat in plaats van Joyce Sombroek, die vooraf de prijs voor beste keepster van de wereld ontving uit handen van EHF-voorzitter Marijke Fleuren. Ook Lidewij Welten werd in het zonnetje gezet. De speelster van Den Bosch werd eerder dit jaar uitgeroepen tot Wereldspeelster van het Jaar.

In eerste kwart gebeurde er weinig. Nederland kreeg de eerste strafcorner van het duel, maar de inzet van Caia van Maasakker werd tot lange corner verwerkt. Vlak voor het einde van dat kwart kwam Groot-Brittannië op voorsprong via Lily Owsley. Nog voor rust maakte Kitty van Male gelijk. Ze reageerde attent op een rebound die de Britse keepster Maddie Hinch losliet na een prima actie van Maartje Krekelaar.

Op jacht naar de gelijkmaker

Vlak na rust kwam Groot-Brittannië opnieuw op voorsprong. Een strafcorner werd gered door Meijer, maar de bal kwam via de paal voor de stick van Helen Richardson-Walsh: 1-2. Het laatste kwart was het beste kwart van Nederlandse zijde. Oranje zette de Britse ploeg flink onder druk, maar de bal wilde er maar niet in. Zo was Maria Verschoor twee keer dichtbij de gelijkmaker en pushte Van Maasakker een strafcorner op de lat.

Nederland-Groot-Brittannië 1-2 (1-1)
0-1 Lily Owsley
1-1 Kitty van Male
1-2 Helen Richardson-Walsh

Reageer

Contact Us