Rabo Super Serie: Oranjedames opnieuw te sterk voor Australië

De Oranjedames hebben zondag ook het tweede duel in de Rabo Super Serie winnen afgesloten. Op het terrein van HC Nuenen werd Australië met 4-0 verslagen. Afgelopen vrijdag was de ploeg van bondscoach Alyson Annan al met 4-1 te sterk voor de Hockeyroos.

“Over de twee wedstrijden ben ik over het algemeen best tevreden”, blikt Annan terug. “Ik heb altijd een maar. Ik zoek altijd naar verbetering en dat blijf ik doen.”

Verbeteringen

Dit keer kon onder andere het positiespel van Oranje beter vond de bondscoach. “Ik vond dat wij af en toe moeilijk onder hun press uitkwamen. En in onze afronding hadden we veel meer mogen maken. In het laatste kwart waren er veel ballen in de cirkel die niet aankwamen. Dus dat is zeker voor verbetering vatbaar.”

Het duel vertoonde in grote lijnen gelijkenis met de wedstrijd van afgelopen vrijdag. Nederland had het initiatief en Australië was sporadisch gevaarlijk. Oranje kreeg dit keer genoeg mogelijkheden om meer dan vier doelpunten te maken. De kansen van de Hockeyroos waren op een hand te tellen.

Josine Koning op doel

Pas in het tweede kwart moest Josine Koning, die de plaats onder de lat had ingenomen van Anne Veenendaal, voor het eerst in actie komen. Met de stick bracht Koning redding op een schot van Kate Barra. Ook bij de enige corner van Australië reageerde de Bossche keeper alert. En in het vierde kwart zag Koning een schot van Jane Claxton voorlangs gaan.

Het duel, dat rustig op gang was gekomen, werd opengebroken door een grove verdedigingsfout van Australië. Een breedtepass voor het doel langs van Edwina Bone belandde in de stick van Frédérique Matla, die wel raad wist met dit kado: 1-0.

Doelpunten

In het tweede kwart verdubbelde Maria Verschoor met een droge knal de score. Vlak voor rust verhoogde Ireen van den Assem vanaf de strafbalstip de marge naar 3-0. De strafbal werd toegewezen nadat Laurien Leurink in de cirkel werd gehinderd. Net na het begin van het laatste kwart pushte Caia van Maasakker de 4-0 binnen.

“Ik hecht niet zo veel waarde aan het winnen van de wedstrijden, maar ik ben wel trots op het team”, zegt Annan. “We zijn net bij elkaar met een nieuwe groep en zij zijn ook bij elkaar met een nieuwe groep. Wij zijn twee teams die in opbouw zijn.”

Stappen maken

Viel Australië haar niet tegen in beide wedstrijden? “Ik verwacht sowieso dat ze zullen verbeteren. Ik verwacht dat ze tijdens het toernooi stappen zullen maken”, zegt Annan.

Met de tweeluik met Australië is de voorbereiding op de Hockey World League Semi-Final afgerond. Komende woensdag begint voor de Oranjedames de jacht op tickets voor de finaleronde van de HWL en het WK volgend jaar in Londen. In de groepsfase treft de ploeg China, Zuid-Korea, Italië en Schotland.

Klaar

“We zijn net bij elkaar dus we hebben in onze planning rekening gehouden dat we pas vanaf de kwartfinale er klaar voor zijn”, zegt Annan over de Hockey World League in Brussel. “Het toernooi begint tegenwoordig sowieso vanaf de kwartfinale en dat vind ik best jammer. Het biedt ons meer ruimte, om te bouwen ja. We moeten wat ruimte creëren voor de dames om ze niet te veel druk op te leggen voor de eerste wedstrijd. Het zou oneerlijk zijn tegenover de dames dat ik zou verwachten dat ze er wel klaar voor zijn, fysiek, mentaal, tactisch, alles.”

Nederland-Australië 4-0

1-0 Frédérique Matla
2-0 Maria Verschoor
3-0 Ireen van den Assem (sb)
4-0 Caia van Maasakker (sc)

Reageer

Contact Us