Rabo Super Serie: Oranjedames ruim langs België

In het kader van de Rabo Super Serie werkten de Oranjedames zondag in Schiedam een tweede oefenwedstrijd af tegen België. Zaterdag ging het eerste duel nipt (1-0) verloren. Op zondag nam de ploeg van bondscoach Alyson Annan sportieve revanche en won met 4-0.

Er viel weinig af te dingen op de overwinning van Oranje, dat aantrad zonder Malou Pheninckx, Laurien Leurink, Xan de Waard, Lidewij Welten, Ireen van den Assem, Margot van Geffen en Julia Remmerswaal. België, de nummer 14 van de wereld, kwam nauwelijks in het spel voor. De ploeg kreeg wel drie strafcorners, maar kon keepster Anne Veenendaal niet passeren.

Voorsprong

Nederland kwam al na twee minuten op voorsprong. Maxime Kerstholt tipte de bal via de Belgische keepster in het doel. Het leek de opmaat naar meer doelpunten, maar het eerste kwart was weinig enerverend. Oranje kreeg wel enkele kansen en een strafcorner, maar die leverden geen doelpunt op.

Net als in het eerste kwart scoorde Nederland in het tweede bedrijf in de beginfase. Frédérique Matla zette na twee minuten de 2-0 op het bord. Daarna vergat Oranje de marge te vergroten. Zo kwamen Valerie Magis en Kelly Jonker net een paar centimeter tekort om de bal in het doel te tikken.

Oranje bouwt voorsprong uit

Na rust zag Kerstholt haar inzet worden gered door de Belgische sluitpost. Vlak daarna was het wel raak. Caia van Maasakker verzilverde een strafcorner. België kreeg vervolgens de beste en echt enige kans van het duel. Een counter van Barbara Nelen leek kansrijk, maar leverde uiteindelijk niet meer dan een corner op.

In de slotfase van het duel besloot Annan keepster Veenendaal naar de kant te halen en Lauren Stam in te zetten als vliegende keep. De extra veldspeelster leverde uiteindelijk de vierde treffer op. Margot van Geffen tipte de corner van Van Maasakker, de zevende van het duel, binnen.

Nederland-België 4-0

1-0 Maxime Kerstholt
2-0 Frédérique Matla
3-0 Caia van Maasakker (sc)
4-0 Margot van Geffen (sc)

Reageer