Rabo Super Serie: Oranjedames te sterk voor Nieuw-Zeeland

De Oranjedames hebben de laatste oefenwedstrijd in aanloop naar de Champions Trophy winnend afgesloten. In Berkel en Rodenrijs werd Nieuw-Zeeland, dat zaterdag de eerste tegenstander is in Londen, in het kader van de Rabo Super Serie met 2-0 verslagen.

Na een doelpuntloos eerste kwart kwam Nederland op voorsprong door een strafcornervariant van Maartje Paumen. Na rust bepaalde Kelly Jonker de eindstand op 2-0.

Resultaten

Het was pas de tweede overwinning van Oranje in de Rabo Super Serie. Tegen Groot-Britannië werd gelijkgespeeld en verloren. Vorige week werd de Verenigde Staten verslagen, maar incasseerde Oranje ook een nederlaag.

Comments (3)

  1. Goede zaak. Mocht ook wel een keer overigens. Ik heb het zelf niet gezien, maar het verslag duidt er op dat het een goede wedstrijd was van de dames. Strafcorner is wel een probleem. Maartje Paumen is geen schim meer van wie ze voorheen was op dat punt, maar Ellen Hoog stopte de bal ook maar liefst twee keer fout. Verder worden kansen niet voldoende benut. Ik hoop toch dat ze met een wat beter gevoel naar Londen vertrekken. Daar moet het vertrouwen verder gaan groeien, richting Rio.

  2. Laten we hopen dat Maartje de strafcorners voor het juiste moment bewaard! Varianten zullen ze niet prijsgeven.

    Gisrteren ook niet gezien een keer. Wel positieve geluiden gehoord.

    Als ik dat toch even zuur mag zijn: wel typisch dat V Maasakker èn Schoenaker samen op de tribune zitten wanneer NL wèl wint. Toeval?

  3. @lynn Het laatste zal Alyson Annan ook niet ontgaan zijn. Uiteindelijk zijn de namen niet het belangrijkste. Het gaat om de mensen die het meest in vorm zijn. Wat dat betreft mooi dat de Champions Trophy de gelegenheid biedt om dit nog even in beeld te brengen. Het zou een boost voor ze zijn als ze dat winnen, maar Rio is natuurlijk belangrijker.

Reageer

Contact Us