Rabo Super Serie: Oranjedames verslaan Verenigde Staten

De Nederlandse hockeyvrouwen hebben donderdag een overwinning op de Verenigde Staten geboekt (4-2). Ellen Hoog, Lidewij Welten, Xan de Waard en Kitty van Male scoorden in Hilversum voor de regerend olympisch en wereldkampioen.

De Nederlandse hockeysters bereiden zich tijdens de Rabo Super Series voor op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. De ploeg van bondscoach Alyson Annan speelde vorige week twee oefeninterlands tegen Groot-Brittannië, maar wist beide keren niet te winnen (1-2, 1-1).

Oefenwedstrijden

Oranje speelt vrijdag opnieuw tegen de Verenigde Staten, eveneens in Hilversum. Ook staan er nog duels met Nieuw-Zeeland, België en Spanje op het programma.

Nederland-Verenigde Staten 4-2
1-0 Ellen Hoog
2-0 Lidewij Welten
3-0 Xan de Waard
3-1 Katie Reinprecht (sc)
4-1 Kitty van Male
4-2 Paige Selenski (sc)

Comments (3)

  1. Zo, weten de tegenstanders van Nederland ook hoe ze een stafcorner moeten nemen om succesvol te zijn.

  2. Grappig, winnen ze is er weer negatief commentaar. Nl zal deze beelden ook zelf bestuderen en eens zien hoe de cornerverdediging vrijdag staat. Daar kan nog het e.e.a aan gewerkt worden.

    Zag er al een stuk beter uit gisteren, mooie goal van Welten en V Male.

  3. Jammer dat we niets live kunnen zien, maar de berichtgeving en de stand duidt er op dat het beter is gegaan dan de eerste wedstrijden. De VS vind ik niet minder dan Engeland. Zelf vind ik zelfs dat Engeland wordt overschat, maar met de uitslagen tegen Nederland kunnen ze weer even gaan denken dat ze behoorlijk goed zijn. Nederland geeft wel te makkelijk goals weg, terwijl de verdediging juist een vrij sterk punt was. Misschien komt het door al die wisselingen die Alyson Annan steeds toepast. Niet verstandig dat er nog steeds geen vast team staat dat aan automatismen kan gaan werken. Ik snap het ook niet, zo kort voor een toernooi. Hopelijk zet de opgaande lijn zich voort de komende wedstrijden.

Reageer

Contact Us