Rabo Super Serie: Ruime zege Oranjedames op België

De Oranjedames hebben zaterdag in Den Bosch de oefeninterland in het kader van de Rabo Super Serie tegen België met 6-0 gewonnen.

Het Nederlands team trad aan met aanvoerster Maartje Paumen. De strafcornerspecialiste liep tijdens de Champions Trophy een kwetsuur aan haar teen op. Na een week rust mocht ze weer gaan trainen. Afgelopen woensdag vertelde Paumen op de persconferentie waarop de olympische selectie bekend werd gemaakt dat ze een dag later weer zou gaan trainen met bal en stick.

Kansen

In het eerste kwart was Oranje de bovenliggende partij. De ploeg van bondscoach Alyson Annan kreeg een aantal kansen, maar wist die niet te benutten. Zo werd een schot van Xan de Waard gestopt door de Belgische keepster Aisling d’Hooghe en ging een schot van Ellen Hoog na een goede aanval via Paumen en Eva de Goede net naast.

Oranje kwam verdiend op voorsprong in het tweede kwart. Nadat de eerste Nederlandse strafcorner werd afgefloten wegens gevaarlijk spel tekende De Waard even later voor de openingstreffer.

België nauwelijks gevaarlijk

België, dat sinds 1 juni onder leiding staat van voormalig Laren-coach Ageeth Boomgaardt, was in de eerste helft amper in de Nederlandse cirkel te vinden. Het enige gevaar dat België stichtte, kwam uit een strafcorner acht minuten voor de rust. De inzet van Stephanie de Groof werd echter door Joyce Sombroek onschadelijk gemaakt.

Het derde kwart liet hetzelfde beeld zien als in de eerste helft. Nederland had het initiatief, maar heel veel kansen werden ondanks het overwicht niet gecreëerd. Oranje kreeg wel drie strafcorners, maar keepster D’Hooghe bracht steeds redding. Een rebound bij de tweede corner werd door Ellen Hoog over het Belgische doel geslagen.

Doelpunt

Uiteindelijk kwam Oranje toch op 2-0. Kelly Jonker rondde een prima actie van Carlien Dirkse van den Heuvel over de linkerkant doeltreffend af. Twee minuten na de afslag van het vierde kwart maakte Lidewij Welten er 3-0 van. Hiermee was het verweer van België gebroken en liep Oranje uit naar een ruime score.

Zo’n acht minuten voor tijd kreeg Nederland een strafbal na een overtreding op Hoog. Paumen wist wel raad met dit buitenkansje en pushte de bal mooi in de bovenhoek: 4-0. De aanvoerster van Oranje tilde vervolgens met een benutte strafcorner, de achtste van Oranje, de stand naar 5-0. Hoog bepaalde in de slotseconden de eindstand op 6-0.

Oefenwedstrijden

Voordat de selectie naar Rio vertrekt speelt de ploeg nog twee oefenduels. Op 14 juli in Düsseldorf tegen Duitsland en op 19 juli tegen Spanje in Breda.

Nederland-België 6-0
1-0 Xan de Waard
2-0 Kelly Jonker
3-0 Lidewij Welten
4-0 Maartje Paumen (sb)
5-0 Maartje Paumen (sc)
6-0 Ellen Hoog

Comments (5)

 1. De wedstrijd gezien, de dames hebben mij niet kunnen imponeren, ik denk dat ze alle zeilen bij moeten zetten om de finale in Rio te halen (helaas)
  Zeker van As en de Goede vielen mij erg tegen.

 2. En wat mij nog het meeste verbaasde was de houding van Annan, zat vaak op een stoel als een Ma Flodder zonder enige uitstraling, met een houding van: ik geloof het wel…………….

 3. Daarentegen speelde DVDH verrassend goed. Eerder snapte ik helemaal niets van haar selectie, dus dat is positief. De Waard speelde ook weer beter.
  Verder zwakke pot, niet in de laatste plaats vanwege de zwakte van België. Duurde erg lang voordat Nederland dat kon laten zien. Ik hoop dat ze nog groeien en alle tegenstanders er zwak gaan uitzien.

 4. Ik denk dat ik een andere DVDH heb gezien, ze heeft 1 actie gehad waar rendement uit kwam (lees doelpunt) verder totaal geen inbreng in het spel. En geen energie! Inmiddels mag die er toch wel inzitten. Verder hoop ik dat er meer overtuiging in het gehele spel van Nederland komt, ik ben anders bang…. neem een voorbeeld aan Lidewij zou ik zeggen, goede werklust en vaardigheden!

 5. @@Marc:
  “Verrassend goed” als in niet zo heel slecht als eerder. Ik heb de andere wedstrijden ook gezien en toen was het nog erger. Dus eigenlijk helemaal met je eens, maar ik probeer het een beetje positief te benaderen.

Reageer

Contact Us