Raoul Ehren werd nooit benaderd als nieuwe bondscoach bij de KNHB | Hoofdklasse Hockey Nederland
Raoul Ehren werd nooit benaderd door de KNHB.

Raoul Ehren werd nooit benaderd als nieuwe bondscoach bij de KNHB

Aandachtig toezichter vandaag bij de EHL was de Belgische bondscoach Raoul Ehren. Afgelopen week tekende de Nederlander een contract wat hem tot en met de Olympische Spelen van Parijs aan België verbindt. Velen dachten dat één de beste dames coaches op de Nederlandse velden Alyson Annan zou opvolgen, uiteindelijk werd Raoul Ehren door de KNHB nooit benaderd.

Vroeg op de dag zat Ehren vandaag al op de tribune. De kampioen van België, La Gantoise, moest het om 09.30 uur al opnemen tegen Surbiton. De Belgische dames trokken uiteindelijk verdiend aan het langste eind. Een opvallend gezicht achter de dugouts, was die van Raoul Ehren. Luidskeels werden de Belgische dames door de bondscoach aangemoedigd.

Parijs 2024

De bondscoach tekende deze week een nieuw contract bij de Belgische hockeybond. Logisch was het dan ook dat Ehren vandaag op de tribune zat. Niet alleen moest zijn oude team Den Bosch vandaag spelen, ook kwamen vele Belgische internationals in actie. “Het klopt inderdaad dat ik mijn contract bij de Belgische hockeybond tot en met Parijs 2024 heb verlengd. Ik heb het hier heel erg naar mijn zin. Het was naar clubhockey even kijken hoe ik het zou vinden om een land te begeleiden. Uiteindelijk bleek dit goed bij mij te passen. België heeft te maken met een jong en talentvol team. Iedereen is bereid om een volgende stap te maken”, aldus Ehren.

Kwartfinale WK

Dat Ehren nog steeds ambitieus is, blijkt wel uit de ambities die de bonscoach heeft met België. Waar de Belgische dames nu al in de FIH Pro League met vlagen een sterke indruk achter laten, denkt Ehren dat België komende WK misschien al kan gaan pieken: “We hebben de ambitie om minimaal de kwartfinale van het WK te halen. Dit zou beter zijn dan we ooit hebben gedaan. Daarnaast hoop ik op de Olympische Spelen in Parijs nog iets verder te zijn. We zijn goed bezig”.

België verloor dit jaar nipt in de FIH Pro League van Nederland.
België verloor dit jaar nipt in de FIH Pro League van Nederland. Foto: Roel Ubels

KNHB is te laat

Toch was het enigsinds opvallend dat Ehren, die zeer veel successen boekte bij HC Den Bosch, niet terug keerde naar Nederland. Alyson Annan werd eerder dit jaar ontslagen en alles leek aanstaande om de succesvolle coach een kans te geven bij Oranje. Toch bleek de KNHB andere plannen te hebben. Ehren werd namelijk nooit benaderd: “Ik ben nooit benaderd door de KNHB. Uiteindelijk heb ik dus niet eens hoeven nadenken of ik een switch wilde maken. Daarnaast was de keuze ook niet moeilijk. Ik ben ergens aan begonnen in België, en dit wil ik graag goed afmaken”.

Comments (1)

  1. Martin Bolland

    Wat een gemiste kans ! Als er één coach gevraagd had moeten worden dan is het Raoul Ehren wel. Een slimme, kundige en rustige vent die precies weet hoe hij met zijn speelsters moet omgaan. Dat heeft hij vele jaren lang bewezen bij Den Bosch waar hij geweldige resultaten heeft geboekt. Erg jammer, ik wens hem veel succes toe met België.

Reageer