Record international Noel Barrionuevo beëindigt imposante hockey carrière bij Argentinië - Hoofdklasse Hockey Nederland
beëindigt imposante hockey carrière bij Argentinië.

Record international Noel Barrionuevo beëindigt imposante hockey carrière bij Argentinië

De Argentijnse Maria Noel Barrionuevo heeft bekend gemaakt te gaan stoppen met hockey voor de Argentijnse dames. De recordinternational speelde maar liefst 345 interlands. Tijdens haar laatste grote toernooi won zij de zilveren medaille.

De verdedigster van Argentinië speelde in totaal maar liefst 345 interlands. Tijdens haar laatste toernooi op de Olympische Spelen, waarbij zij ook aanvoerster was, scoorde zij twee keer uit een strafcorner in de halve finale tegen India. Uiteindelijk was Oranje in de finale net te sterk, waardoor zij naar huis moest met een zilveren medaille. In totaal speelde Barrionuevo vier keer op een Spelen, waarbij ze twee keer zilver en een keer brons pakte.

beëindigt imposante hockey carrière bij Argentinië.
Maria Noel Barrionuevo (links) beëindigt haar imposante hockey carrière bij Argentinië. Foto: Roel Ubels

Smetje op carrière

In 2007 maakte de Argentijnse haar debuut op de Champions Trophy. Succesvol, want tijdens het toernooi werd zij topscoorster met vijf doelpunten. Al deze doelpunten scoorde zij uit een strafcorner. Kim Lammers werd tweede met vier doelpunten.

Barrionuevo mistte de Olympische Spelen in Rio de Janeiro van 2016. Bondscoach Minadeo zette de ervaren verdedigster buitenspel. Zijn mening, Barrionuevo zou te oud zijn. Uiteindelijk werd Argentinië op dit toernooi zevende.

In 2021 werd zij door de nieuwe coach Carlos Retegui wel weer opgeroepen. Op 37-jarige leeftijd won de ervaren speelster met Las Leonas de zilveren medaille.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Noe Barrionuevo (@barrionuevonoel)

Reageer