Renée van Laarhoven: 'We zijn er dag en nacht mee bezig' - Hoofdklasse Hockey Nederland

Renée van Laarhoven: ‘We zijn er dag en nacht mee bezig’

Tussen alle drukte van het EK door moeten we de Jong Oranje Dames niet vergeten. De speelsters zijn bezig met de voorbereiding op hun eigen EK dat plaatsvindt van 28 augustus tot en met 3 september in Valencia. Marijn Veen en Renée van Laarhoven maken allebei deel uit van de selectie voor dat titeltoernooi. We blikken met hen vooruit op het toernooi.

“We zijn er dag en nacht mee bezig”, vertelt Van Laarhoven. “We trainen bijna altijd om de dag. We leven over het algemeen ook echt gezonder en proberen zo fit mogelijk te blijven om altijd volle bak te kunnen trainen.”

Kniekwetsuur

Even leek het EK totaal uit zicht te zijn voor de speelster. Van Laarhoven ging tijdens een oefenwedstrijd door haar knie. Eerst dacht men aan een afgescheurde kruisband, maar later bleek het alleen een verrekking van de binnenband te zijn. “Als alles goed zou lopen, zou ik binnen twee weken weer op het veld kunnen staan”, zegt Van Laarhoven. “Ik ben blij dat ik die twee weken ook heb gekregen van Rick Mathijssen (coach Jong Oranje, red.). Vanaf minuut één heb ik er alles aan gedaan om terug te komen.”

Tijdens het toernooi zal Marijn Veen de aanvoerdersband dragen. Samen met Ginella Zerbo en Hester van der Veld is ze verantwoordelijk voor de groep.

Nieuwe rol

“Het is wel fijn, want zij zijn heel anders dan ik, dus we vormen zo een goed trio.” Veen heeft wel even moeten wennen aan haar nieuwe rol. “In het begin ging ik het een beetje forceren. Ik dacht: ik ben aanvoerder, dus nu moet ik bepaalde dingen ook anders doen. Maar ik heb daarvan geleerd. Als ik gewoon mezelf blijf, gaat het mij prima af.”

Veen en Van Laarhoven hockeyen niet alleen samen, maar zijn ook huisgenoten van elkaar. “Je hebt precies hetzelfde ritme, op rustdagen ga je samen naar de sportschool om uit te fietsen en het is natuurlijk gezellig om samen naar de training te gaan”, vertelt Van Laarhoven. Ook Veen ziet hierin alleen maar voordelen. “Ik vind het echt fijn. We kijken niet raar op als een van ons een dag alleen maar aan het rusten is. Je weet van elkaar dat je moe bent, dus het geeft ook niet als je even niet met elkaar praat.”

Goud is het doel

De speelsters hebben om verschillende redenen afgelopen seizoen het WK in Chili met Jong Oranje moeten missen. Voor beiden was dit een behoorlijke tegenslag. “Het is super leuk dat we nu het EK mogen spelen”, vertelt Veen. “We genieten ervan dat we het Oranje-tenue weer mogen dragen. En ook met z’n tweeën, dat maakt het extra leuk.” De Jong Oranje Dames zullen in Valencia gaan strijden voor goud. “Dat wordt geen makkelijke opgave”, aldus Van Laarhoven. “We zullen er hard voor moeten werken.”

Bekijk de selectie van Jong Oranje Dames voor het EK in Valencia

HockeyBaas-Logo
Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met HockeyBaas. HockeyBaas biedt jonge tophockeytalenten extra begeleiding en ondersteuning die hen helpt het maximale uit hun sportieve en maatschappelijke carrière te halen. Meer weten? www. HockeyBaas.nl.

Reageer