Rens (Pinoké) en Rombouts (Hurley) hopen op drie punten uit derby

Hurley heren 1

In het Amsterdamse Bos staat vanavond de derby tussen Pinoké en Hurley op het programma. Voor beiden ploegen is het van groot belang de laatste drie punten voor de winterstop binnen te halen. Met Hurley-verdediger Rogier Rombouts en Pinoké-verdediger Wouter Rens blikken we vooruit op het Amsterdams onderonsje.

Hurley, de huidige nummer acht van de ranglijst, won afgelopen zondag thuis van Tilburg met 6-4. “Een soort ping-pong wedstrijd, waarin ik vond dat wij de betere waren”, vertelt Rombouts. “Zeker onze nieuwkomers speelden sterk, zij hadden een groot aandeel in de overwinning. Ik hoop dat we deze goede lijn kunnen doortrekken naar vrijdag. Buurman Pinoké verloor op diezelfde dag het belangrijke duel om afstand van de tiende plek van Schaerweijde. Rens en zijn team hadden meer van deze wedstrijd verwacht maar de verdediger is ook realistisch. “We zijn de laatste tijd gewoon niet in vorm en dat zag je ook zondag terug. We moeten beter en ik hoop dat we daar vrijdag mee kunnen beginnen,” aldus Rens.

Het had weinig gescheeld of Rombouts had de derby van vanavond aan zich voorbij moeten laten gaan. Hij werd afgelopen zondag met een stick in het gezicht geraakt. Zijn wang spatte open en moest direct geplakt worden. Gelukkig kon hij daarna de wedstrijd uitspelen en zal hij er ook vrijdag gewoon bij zijn. Daar is hij blij mee, want de wedstrijd tegen de Steekneuzen brengt voor de Hurley-verdediger altijd wel iets extra’s met zich mee. “Het is altijd mooi om een derby te spelen. Zeker tegen Pinoké. Ze zullen gebrand zijn na het verlies van afgelopen zondag en zullen voor de winst willen gaan. Het is een ploeg met snelle spelers en op het middenveld staan een paar geroutineerde jongens. Maar gelukkig hebben wij die kwaliteiten ook, dus zal het een mooi duel worden.” Pinoké speler Rens heeft zelf niet zo veel met de derby. “Je voelt en merkt het wel als je op de club komt voor zo’n wedstrijd. Bij anderen speelt dat derbygevoel wel mee. Ik heb dat zelf minder, maar dat is misschien omdat ik niet uit Amsterdam zelf kom.”

Het zal een nek aan nek race worden vanavond en beide verdedigers hopen natuurlijk dat de punten aan de voor hun ‘goede’ kant van de sloot blijven. Dat Hurley dit seizoen al twee avondwedstrijden (tegen Den Boch en Pinoké) wist te winnen is volgens Rombouts een voordeel voor zijn team. “Pinoké heeft de punten hard nodig, maar wij willen voorblijven op de rest. Met 15 punten of met 18 punten de winterstop ingaan is een wezenlijk verschil. Ik denk dat we ze met 2-3 pakken.”

Ook Rens wil niets liever dan de laatste wedstrijd voor de winterstop winnen. “Het zal niet makkelijk worden. Hurley is goed op de counter en heeft een paar handige spitsen. Maar als wij ons beste spel spelen, zoals we dat dit seizoen ook al hebben laten zien tegen sommige topclubs, dan moeten we hier gewoon de drie punten binnen halen.” De uitslag vindt hij niet belangrijk, als er maar gewonnen wordt. “Het is niet mijn ding om uitspraken te doen over de uitslag. Het is veel belangrijker dat we winnend de winterstop in gaan. De laatste wedstrijd staat je vaak toch het beste bij.”

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.