Rick Mathijssen bondscoach Jong Oranje Dames

De KNHB heeft Rick Mathijssen aangesteld als bondscoach van Jong Oranje Dames. Amsterdam 2015-2016 Rick MathijssenMathijssen volgt daarmee Alyson Annan op die per oktober is aangesteld als bondscoach van het Nederlands Elftal Dames. Dave Smolenaars is aangesteld als assistent bondscoach.

Mathijssen was eerder al assistent bondscoach van Jong Oranje Dames, onder andere tijdens het Wereldkampioenschap in Mönchengladbach in 2012. Tevens is de oefenmeester actief als clubcoach. Mathijssen is hoofdcoach van de vrouwen van Amsterdam, daarvoor stond hij jarenlang aan het roer bij de buren van Hurley.

Voor Jong Oranje Dames staat 2016 voor een groot deel in het teken van de Junior Women World Cup, dat plaatsvindt van 23 november tot en met 4 december 2016 in Santiago (Chili).

 

Comments (16)

 1. Amsterdam ..

 2. Heerlijk die ongegeneerde belangenverstrengeling. Doen ze niet moeilijk over bij de KNHB

 3. Tuurlijk de schijn tegen.Maar kom op, toch gewoon the best man for the job? Heeft het heel erg goed gedaan bij Hurley, Amsterdam nu en bij de bondsteams. Als ie nog bij Hurley had gezeten, was er niks aan de hand geweest.

 4. Voor de hand liggende keuze. Hoop wel dat de bond afspraken maakt dat niet alle JO talenten ineens bij Adam spelen. Zie hoe Mathijssen de Hurley selectie heeft opgebouwd..

 5. Verassend… een on bekende… o wacht… jammer dit

 6. Waarom moet het een onbekende zijn? Je wilt toch juist dat talentvolle coaches de kans krijgen ervaring op te doen. Mathijssen is 3 jaar sas geweest, 3 jaar bondscoach bij onder 18, een logisch vervolg dan toch? Zo hoort het toch ook te werken? Laten we aub onze talentvolle coaches koesteren en opleiden.

 7. Hele goede en verstandige keuze van de bond. Tuurlijk lijkt het alsof het weer de Amsterdam link is, maar in dit geval gewoon de juiste coach voor het team.

  Het probleem blijft altijd dat een clubcoach ook op een vertegenwoordigend team gezet wordt, waardoor er automatisch belangenverstrengeling komt, maar zolang de bond niet alleen maar fulltime coaches kan/wil betalen, zal dit fenomeen altijd blijven bestaan. Coaches moeten ook brood op de plank krijgen en dus gewoon een normaal salaris verdienen.

  Ben benieuwd met wie hij deze job gaat doen!

 8. Met dave smolenaars staat in het stukje.

 9. – Logische keuze maar is hij wel stevig genoeg? Komt wat soft over.
  – Geen goede zaak dat hij ook coach van Dames Amsterdam is.
  – Een ongebonden of herencoach lijkt me beter (Marieke Dijkstra ?)
  – Dave Smolenaars als assistent heel positief

 10. Hele goeie keuze van de bond! Technisch en tactisch zeer sterke coach. Zeker stevig genoeg, doet het nu met Amsterdam ook erg goed toch. Coach waarbij die vaak herkenbaar hockey speelt.

 11. @@Mike Dank, even overheen gelezen! 🙂

 12. Rick is een goede coach. Maar belangenverstrengeling? Hoezo?
  Directeur KNHB Amsterdam
  Voorzitter KNHB Amsterdam
  Annan Amsterdam
  Rick Amsterdam
  En de bondscoaches Jongens NL A en B hebben ook een connectie met een Amsterdamse club. Blijkbaar hebben andere districten geen talentvolle coaches!?! Of zitten die niet in het netwerk?
  Ik vrees het ergste als het gaat om het benaderen van talenten. We zullen zien hoeveel spelers aankomend seizoen naar Amsterdam gaan. Tijd voor opleidingsvergoedingen.

 13. Directeur heeft tevens bij Kampong gespeeld
  Voorzitter heeft hele carriere bij HGC gespeeld
  Annan heeft altijd voor KZ gespeeld
  Rick zit nu 5 maanden bij Amsterdam

  Misschien heeft Amsterdam gewoon een sterke aantrekkingskracht op talentvolle mensen in Nederland Hockeyland,

  Kwaliteit lijkt me by far het belangrijkst!

  (nogmaals, ook ik spreek de voorkeur uit voor clubloze coaches, maar als speler zou ik liever goed getraind worden door iemand die bij een club zit, dan door iemand die helemaal vrij is, maar er geen zak van kan!)

 14. Voorspelbaar?

  Even de clubs van de huidige selectie spiegelen tegen de selectie volgend jaar. In de zomer stroomt de selectie van D1 Amsterdam weer vol met een boel talent… Niks nieuws, gewoon realiteit en vervolgens lekker met 4 clubs om de titel spelen en wordt Amsterdam of Den Bosch weer landskampioen. Dameshockey is zo heerlijk voorspelbaar.
  KNHB wakker worden….!!!

 15. Dat eeuwige calimero gedrag uit het Zuiden; organisatorisch is het daar gewoon wat minder dan in Het Westen, een uitzondering daargelaten.
  En als ze dan een keer een kans krijgen, dan wordt deze vakkundig en met een zachte g om zeep geholpen…

  Het Haagsche ligt er alweer even uit…toen Kampong en nu Amsterdam…

  NOU EN? Het lijkt mij verstandiger dat die tent in Nieuwegein behoorlijk bestuurd wordt. Beginnen met het lozen van die kansloze Eindhovenaar, Den Hartog, een waar Brabants drama…

 16. Hahaha, heeft die Den Hartog niet ook voor Amterdam en Kampong gespeeld?!

Reageer