Rick Mathijssen: 'Eigenlijk blij verrast met het niveau' - Hoofdklasse Hockey Nederland

Rick Mathijssen: ‘Eigenlijk blij verrast met het niveau’

De dames van Amsterdam kenden een valse start van de competitie. Op de eerste speeldag verloor de favoriet voor de landstitel in Eindhoven met 1-0 van fusieclub Oranje-Rood. Volgens Amsterdam-coach Rick Mathijssen moet er niet al te veel conclusies uit de nederlaag worden getrokken.

“Ik ben eigenlijk blij verrast met het niveau”, blikt Mathijssen terug op het duel. “We hebben de hele wedstrijd gecontroleerd en heel sterk gespeeld. Alleen maken we de kansen niet. Het vizier stond niet zo scherp. Daar gaan we deze week mee aan de gang.”

Voorbereiding

Of het gebrek aan scherpte te maken had met de voorbereiding van de ploeg waarin steeds met een wisselende samenstelling werd getraind en de internationals pas laat aansloten, weet Mathijssen niet: “Dat zou kunnen.”

Amsterdam kreeg in de eerste helft een uitgelezen mogelijkheid om op voorsprong te komen. De toegekende strafbal werd echter door Lauren Stam naast gepusht. De beslissing in het duel viel in de tweede helft toen Donja Zwinkels met haar treffer Oranje-Rood de overwinning bezorgde.

Niet beloond

“Statistisch gezien is het bijzonder dat we de wedstrijd niet hebben gewonnen”, zegt Mathijssen. “Wij zijn drie keer zoveel in de cirkel geweest, hebben kansen gehad en zes corners. En zij een kans en een corner. Het is gewoon zonde dat je jezelf niet beloont, maar we hebben terecht verloren omdat we de kansen niet maken.”

Reageer