Robert van der Horst: ‘Hadden te weinig vermogen’ - Hoofdklasse Hockey Nederland

Robert van der Horst: ‘Hadden te weinig vermogen’

Oranje Zwart had zijn laatste thuiswedstrijd, voordat de club gaat fuseren met EMHC tot Oranje-Rood, heel anders voorgesteld. Het eerste duel in de finale tegen Amsterdam ging donderdag met 2-1 verloren. Valentin Verga besliste het duel vijf minuten voor tijd.

‘De bal valt ongelukkig voor de goal, sta je 2-1 achter. Dan moet je gaan pompen en voel je dat de energie uit de groep is’, stelt OZ-aanvoerder Robert van der Horst tegenover NOS Studio Sport vast.

Te weinig

‘Het was gewoon te weinig. We hadden te weinig vermogen om voorin de bal vast te houden. We waren heel snel de bal kwijt en lieten zo het initiatief aan Amsterdam. Zaterdag moeten we meer initiatief pakken’, aldus Van der Horst.

De temperatuur werkte ook niet mee. ‘Het was ongelooflijk warm, maar daar hadden beide ploegen last van’, zegt Van der Horst die vertrouwen heeft in het tweede duel, komende zaterdag in Amsterdam.

Genoeg kansen

‘Het is een hell of a job, maar het is wel eens raarder verlopen tijdens de play-offs. Je kan wel heel sentimenteel gaan doen. Je verliest en staat 1-0 achter in de play-offs, maar er zijn nog genoeg kansen. Het zit dichtbij elkaar en waarom kan het niet onze kant op vallen?’

Bekijk hier de foto’s van het duel tussen Oranje Zwart en Amsterdam

Lees hier het interview met Michel van den Heuvel

Lees hier het interview met Valentin Verga

Reageer