Roelof Schouten Netten verlaat Klein Zwitserland

21-Roelof-Schouten-Netten-10-11

Doelman Roelof Schouten Netten verlaat Klein Zwitserland. De keeper die eerder voor HGC uitkwam verlaat de ploeg om een jaar op wereldreis te gaan. Pascal van Lingen zal hem gaan vervangen. De keeper is nog tweedejaars A-junior.

Voormalig keeper van SCHC en vanaf aankomend seizoen coach van KZ Peter Kalfsterman vindt het jammer dat doelman Schouten Netten vertrekt, maar heeft vertrouwen in de nog jonge doelman Van Lingen. “Ik heb in de afgelopen periode veel keepers gezien in de overgangsklasse. Ik heb er weinig gezien die beter zijn. Dan is het mooi om een eigen vent door te schuiven. Ik vind het leuk om met hem aan de slag te gaan,” aldus Kalfsterman in het AD/Haagsche Courant.

Wie stand-in wordt van Van Lingen is nog niet bekend. Vorig seizoen stond Freerk ten Hoor nog op de lijst voor het geval dat. De club aan de Klatteweg komt komend seizoen in de Overgangsklasse uit.

Net zoals Schouten Netten vertrekken er nog een aantal spelers bij HCKZ. Namelijk: Hylke van Sloten, Steven van Rhede van der Kloot (HGC), Govert Soeters (Rotterdam), Daan Boogaerdt (stopt), Diederick de Vidal de Saint Germain (stopt), Nick Huurman (stopt), Lars van Rhede van der Kloot (stopt) en Oswald Mattheussens (stopt). Tegenover het vertrek van deze spelers staat de komst van Casper Coerkamp, Casper Vogels, Pascal van Lingen (eigen jeugd), Folkert de Wit (Alphen) en Berend de Jeu (Alphen). Verder verwacht de club nog enkele versterkingen.

Comments (4)

  1. Hahahahaha KZ, hoe hebben jullie het zover kunnen laten komen. Jarenlang geen goede jeugd en die schuiven jullie nu door. Lief van Peter dat hij zijn nieuwe keeper goed vindt, hoop dat hij niet veel getest wordt.

  2. Op zich goed om jeugd door te schuiven. Maar KZ-jeugd speelt over het algemeen op districtsniveau, niet landelijk. Dan is de stap ineens naar overgangsklasse wel groot inderdaad. De meeste namen zeggen me niet veel. Die Casper Vogels is overigens wel goed. Erg sociaal dat die bij zijn club blijft. Denk dat die zich elders veel beter zou (hebben) kunnen ontwikkelen.

  3. Afzakkertje

    KZ moet van onder af aan weer opbouwen. Als dat dit seizoen niet goed gaat dan zullen ze het heel erg lastig gaan krijgen. Het zakt steeds verder af daar.

  4. Waarom zoveel ophef over onbelangrijk nieuws rond deze club? De tijd dat KZ een opzienbarende club was ligt al 30 jaar achter ons. Zo bijzonder is het niet dat een club langzaam wegvalt. Ooit was Venlo een topclub, en Deventer. HTCC ook trouwens… Clubs komen en gaan. Laat het ons weten als KZ weer in de hoofdklasse zit, tot die tijd graag behandelen als elke andere grijze overgangsklasser.

Reageer

Contact Us