Roger van Gent opvolger Lucas Judge bij Oranje-Rood

Roger van Gent is vanaf komend seizoen de nieuwe coach van de heren van Oranje-Rood. Dat meldt het Eindhovens Dagblad. De huidige assistent volgt Lucas Judge op, die na twee seizoenen vertrekt bij de Eindhovense fusieclub.

Twee weken geleden werd bekend dat Oranje-Rood en Judge aan het einde van het seizoen een punt zullen zetten achter de samenwerking. De 58-jarige Van Gent, die voor de derde keer aan de slag gaat als coach van het vaandelteam, heeft een contract getekend voor twee jaar.

Eerder bij Oranje Zwart

Hij had in twee periodes het vaandelteam van Oranje Zwart onder zijn hoede, van 2001 tot en met 2005 en van 2007 tot en met 2010. In 2005 leidde hij de Eindhovense club naar de eerste landstitel.

Afgelopen september werd Van Gent toegevoegd aan de technische staf van Oranje-Rood na een moeizame start van het seizoen. In vier wedstrijden pakte de ploeg slechts vier punten. Inmiddels is Oranje-Rood, dat vorig seizoen de play-offs nipt miste, opgeklommen naar een vierde plaats in de Hoofdklasse.

Comments (2)

  1. Hm. Zag dit niet aankomen.. Iemand anders? Weet nog dat van Gent in een van z’n eerste interviews na bekendmaking assistent te worden bij OR over Judge zoiets zei als ‘Binnen de mogelijkheden heeft Lucas het goed gedaan…’ En: “Ik vind het leuk om Lucas, die de droom heeft een topcoach te worden, daarbij te helpen..” Eerste teken aan de wand w.b.t. ondermijning gezag en afzagen stoelpoten? Of is hier echt geen kwaad in de zin?

  2. Hier lijkt mij zeker geen sprake van opzet / kwaad. Denk dat dit eerder vanuit de spelersgroep is aangegeven! Goede keus als je het mij vraagt..

Reageer