Bondscoach Van Ass: “Rohof komt niet bij Oranje”

Naast Rotterdam schaarde Amsterdam zich bij de laatste vier van de Euro Hockey League door in de kwartfinale Bloemendaal met 3-2 te verslaan. Teun Rohof was de beste man van het veld. De Amsterdammer maakte verdedigend en opbouwend een ijzersterke indruk en nam en passant met een snoeiharde knal in de kruising ook nog eens op weergaloze wijze het derde Amsterdamse doelpunt voor zijn rekening.

Eigenzinnig
De net 27 jaar geworden Rohof werd in zijn loopbaan zowel met Oranje Zwart als vorig seizoen met Amsterdam landskampioen. De eigenzinnige hockeyer geldt als een multifunctionele speler en is mentaal sterk. Meerdere kenners verbazen zich er over dat Rohof geen deel uitmaakt van de selectie van het Nederlands elftal.

Krijger
Bij Oranje ontbreekt het juist wel eens aan mentale weerbaarheid op de belangrijke momenten en uitgerekend de roodharige krijger van Amsterdam zou daar wel eens verandering in kunnen brengen. De in Rotterdam uiteraard aanwezige bondscoach Paul van Ass piekert er daarentegen niet over om Rohof weer bij zijn selectie te halen.

„Hij speelde inderdaad goed tegen Bloemendaal, maar we moeten er voor waken om een speler op basis van één goede wedstrijd bij het Nederlands elftal te halen”, zegt de bondscoach. „Bovendien heeft hij bij de grote groep van 40 gezeten en op het moment dat het moest niet zijn kans gegrepen.”

Nieuwe spelers
Van Ass is trouwens sowieso niet van plan om in de aanloop naar de Olympische Spelen nog nieuwe spelers er bij te halen. „Nadat Matthijs Brouwer voor Den Bosch drie keer had gescoord tegen Bloemendaal moest hij ook opeens bij Oranje en Timme Hoyng doet het goed bij Pinoké. Maar ik heb gekozen voor jeugd en snelheid en ga het met de huidige selectie doen.”

Bron: spitsnet.nl Jan Balk

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

Juichen is een sport

Topspeler, weer een kans gemist van van Ass om zijn team sterker te maken. Beste centrale middenvelder van NL op dit moment…
Misschien daarom wel een te hoge boom….

tieske

helemaal geen topspeler gewoon een hardwerkende waterdrager niks meer niks minder.

paling

En waterdragers heb je op ieder (inter)nationaal niveau nodig..

tieske

Ja maar daar hebben we er al een aantal van bij selectie

Marloes

Deze speler is gewoon een bedreiging voor de bondscoach die in een onzekere situatie zit. Hij heeft al een wankele positie, dan kan je er niet ook nog eens een jongen met een eigen mening die er niet voor schuwt zijn mond open te trekken als hij vindt dat iets anders moet erbij hebben. Helaas voor Rohof, want hockeyend echt wel een van Nederlands 25 beste hockeyers. Alleen geen ja-knikker. Ik kan er wel van genieten, zo’n gozer die gewoon roept wat hij vindt.

Ben ik overigens de enige die het echt bizar vind dat 2 spelers die wel bij de selectie zitten gezellig een toernooitje in Hongkong gaan spelen? Het verschil in voorbereiding bij de mannen en de vrouwen ten top.

Niet juichen

@ Niet juichen is een sport, interessant dat jij Rohof een centrale middenvelder noemt. Ik dacht dat bij Amsterdam Klaas Vermeulen op die plek stond…

Prima speler overigens, die Rohof. En ergens ook wel begrijpelijk dat hij naar de Bloemendaal fans liep toen hij scoorde. Een sporter loopt natuurlijk liever naar zijn eigen trouwe fans maar daarvan heeft AHBC er helaas maar erg weinig. Opvallend voor zo’n grote club! Waarschijnlijk toch weinig echte clubliefde, maar voornamelijk 1000 studenten leden die elke week naar TD willen.

dehaas

@marloes, niet de enige. maar deze jongens horen straks toch bij de afvallers. docherty kan beter plaatjes gaan draaien.

expat

Ik vind bovenstaande uitleg een zwaktebod van Van Ass: „Bovendien heeft hij bij de grote groep van 40 gezeten en op het moment dat het moest niet zijn kans gegrepen.”

Nederlands Elftal kan wel wat peper gebruiken. Van ‘t Hek, Brinkmann etc trokken ook hun scheur open als hen iets niet zinde. Zijn we daar ooit slechter van geworden?

Van Ass voorbij aan ‘vorm’. Laten we dan maar hopen dat hij, als hij zijn definitieve Londen groep bekend maakt, dit soort zaken wel meeneemt…

els

@expat, dat mag hij toch zeggen als bondscoach? dat jij het er niet mee eens bent is iets heel anders.

Je hebt het over van t hek en Brinkman dat was een hele andere tijd met veel meer persoonlijkheden, Teun is een geweldige speler maar niet een persoonlijkheid die een elftal op sleeptouw neemt.

Amsterdammer

Rohof is technisch een vaardige speler. Zijn pass (alleen als flats) is hard en zuiver. Bij OZ was Teun Rohof nog een waardevolle speler, maar bij Amsterdam is het vaker nutteloos dan waardevol. In de Zaal is Teun Rohof wel goed, maar in het veld ziet hij de helft niet. Ik denk dat hij het niveau van oranje niet zal halen.

Daarnaast wordt hij geprezen als mentaal sterk, dat moet dan nog maar een keer getest worden bij die jongen want volgens mij zitten er wel een steekje of drie bij hem los. Misschien is hij mentaal zo sterk omdat hij niet zo slim is, maar hij zeikt vaak in het veld (niet letterlijk), schreeuwt te veel en speelt als een lafbek (mijn bron zijn meerdere spelers die tegen en met hem gespeeld hebben).
Ik hoop dat we binnenkort niks meer van hem horen.
@giel, goede bedoeling je bericht, maar voortaan genuanceerder brengen ajb 😉

echte amsterdammer

@Amsterdammer: wat een hoop onzin. Jouw bron “zijn meerdere spelers die tegen en met hem gespeeld hebben”. Wow dan zal het wel waar zijn. Als je zelf goed zou kunnen hockeyen kan je dit soort dingen misschien zeggen, maar alleen maar commentaar leveren vanuit de 2e hand is zo slap… maar goed dat doet volgens mij ongeveer iedereen op dit forum
Rohof is gewoon een mooi uitgesproken type die al vanaf zijn 15e bij topclubs in de basis staat en door zijn spel en mentaliteit vaak het verschil maakt. Jij?

Tamer

Elke toevoeging aan het NL elftal is een bedreiging voor z’n zoon. Caldas heeft alles goed op orde. Hele grote groep en traint veelvuldig en heeft ritme in de ploeg. Van Ass is slordig en onduidelijk. Zag een aantal spelers nog vorige week op t terras zitten… Slechte lichting of gewoon slechte keus?! Van Ass is beide

els

@Tamer,heel vreemd antwoord wat ook niet zoveel toevoegt, je gaat nu de zoon van de bondscoach erbij halen die jongen is toch niet verantwoordelijk voor de dingen die zijn vader doet of wel? een talentvolle speler die op dit moment nog tekort komt voor Oranje maar in de toekomst misschien wel kan uitgroeien tot een volwaardig Ned elftalspeler.

Mag je als speler dan ook niet meer in je vrije tijd op een Terras zitten? wat een totaal onzin verkondig jij.

Anouk

Maar het verschil bij de dames en de heren is wel heel groot. Caldas en zijn dames zitten al maanden drie dagen per week op Papendal en er is rust in de groep. Bij de heren heerst er alleen maar onduidelijkheid en onrust. Toch niet de ideale voorbereiding op Londen denk ik zo?

Rogier

Een jongen die op deze manier een goal viert is het niet waard om ons volkslied te zingen.
Bloemendaal publiek, is het enige publiek in Nederland wat sfeer brengt naar een hockeywedstrijd, laat ze met rust aub. Het team Bloemendaal was naast hun prestaties ook naar de buitenwereld altijd een groot voorbeeld voor de sport. Helaas doen ze het nu wat minder en moeten we het doen met arrogante, wanna-be voetballers van Amsterdam, die wel goed hockeyen overigens. Iedereen kent die mannetjes waarover ik het heb wel, moet wel zeggen dat ik Bakker inmiddels positief vind veranderen in zijn houding, goed bezig. “Foutje” Buissant zag er ook stoer uit op de EHL samenvatting, kots, walgelijk echt.

Veel goede hockeyers bij Amsterdam maar geen voorbeelden voor de sport, jammer.

Rohof, goede hk-hockeyer, internationaal kansloos.

robbie

@Anouk, Het lijkt er op dit moment op dat Caldas en de dames de zaken beter voor elkaar hebben, maar het is natuurlijk niet gezgd dat iedere ploeg een zelfde traject moet bewandelen.

Wat als de dames straks minder presteren dan de heren? is dan de weg die Caldas heeft bewandeld fout geweest en de weg die van Ass heeft gekozen goed?

peter

@rogier, vond het allemaal reuze meevallen met het vieren van die goal sport is emotie.

Bloemendaalpubliek zie je ook alleen maar in de playoffs dus ook met die sfeer valt het allemaal wel mee, er zijn een aantal jongens die met de playoffs lawaai maken en wat meelopers heel erg leuk maar maak het nou niet groter dan het is.

ballie

@rogier, vorige week woensdagavond de wedstrijd OZ-Den Bosch gezien? Wat een publiek. Vooral ook de Bosschenaren. Zij staan als een huis achter hun club en met sfeer. Dus om die eer nu alleen aan het publiek Bloemendaal toe te schrijven…….

Bram

Groot gelijk heb je van Ass. Als zelfs dit soort jongens al mee moeten! Ik dacht dat NL bekend stond om het mooie, tactische, technische hockey! Laat het lelijke werk, ren hockey maar aan de andere landen over!!

1895

Bloemendaal heeft de eerste supportersclub in het hockey sinds 2003. En zorgt wat voor reuring in het wereldje met vele ludieke acties en zorgde ook voor het eerste ‘vuurwerk’ in de HK 9 jaar geleden. En hopelijk komen er steeds meer verenigingen bij nationaal en internationaal, Dragons cool en ook in Spanje/UK komt het steeds meer. Helaas bij veel grote clubs (nog) niks toch een kwestie van grootse clubliefde dat ook inderdaad bij bijvoorbeeld een Den Bosch hangt ed.

Bloemigans juist opgericht in een tijd dat Bloemendaal tijdje niks had gewonnen en daardoor ook weten wat verlies is en toch je club supporten net zoals nu. Veel clubs toch een gevalletje van; ‘You only sing when you’re winning!’ Daarnaast reizen ze ook nationaal en internationaal alles af. Parijs, Antwerpen, Hamburg, Reading, Barcelona enz. Vrijwilligers zijnde op de club, coaches, trainers, sjaals en truien ontwikkelen verkopen, feesten organiseren, spandoeken etc. Dus zeker niet alleen tijdens de PO’s en wanneer de club wint.

Afschilderen van rijkeluiskindjes erg kinderachtig in vorige topics, heel divers juist en zorgt voor een mooie sterke band door de jaren en emoties heen. Ook het jonge aspect er van valt er mee, aangezien ze medio 2003 zijn opgericht. Leuk juist voor het hockey in Nederland dat er supporters komen en een sfeertje creëren. Hopelijk in London ook een Oranje Legioen, I’ll be there!

Sport is inderdaad emotie en Rohof kan prima zo’n reactie maken naar de supporters toe maar de emotie heerst ook aan de andere kant. Na afloop wedstrijd zijn er aan beide kanten excuses gemaakt, prima. Rohof heeft een ‘mooi’ verleden met de Bloemigans. Hopelijk kunnen ze naar het eigen AHBC-vak in de toekomst om een goal te vieren… 1-3 achter en enige die je hoort zingen zijn de B’daal supporters! Rohof heeft inzet en lef maar internationaal haalt hij het inderdaad niet.

Daarbij vind ik MaxiMus Caldas het gehele traject naar de Spelen toe beter voorbereiden dan van Ass.

Força 1895 en tot snel op ‘t Kopje allen.
Ook in mei hopelijk 😉

Bossch

Bloemigans heeft zeker zijn charmes 1895 en zeker wat leven in de brouwerij gegoten, dat is het verschil met familieclubs en de grote fabrieken/sportcomplexen van tegenwoordig.
OZ – DB was prachtig en het leeft hier in het Zuiden, jammer dat als een Rotterdam thuis speelt het zo karig is qua sfeer notabene bij de EHL!

fan

Ik ben een fan van Den Bosch en de sfeer die je in het zuiden vindt is weinig te vinden bij andere clubs.
Bloemendaal is 1 van de weinige clubs waar ik met plezier kom op zondagen…Warmte en gezelligheid…bijna Brabants..(zullen ze niet blij mee zijn dat ik dit zeg :-))

De Sfeer daar is er 1, net als de Sfeer bij ons om een voorbeeld aan te nemen..

gerard

@fan, in de playoffs is er sfeer op Bloemendaal helemaal mee eens maar door het seizoen heen is het er een dooie boel. Den Bosch lijkt me een hele gezellige club maar op OZ hangt ook 0,0 sfeer dus dat valt ook wel mee met die sfeer in Brabant.

Rogier

@ballie, je hebt volkomen gelijk.

Amsterdam

Beetje historisch besef heren, Bl ‘ daal is een fusieclubje, dus zeker niet van 1895. Wel aardige club, maar er is maar 1 echte club in het hockey: forza Amsterdam. Oudste club van Nederland, knhb opgericht, meeste titels zowel bij de vrouwen als bij de heren, Mooiste stadion( wat was het weer ongezellig daar op Rotterdam, altijd wind daar).

harm

@amsterdam, op Amsterdam is het ook altijd knetterongezellig in het stadion ( stadion wat trouwens eigendom is van de KNHB en niet van Amsterdam )alleen met de playoffs zit het vol en dan ook nog alleen maar met andere teams die net klaar zijn met hun eigen wedstrijd.

Heb met beide clubs helemaal niets maar Bloemdaal is natuurlijk veel meer een club dan Amsterdam.

hockey

Inderdaad, Bloemendaal is altijd nog een familieclub in de eerste plaats, daarna is er door de successen van H1 de afgelopen jaren en het feit dat Teun de Nooijer de club al jaren lang trouw is een grote trekpleister voor landelijke talenten. Maar de sfeer is uitermate gezellig ook al ben je niet van jongs af aan lid je wordt direct in de club opgenomen.Sta graag als mijn club daar speelt aan de kant en dat kan ik niet van iedere club zeggen.

rw

Hockeyclub Amsterdam speelt in Amstelveen, stadion is van brandhout en er zit ook nooit iemand. Stadion is ook van de KNHB. Bloemendaal is een begrip wereldwijd en leeft op en rondom ‘t Kopje. Fundering is op vrijwilligers en leden gebouwd, net zoals andere familieclubs.

bosuil2

als heren 1 niet thuis speelt kun je ‘behalve een paar bejaarde met vale oranje hemden ‘ er een kanon afschieten. nee lekker gezellig!

karel

@bosuil2, als Amsterdam heren1 thuis speelt vragen de mensen op de tribune wie wie is.
Hebben wel meer familieclubs last van dat als heren en dames 1 uitspelen dat het een stuk rustiger is.

bosuil2

@rw, amsterdam is net als bloemendaal ook een familie club. ronselt net zo hard als bloemendaal. alleen zet de voorzitter van amsterdam niet trots op zijn site dat ze een weer jeugdtalent bij een andere club hebben weggehaald, onder begeleiding van de bondscoach van nederlands b en bdaal heren1 dave smolenaars.

student

@bosuil2, natuurlijk is Amsterdam geen familieclub maar een studentenclub. En bij Amsterdam gebeurt gewoon straks hetzelfde met Annan die talenten zal meelokken.

#25

@Amsterdam, kan jij niet tellen? Amsterdam heeft namelijk bij de mannen helemaal niet de meeste landstitels! Amsterdam heeft er 20, Bloemendaal (als fusieclubje) 23!
En since het oprichten van de Rabohoofdklasse heeft Amsterdam er pas 7 (Bloemendaal trouwens 14)

Lee

Wat een gemiep over ‘gezelligheid’ de sfeer was gewoon minder doordat het weer slecht was. Ik heb een paar beremooie EHL weekenden in Rotterdam meegemaakt. Bovendien ligt er het beste veld, wat mooi hockey mogelijk maakt. En het stadion is inderdaad niet het meest sfeervolle maar er kunnen wel genoeg mensen in zodat iedereen een mooie pot hockey kan bekijken en waardoor de EHL nog wat centen verdient die dit prachtige toernooi mogelijk maken.

Enorm jammer dat de drie kiwi’s nu weg zijn uit Rdam, nu zal kampioen worden en EHL titel halen een stuk lastiger worden, maar niet onmogelijk!

gert

@lee, de EHL verdient genoeg geld, waarom denk je dat Rotterdam het toernooi kreeg, die betaalden het meeste, met de EHL hoef je geen medelijden te hebben.

TT

Weet niet of je nou wel zo trots moet zijn op het feit dat de KNHB Amsterdam heeft opgericht…

jopie

ligt het nou aan mij of was de wedstrijd waarin ROHOF het verschil maakte, een internationale?

Wouter

Rohof maakte de winnende, het verschil maken gaat erg ver.
Veering pakte erg veel, Tigges was (zeker toen Taekema met z”n hand in de kleedkamer was) een beest en Verga moet die bal bijvoorbeeld ook nog maar goed geven. Beetje over de scheef om het allemaal op één speler te schuiven.

Hoewel Brinkman hem een plekje op de bank gunt: https://www.telegraaf.nl/telesport/olympische-spelen-2012/article11896666.ece

dick

@jopie, er zit een behoorlijk verschil in clubhockey op europees niveau en internationaal hockey.

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.