Zaalhockey: Rotterdam minder mans zonder broertjes Hertzberger

Het herenteam van Rotterdam heeft zondag in de tweede ronde van de zaalhockeycompetitie in Den Haag de eerste nederlaag van het zaalseizoen geleden. Rotterdam was met 8-2 te sterk voor HGC, maar verloor later op de dag met 7-3 van HDM.

Assistent-coach Albert Kees Manenschijn, die fungeerde als hoofdcoach omdat Reinoud Wolff op vakantie is, was teleurgesteld over de verliespartij. Bij Rotterdam ontbraken Willem en Maurits Hertzberger wegens vakantie. “ Die twee hebben we absoluut gemist, “ aldus Manenschijn tegen het AD. “ Zij zijn zo goed in de organisatie en in de coaching van de rest van de groep.” Ook Tristan Algera kon niet meespelen wegens een gebroken middenhandsbeentje.

In het duel met HGC had Rotterdam het gemakkelijk. “HGC was niet goed en daarbij waren zij niet compleet,” vertelde Manenschijn. HDM speelde echter een stuk beter dan de Rotterdamse ploeg. “Zij hockeyden wel heel erg goed. Die wedstrijd hebben we eerlijk gezegd ook terecht verloren.” Vooral de keeper van HDM, Patrick Jacobs, blonk uit. “Wij hadden de pech dat we met drie doelpunten achter kwamen te staan. Vervolgens creëerden we echter voldoende kansen. Maar we verzuimden die te benutten doordat Jacobs weergaloos stond te keepen.”

Ondanks de verliespartij kijkt Manenschijn optimistisch vooruit. “Samen met HDM staan wij op negen punten bovenaan in poule B. Zij hebben alleen een beter doelsaldo. Daar komt bij dat de rest van de ploegen punten heeft laten liggen.”

Hurley, de nummer drie van de poule, staat op twee punten achterstand. “In de rest van de competitie zijn Maurits en Willem er gewoon weer bij. We staan er dus eigenlijk gewoon goed voor. Ik ga er dan ook van uit dat Rotterdam de halve finales gaat redden.”

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.