Rotterdam start met kaartverkoop in Hoofdklasse hockey | Hoofdklasse Hockey Nederland
Amber van den Dijssel in actie voor Rotterdam.

Rotterdam start met kaartverkoop in Hoofdklasse hockey

Hockeyclub Rotterdam heeft besloten om vanaf heden toeschouwers entree te vragen om wedstrijden van Heren en Dames 1 te bezoeken. Het bestuur geeft aan de ambitie van de topteams op deze manier extra te kunnen stimuleren. De kaartverkoop geldt voor alle thuiswedstrijden in de Hoofdklasse hockey.

De club gaat € 75,00 (€ 25,00 kind) voor een heel seizoen vragen. Hiervoor kunnen alle thuiswedstrijden van Dames-1 en Heren-1 worden bezocht. Alle toeschouwers zullen entree moeten betalen, ook toeschouwers van andere clubs. Een kaartje voor een enkele wedstrijd zal maar liefst € 8,50 euro per keer (volwassenen) gaan kosten.

Spelers, staf, officials, etc. die op de huidige dag al aanwezig zijn voor een andere wedstrijd, hebben gratis toegang.

Professionalisering

De club geeft aan dat het invoeren van toegangskaarten een discussie is die al jaren wordt gevoerd. Hockey staat bekend om zijn familiaire karakter waarmee entreegeld een afbreuk zou doen aan de open sfeer.

HC Rotterdam is van mening dat hockey zich ontwikkeld heeft tot een professionele sport, waarbij veel van de tophockeyers een groot deel van hun tijd aan hockey besteden. Hierbij wordt gekeken naar voetbal, waar al op veel lagere niveaus toegangskaarten worden verkocht voor wedstrijden van het eerste team.

Geen wedstrijd missen

Mocht je nou geen voorstander zijn om te betalen voor een wedstrijd in de Hoofdklasse hockey? Dan kan je ook elk weekend op zaterdag en zondag LIVE alle wedstrijden volgen via Viaplay. Ook hier is een betaalmuur, echter wel de mogelijkheid om elke wedstrijd van het weekend te kunnen bekijken.

Reageer