Rotterdam wint opnieuw ABN AMRO Cup

Foto © Jeroen van Bergen

De mannen van Rotterdam hebben voor het tweede opeenvolgende jaar de ABN AMRO Cup gewonnen. De Rotterdammers waren in eigen huis in de finale met 5-3 te sterk voor landskampioen Amsterdam. Als winnaar mag Rotterdam het voorbereidingstoernooi volgend jaar opnieuw organiseren.

Rotterdam nam vroegtijdig de leiding door een doelpunt van nieuweling Diederik Vidal, maar kon vervolgens niet voorkomen dat Amsterdam een 1-3 voorsprong nam door doelpunten van Jan Willem Buissant (sb), Taeke Taekema (sc) en Floris Evers. In het slot van de wedstrijd wist Rotterdam alsnog de zege op te eisen. Met drie doelpunten van Nick Wilson (2x) en Tristan Algera in de laatste zes minuten bleef Amsterdam beteuterd achter.

Rotterdam-captain Jeroen Hertzberger mocht voor het tweede opeenvolgende jaar de Jan Hagendijk-trofee boven het hoofd tillen. Vorig jaar was Rotterdam in de finale van de ABN AMRO Cup te sterk voor Kampong. “Het is een enorme eer om de Jan Hagendijk-trofee te mogen ontvangen”, zei Hertzberger over de beker vernoemd naar de in 2010 overleden ere-voorzitter van Rotterdam. “Het geeft aan dat Jan nog lang niet vergeten is.”

Rotterdam mag zich door winst van de ABN AMRO Cup, waar alle hoofdklasseclubs aan deelnemen, kampioen van de voorbereiding noemen. Wat dat waard is, zal volgende week zondag blijken als de competitie echt van start gaan.

Kijk hier voor de eindstand en alle uitslagen inclusief de doelpuntenmakers.

Bron: Persbericht ABN AMRO Cup

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.