Round-up Champions Trophy (d): Nederland begint met overwinning

De Oranjedames zijn de Champions Trophy prima gestart. In de Londen werd Nieuw-Zeeland zaterdag met 6-2 verslagen. De andere twee duels eindigden in een gelijkspel. Titelverdediger Argentinië speelde met 2-2 gelijk tegen Groot-Britannië en Australië bleef op dezelfde score steken tegen de Verenigde Staten.

Nederland-Nieuw-Zeeland 6-2
Eerder deze week speelden de ploegen ook al tegen elkaar. Ook toen won Nederland (2-0). Oranje kwam met 2-0 voor dankzij twee benutte corners van Maartje Paumen, maar Nieuw-Zeeland knokte zich knap terug. Charlotte Harrison en Stacey Michelsen (sc) zorgden ervoor dat de Black Sticks weer op gelijke hoogte kwamen.

Kelly Jonker bracht de stand op 3-2. Dit keer moest Nieuw-Zeeland het antwoord schuldig blijven en kon Oranje afstand nemen van de nummer vier van de wereldranglijst. 2 goals van Paumen uit een strafcorner en een doelpunt van Jonker zorgden ervoor dat Oranje als enige ploeg drie punten heeft na één duel.

1-0 Maartje Paumen (sc)
2-0 Maartje Paumen (sc)
2-1 Charlotte Harrison
2-2 Stacey Michelsen (sc)
3-2 Kelly Jonker
4-2 Maartje Paumen (sc)
5-2 Kelly Jonker
6-2 Maartje Paumen (sc)

Bekijk hier de samenvatting van de NOS

Verenigde Staten-Australië 2-2
Het toernooi om de Champions Throphy werd eerder op de dag geopend met het duel tussen de Verenigde Staten en Australië.

Australië liet de eerste treffer van het toernooi noteren. Het kwam op naam van Kathryn Slattery, die twee minuten voor het einde van het eerste kwart vrij mocht aannemen in de cirkel en de bal tussen de benen van de keepster Jackie Briggs in het doel schoot.

Nog voor rust kwamen de Amerikanen op gelijke hoogte. Jill Witmer tipte de bal eerst op de dwarslat waarna ze in de rebound de bal in het doel volleerde. Drie minuten in de tweede helft kwam Australië weer op voorsprong door een tip-in van Grace Stewart, die alert reageerde op een voorzet van de rechterkant.

Het was uiteindelijk Caitlin van Sickle die een nederlaag voor de Verenigde Staten voorkwam. In de cirkel kreeg ze net iets te veel ruimte van de Australische verdediging. Hierdoor kan Van Sickle zich om de as draaien en doeltreffend uithalen: 2-2.

0-1 Kathryn Slattery
1-1 Jill Witmer
1-2 Grace Stewart
2-2 Caitlin van Sickle

Argentinië-Groot-Brittannië 2-2
Titelverdediger Argentinië is begonnen met een gelijkspel tegen Groot-Brittannië. Al na zeven minuten namen de Zuid-Amerikanen de leiding door een doelpunt van Maria Granatto. Helen Richardson-Walsh maakte gelijk, waarna Carla Rebecchi met een doeltreffende strafcorner de Argentijnen weer op voorsprong zette. De 2-1 stand bleef lang op het bord staan totdat Richardson-Walsh zes minuten voor tijd een punt veiligstelde voor de Britten.

1-0 Maria Granatto
1-1 Helen Richardson-Walsh
2-1 Carla Rebecchi (sc)
2-2 Helen Richardson-Walsh

Comments (1)

  1. Erg blij met de overwinning en ik hoop dat dit het zelfvertrouwen gaat geven om in het vervolg nog betere wedstrijden op de mat te leggen. Want het was al met al wel wat geflatteerd, als je de eerste twee kwarten bekijkt (en deels het derde). Ik vond dat Nederland te weinig dominant speelde en de tegenstander niet voldoende haar wil kon opleggen. Het vierde kwart, waarin dit wel gebeurde, is een mooi voorbeeld voor de ploeg. Die snelheid en agressiviteit is nodig en het leverde ook resultaat op. Heel blij voor Maartje Paumen dat de strafcorner zo goed liep en dat ze verder een puike partij speelde. Voor een eerste wedstrijd, zeker qua resultaat, iets om op voort te bouwen.

Reageer

Contact Us