Round-up Champions Trophy (d): Nederland te sterk voor Groot-Brittannië

De Oranjedames hebben ook hun tweede wedstrijd op de Champions Trophy in winst omgezet. In Londen werd Groot-Brittannië met 2-0 verslagen. Eerder op de dag was Argentinië met 4-1 te sterk voor de Verenigde Staten. Australië rekende af met Nieuw-Zeeland. Het werd 3-1.

Nederland-Groot-Brittannië 2-0
Oranje was het toernooi goed gestart met een ruime zege (6-2) op Nieuw-Zeeland. In het tweede duel moesten de dames van bondscoach Alyson Annan het opnemen tegen Groot-Brittannië.

Deze ploeg trof Oranje ook al twee keer in de aanloop naar de Champions Trophy in het kader van de Rabo Super Serie. Toen werd er niet gewonnen, maar incasseerde de hockeysters een nederlaag en speelde het gelijk. Dit keer was Oranje, waarvoor Michelle van der Pols haar vijftigste interland speelde, de bovenliggende partij.

In het eerste kwart kregen beide ploegen een goede kans. De strafcorner van Maartje Paumen werd door nieuwbakken SCHC-keepster Maddie Hinch met de stick over het doel getikt. Even later stormde Lily Owsley op keepster Joyce Sombroek af. De Britse haalde uit, maar de bal belandde via Sombroek op de lat.

Lidewij Welten opende score in het tweede kwart. Ze was het eindstation van een strafcornervariant. Eva de Goede speelde de bal op de aanvalster, die met een tip Hinch kansloos liet. Meteen na de afslag kreeg Groot-Brittannië een corner. Het was de eerste corner van het toernooi voor de Britten. Sombroek redde op de inzet van Giselle Ansley.

Na rust moest Sombroek opnieuw redding brengen. Dit keer op een corner van Crista Cullen. Ook Eva de Goede mocht aanleggen voor een corner, maar ze slaagde er niet in om Hinch te passeren. Dat deed in het laatste kwart Paumen wel. Het was haar vijfde treffer van het toernooi. Met een hard en laag schot verschalkte ze Hinch.

De corner werd toegekend nadat de Oranjedames een videoreferral hadden aangevraagd. De inzet van Caia van Maasakker leverde nog een corner die dus door Paumen werd verzilverd. Met nog acht minuten te gaan was het de beslissing in de wedstrijd.
Door de overwinning is Oranje het enige land met zes punten na twee wedstrijden.

1-0 Lidewij Welten (sc)
2-0 Maartje Paumen (sc)

Bekijk hier de samenvatting van de NOS

Verenigde Staten-Argentinië 1-4
Carla Rebecchi leidde haar ploeg naar een ruime zege op de Verenigde Staten. Dankzij drie doelpunten van de aanvoerster werd de Amerikaanse ploeg zondag met 4-1 opzijgezet.

Na een goede actie aan de rechterkant van Martina Cavallero opende Rebecchi de score. Ze hoefde de voorzet van haar teamgenoot alleen nog maar over de lijn te tikken. Vijf minuten was het alweer raak. Rebecchi nam een vrije slag zeer snel. Ze stormde de cirkel binnen en haalde uit. Omdat Rebecchi de bal niet goed raakte, stuiterde de bal tussen de benen van de Amerikaanse keepster in het doel.

De Verenigde Staten verkleinde de achterstand via een strafcornervariant die door Emily Wold werd binnengetikt. Lang duurde de vreugde niet aan Amerikaanse kant, want binnen een minuut was het 3-1 voor Argentinië. Maria Granatto sloeg de bal met de backhand hoog in de korte hoek tegen de touwen.

In de tweede helft zette Rebecchi de eindstand op het bord. De Argentijnse onderschepte op de middenlijn een foute Amerikaanse pass, sprintte vervolgens naar de cirkel en haalde verwoestend uit: 1-4.

0-1 Carla Rebecchi
0-2 Carla Rebecchi
1-2 Emily Wold (sc)
1-3 Maria Granatto
1-4 Carla Rebecchi

Australië-Nieuw-Zeeland 3-1
Na het gelijkspel tegen Groot-Brittannië boekte Australië tegen rivaal Nieuw-Zeeland haar eerste zege op deze Champions Trophy. De vice-wereldkampioen was met 3-1 te sterk.

Al na drie minuten gingen bij de Australiërs de handen omhoog. Emily Smith tekende voor de openingstreffer. Maar binnen een minuut was de stand alweer gelijk. Anita McLaren verzilverde de toegekende strafcorner.

Nog voor rust kwam Australië opnieuw aan de leiding, dit keer door cornerspecialiste Jodie Kenny. In de tweede helft gooide Grace Stewart het duel in het slot na een mooi pass van Georgie Parker.

1-0 Emily Smith
1-1 Anita McLaren (sc)
2-1 Jodie Kenny (sc)
3-1 Grace Stewart

Comments (1)

  1. Zeer verdiende overwinning, valt weinig op af te dingen. Veldspel was beter dan tegen Nieuw-Zeeland, maar ik sla dat team hoger aan dan Groot-Brittannië. Wat meer veldgoals zou mooi zijn, want je moet niet te veel afhankelijk worden van strafcorners.

Reageer

Contact Us