Het vertrouwen in Caldas en Annan is hoog. Want beide coaches krijgen een contract verlenging van de KNHB.

Round-up Champions Trophy (d): Oranjedames te sterk voor Argentinië

De Oranjedames hebben zaterdag ook hun laatste groepswedstrijd tijdens de Champions Trophy gewonnen. Argentinië, dat morgen ook de tegenstander is in de finale werd met 2-0 verslagen. De Verenigde Staten speelt zondag om het brons tegen Australië.

Argentinië-Nederland 0-2
Het voorproefje van de eindstrijd om de Champions Trophy eindigde in een overwinning voor Nederland. Het was tevens de 400ste wedstrijd in de historie van het toernooi.

Lidewij Welten opende vlak voor rust de score met een backhand, waarna Kelly Jonker twee minuten voor het eindsignaal op het bord zette. Bij Oranje speelde Caia van Maasakker haar honderdste interland.

0-1 Lidewij Welten
0-2 Kelly Jonker

Bekijk hier de samenvatting van de NOS

Nieuw-Zeeland-Verenigde Staten 1-1
Dankzij een gelijkspel verzekerde de Verenigde Staten zich van de kleine finale. In de tiende minuut zette Kelsey Kolojejchick de Amerikanen op voorsprong. Zes minuten na rust maakte Olivia Merry gelijk uit een strafcorner. Nieuw-Zeeland moest winnen om de strijd om het brons te bereiken. In de slotfase werd de keeper voor een extra veldspeler ingewisseld. Het leverde niet de broodnodige overwinning op. Ook de Verenigde Staten wist niet te profiteren, want Brooke Neal was als vliegende keep een sta-in-de-weg.

0-1 Kelsey Kolojejchick
1-1 Olivia Merry (sc)

Groot-Brittannië-Australië 1-4
Voor Groot-Brittannië is de Champions Trophy in eigen huis er één om snel te vergeten. Met slechts één punt uit vijf wedstrijden en drie gescoorde doelpunten eindigden de Britten op een laatste plaats in de poule. Morgen kan tegen Nieuw-Zeeland hoogstens nog een vijfde plaats in de wacht worden gesleept.

Al na zes minuten koesterde Australië al een 2-0 voorsprong door doelpunten van Kathryn Slattery en Georgie Parker. Sophie Bray deed iets terug voor de Britten, maar de gelijkmaker zat er niet in. Emily Smith tekende voor de 1-3 en Jodie Kenny bepaalde uit een strafcorner de eindstand op 1-4.

0-1 Kathryn Slattery (sc)
0-2 Georgie Parker
1-2 Sophie Bray
1-3 Emily Smith
1-4 Jodie Kenny (sc)

Comments (1)

  1. Jammer, totaal niet nodig ook. Kansen genoeg gehad. Paumen werd wel gemist en vond Hoog een zeer zwak toernooi spelen.
    Ach ja, NL verloor in 2012 en 2014 ook de CT.

    Maar het is nu wel selectietijd lijkt me!
    Denk dat vd Pols zeker niet erbij zit, V Maasakker en De Waard in de gevarenzone zitten. Kreekelaar en Nunnink wel een kans hebben erbij te komen.

Reageer

Contact Us