Round-up (d): Nederlagen Australië en Argentinië

Het eerste olympische duel is voor de dames van Argentinië uitgelopen op een teleurstelling. De titelfavoriet verloor in Rio de Janeiro met 2-1 van de Verenigde Staten. Ook Australië startte met een nederlaag. De ploeg ging met 2-1 onderuit tegen Groot-Brittannië.

Poule B: Argentinië-Verenigde Staten 1-2 (0-0)
Op papier stond Argentinië voor een lastige opgave. De favoriet voor goud nam het op tegen de Verenigde Staten, die door sommigen als outsider voor eremetaal wordt gezien.

In een niet zo enerverend eerste kwart was Argentinië de bovenliggende partij. Een schot Maria Granatto schampte net de buitenkant van de paal. Delfina Merino schoot naast en een inzet van Carla Rebecchi werd gered door keepster Jackie Briggs. Briggs had even daarvoor ook al redding gebracht bij de eerste Argentijnse strafcorner.

In die eerste 15 minuten loste de Verenigde Staten volgens de statistieken geen enkel schot op doel. Dat was in het volgende kwart anders.

De eerste Amerikaanse strafcorner leidde een aanval van Argentinië in. Lauren Crandell slaagde er tot twee keer toe niet in om keepster Belen Succi te passeren. De rebound van het laatste schot werd opgepikt door Argentinië dat vervolgens een counter opzette. Merino was het eindstation, maar haar inzet werd door Briggs gekeerd.

Even later leek de Verenigde Staten op voorsprong te komen, maar Kathleen Bam raakte buiten bereik van Succi de paal. Met een stand van 0-0 gingen beide ploegen de rust in.

Twee minuten in het derde kwart dacht Argentinië te scoren. Een voorzet van Maria Campoy werd door Augustina Albertarrio binnen getipt, maar de treffer werd na een videoreferral afgekeurd. Het was de Verenigde Staten dat met nog tien minuten op de klok in het kwart op voorsprong kwam. Een schot van Katie Reinprecht ging tussen de benen van keepster Succi door het doel in.

De Argentijnse ploeg werd vanaf de tribunes hartstochtelijk aangemoedigd, maar het was de Verenigde Staten dat opnieuw scoorde. Een strafcornervariant werd in het laatste kwart door Michelle Kasold in het doel getikt: 0-2. Argentinië gaf niet op en met iets meer dan drie minuten op de klok scoorde Merino de aansluitingstreffer, maar meer zat er niet in.

0-1 Katie Reinprecht
0-2 Michelle Kasold (sc)
1-2 Delfina Merino

Poule B: Groot-Brittannië-Australië 2-1 (1-0)
Niet alleen Argentinië, maar dus ook Australië startte het olympisch toernooi met een nederlaag. De ploeg dolf het onderspit tegen Groot-Brittannië, dat vier jaar geleden in eigen huis het brons pakte.

In het eerste kwart werd niet gescoord. Nadat ook de tweede Australische strafcorner niets had opgeleverd, kwam Groot-Brittannië op voorsprong. Lily Owsley rondde een mooie aanvalsopzet doeltreffend af.

Australië was vervolgens dichtbij de gelijkmaker. De strafcorner van Georgina Morgan eindigde op de paal. Morgan was daarna in het derde kwart wel succesvol met haar corner: 1-1. Nog voor het einde van dat derde kwart kwam Groot-Brittannië opnieuw op voorsprong. Een pass van Susannah Townsend werd door Alex Danson met de backhand in het doel geslagen.

Australië zette in het laatste kwart aan, maar de gelijkmaker bleef uit. De Britse keepster Maddie Hinch redde op een inzet van Brooke Peris en in de slotminuut zag Hinch een Australische corner naast haar doel zeilen.

1-0 Lily Owsley
1-1 Georgina Morgan (sc)
2-1 Alex Danson

Bekijk hier de stand van zaken in de poules

Reageer

Contact Us