Round-up (d): Zege Nieuw-Zeeland, gelijkspel Duitsland

De dames van Nieuw-Zeeland zijn het olympisch toernooi goed begonnen. De nummer vier van Londen versloeg zondag Zuid-Korea met 4-1. Japan liet de winst glippen tegen India. Het werd 2-2 na een 2-0 voorsprong. Ook Duitsland en China kwamen een remise overeen: 1-1.

Poule A: Nieuw-Zeeland-Zuid-Korea 4-1 (3-0)
Nieuw-Zeeland, dat wordt getipt als een outsider voor een medaille, heeft de eerste drie punten binnen. De Black Sticks beslisten het duel al voor rust.

In de negende minuut bracht Kirsten Pearce Nieuw-Zeeland aan de leiding. Van dichtbij sloeg ze de bal in het doel. De voorsprong werd in het tweede kwart uitgebouwd naar een marge van drie dankzij doelpunten van Charlotte Harrison en Gemma Flynn, uit een strafcornervariant.

Drie minuten na rust maakte Petrea Webster er zelfs 4-0 van. Als de Zuid-Koreanen in de vijandelijke cirkel verschenen dan bleek keepster Sally Rutherford een sta-in-de-weg. Pas in het laatste kwart moest Rutherford een keer capituleren.

Kim Hyun Ji scoorde voor Zuid-Korea, maar met nog iets meer dan vijf minuten op de klok lukte het de Aziatische ploeg niet meer om de spanning in het duel terug te brengen.

1-0 Kirsten Pearce
2-0 Charlotte Harrison
3-0 Gemma Flynn (sc)
4-0 Petra Webster
4-1 Kim Hyun Ji

Poule B: Japan- India 2-2 (2-0)
Het is Japan niet gelukt om drie punten over te houden aan de confrontatie met India, dat voor het eerst sinds 36 jaar weer op de Olympische Spelen actief is. Een 2-0 voorsprong werd uit handen gegeven. In plaats van drie hield Japan slecht één punt over aan het duel.

Het was India dat vanaf de afslag optrok naar de cirkel van Japan. De eerste kans viel in de zevende minuut te noteren. Preeti kon een schot van Deepika net niet genoeg van richting veranderen. Hierdoor ging de bal naast in plaats van in het doel. Even later kon Rani aanleggen, maar ook haar inzet verdween naast het doel.

India verzuimde te scoren, waarna Japan op voorsprong kwam. Vijf seconden voor het einde van het eerste kwart benutte Emi Nishikori een strafcornervariant. Twee minuten voor rust verdubbelde Japan de score. Mie Nakashima was de Indiase verdediging te slim af en tikte een voorzet vanaf links binnen.

Een minuut na rust bracht Rani de spanning terug met een geslagen corner. In dat derde kwart kwam India zelfs op gelijke hoogte. Lilima Minz reageerde attent op een rebound na een corner. Daarna kregen beide ploegen nog wat kansjes op een derde treffer, maar die kansen werden niet benut.

1-0 Emi Nishikori (sc)
2-0 Mie Nikashima
2-1 Rani (sc)
2-2 Lilima Minz

Poule A: China-Duitsland 1-1 (1-1)
Het duel tussen China en Duitsland kende geen winnaar. Lisa Altenburg zette in de derde minuut Duitsland al op voorsprong. De Aziaten namen in het tweede kwart het initiatief over en dat leidde tot de gelijkmaker. Yang Peng verzilverde drie minuten voor rust een cornervariant. Na rust werd er niet meer gescoord, ondanks dat beide ploegen de kansen hadden om een tweede treffer te maken.

0-1 Lisa Altenburg
1-1 Yang Peng (sc)

Lees hier het verslag van het duel van Oranje met Spanje

Bekijk hier de stand van zaken in de poules

Reageer

Contact Us