Round-Up: Duitsland naar kwartfinale WK Hockey - Hoofdklasse Hockey Nederland
Duitsland wint van Frankrijk op het WK Hockey 2023.

Round-Up: Duitsland naar kwartfinale WK Hockey

Duitsland heeft bij de laatste 16 van het WK Hockey afgerekend met Frankrijk. In Bhubaneswar werd met 5-1 gewonnen. Zuid-Korea en Argentinië spelen later vandaag tegen elkaar.

Duitsland wint van Frankrijk

Vooraf leek de ontmoeting tussen Duitsland en Frankrijk misschien wel spannend te gaan worden. Duitsland speelt altijd sterk op internationale toernooien en speelde bijvoorbeeld in de poulefase gelijk tegen België. Frankrijk daarentegen speelde in de poulefase met vlagen fantastisch hockey. Tevens hebben zij Victor Charlet binnen de lijnen staan. De topschutter scoorde dit toernooi alweer zes keer en is daarmee voorlopig topscorer van het WK Hockey.

Beide teams gingen voor de overwinning. Vroeg in de wedstrijd kreeg Duitsland meerdere corners, maar kon daaruit nog niet scoren. Frankrijk kreeg laat in het eerste kwart haar eerste corner. Het eerste doelpunt aan Duitse zijde viel in de laatste minuut van het kwart. Marco Miltkau, spelend voor Klein Zwitserland, kon scoren en daarmee Duitsland op voorsprong brengen.

Duitsland wint van Frankrijk op het WK Hockey.
Duitsland wint van Frankrijk op het WK Hockey. Foto: WorldSportPics

In het tweede kwart ging het hard. Wellen, Grambusch en Trompertz scoorden aan Duitse zijde. Frankrijk werd compleet overrompeld.

De tweede helft ging gelijk op en ook Frankrijk kreeg kansen om te scoren. Dit duurde tot laat in het vierde kwart. Meerdere strafcorners werden goed gestopt door Duitsland, toch kon Goyet het net vinden. Een eretreffer. De laatste minuut was voor Duitsland. De Argentijnse Gonzalo Peillat, die tegenwoordig een Duits paspoort heeft, scoorde een strafcorner. Het laatste doelpunt. Door de overwinning speelt Duitsland in de kwartfinale van het WK Hockey tegen Engeland.

Later vandaag spelen Zuid-Korea en Argentinië tegen elkaar. De winnaar van deze wedstrijd speelt op 25 januari tegen Oranje in Bhubaneswar.

Foto: WorldSportPics

Reageer