Round-up EHCC: HC Victorya Smolevichi verrast Surbiton HC

Logo-EHCC-2018

De dames van Mannheimer HC en HC Victorya Smolevichi hebben hun duel in de verliezersronde gewonnen. Mannheimer HC rekende af met UCD Ladies HC (2-1) en speelt zondag om plaats vijf tegen HC Victorya Smolevichi dat Surbiton HC op eigen veld na het nemen van shoot-outs versloeg. Na de reguliere speeltijd van viermaal 15 minuten was de stand 2-2.

UCD Ladies HC (Ier)-Mannheimer HC (Dui) 1-2 (1-1)

Mannheimer HC kan zich opmaken voor de strijd om de vijfde plaats na een krappe 2-1 winst in de verliezersronde op UCD Ladies HC, dat zondag speelt om de zevende en achtste plaats.

Beide ploegen verloren donderdag hun duels in de kwartfinales. Mannheimer HC ging in een Duitse onderonsje met UHC Hamburg met 1-0 onderuit en UCD Ladies HC kwam er niet aan te pas tegen Amsterdam en verloor met 8-0.

Snelle gelijkmaker

Na een doelpuntloos kwart waarin beide ploegen elk een goede kans kregen op de openingstreffer, kwam de Ierse ploeg aan de leiding. Sorcha Clarke tipte een harde forehandpass hoog in het Duitse doel. Twee minuten later was het alweer gelijk. Emma Förter zette haar stick tegen de bal die door Sonja Zimmermann hard de cirkel in werd geslagen.

Na de gelijkmaker kwam UCD Ladies HC niet meer aanvallen toe. Mannheimer HC ging op zoek naar de 2-1 en was vlak voor rust dichtbij. Echter op miraculeuze wijze belandde de bal via keepster Clodagh Cassin en een verdedigende stick niet in het doel.

Veel kansen nodig

Ook na rust bleef Mannheimer HC de bovenliggende partij, maar net als tegen UHC Hamburg had de ploeg problemen om de kansen te verzilveren. Maria Tost schoot in vrije positie vanaf de kop van de cirkel maar net naast en ook drie strafcorners leverden niets op. En een keer stond de paal een Duitse treffer in de weg.

Het doelpunt viel uiteindelijk zes minuten voor tijd. Maxi Pohl tipte met de rug naar het doel de bal achter Cassin. UCD Ladies HC was niet bij machte om in de resterende tijd er alsnog shoot-outs uit te slepen.

21.Sorcha Clarke 1-0
23.Emma Förter 1-1
54.Maxi Pohl 1-2

HC Victorya Smolevichi (WRus) – Surbiton (Eng) 2-2 (1-1)

HC Victorya Smolevichi wint na shoot-outs 3-2
HC Victorya Smolevichi speelt zondag verrassend om de vijfde plaats tegen Mannheimer HC. De Wit-Russische ploeg versloeg Surbiton HC op eigen veld na het nemen van shoot-outs. De Engelse ploeg treft UCD Ladies HC uit Ierland in de strijd om plek zeven en acht.

Het was opnieuw een tegenvaller voor Surbiton HC dat donderdag ook al in de kwartfinales verloor van Club Campo de Madrid. De nummer vier van vorig seizoen ging met 2-0 onderuit. HC Victorya Smolevichi was in de kwartfinales kansloos tegen titelverdediger Den Bosch (5-0).

Snelle voorsprong

Surbiton HC leek tegen de Wit-Russische opponent een makkelijke avond te krijgen. Al na vier minuten kwam de ploeg op voorsprong. Georgie Twigg tikte de bal over de doellijn na een rebound van een strafcorner.

Het lukte de Engelse formatie niet om door te drukken. In het tweede kwart stond opeens de 1-1 op het scorebord. Nadzeya Litasava had de bal bij de tweede paal binnen getikt. Surbiton HC ontsnapte vervolgens aan een achterstand. Keepster Abigail Walker redde op de inzet van Dziana Hanets.

Opnieuw op voorsprong

Na rust kwam Surbiton HC opnieuw op voorsprong. Nadat de ploeg liefst zes strafcorners onbenut hadden gelaten, scoorde Holly Payne met een velddoelpunt na een pass van Sarah Haycroft.

Opnieuw lukte het de Engelse ploeg niet om meer afstand te nemen. Het kwam Surbiton HC duur te staan. Met minder dan drie minuten op de klok kwam HC Victorya Smolevichi opnieuw op gelijke hoogte. Dziana Khmylova tipte de bal vanaf de kop van de cirkel prachtig in de bovenhoek.

Smolevichi sterkste in shoot-outs

Shoot-outs moesten de beslissing brengen. HC Victorya Smolevichi nam een 2-1 voorsprong voordat vier pogingen op rij werden gemist. Twigg trok vervolgens de stand gelijk waarna Khmylova het matchpoint voor de Wit-Russinnen verzilverde door de bal met de backhand in de bovenhoek te schieten.

4.Georgie Twigg 0-1
19.Nadzeya Litasava 1-1
43.Holly Payne 1-2
58.Dziana Khmylova 2-2

Zaterdag 19 mei:
13:00 uur: Amsterdam – UHC Hamburg SF1
15:15 uur: Den Bosch – Club Campo de Madrid SF2

Zondag 20 mei
10:30 uur: UCD Ladies HC – Surbiton HC Zevende/Achtste Plaats
12:45 uur: Mannheimer HC – HC Victorya Smolevichi Vijfde/Zesde Plaats
15:00 uur: Verliezer SF1 – Verliezer SF2 Derde/Vierde Plaats
17:15 uur: Winnaar SF1 – Winnaar SF2 Finale

De duels van de EHCC zijn te volgen via de livestream van Eurohockeytv.org

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.