Round-up EHCC: Amsterdam en Den Bosch naar halve finales - Hoofdklasse Hockey Nederland

Round-up EHCC: Amsterdam en Den Bosch naar halve finales

Amsterdam en Den Bosch hebben de halve finales bereikt van de EHCC. Amsterdam was vrijdag te sterk voor het Russische CSP Krylatskoye (8-0)en treft in de halve eindstrijd UHC Hamburg dat met 5-0 won van Canterbury. Ook Surbiton is zeker van een plek bij de laatste vier na een 2-1 overwinning op SPV Complutense en treft Den Bosch dat afrekende met Hermes-Monkstown: 9-0.

Surbiton HC (Eng) – C.H. SPV Complutense (Spa) 2-1

Drie keer is scheepsrecht voor Surbiton. De Engelse ploeg werd de afgelopen twee seizoenen in de kwartfinales uitgeschakeld. Dit keer overleefde Surbiton de schifting ten koste van Complutense.

Surbiton nam de afslag het initiatief in het duel. Ondanks het overwicht creëerde de Engelse ploeg weinig kansen in het eerste kwart. Het was lastig om een gaatje in de hechte Spaanse defensie te vinden. Dat lukte een keer. Rebecca Middleton brak door aan de linkerkant. Haar voorzet bereikte Naomi Evans, maar vrij voor de Spaanse keepster kwam de bal op haar voet.

In het tweede kwart kwam Surbiton meer in de vijandelijke cirkel. Schoten van Olivia Chilton en Jennifer Woolven werden gekeerd door de Spaanse keepster en ook vier strafcorners leverden niets op.

Complutense stelde daar aanvallend weinig tegenover. Het was wel vlak voor rust dichtbij de openingstreffer, maar het schot van Lucia Jimenez werd geblokkeerd door een verdedigende stick.

Drie minuten na rust kreeg Surbiton eindelijk loon naar werk. Evans stuitte in eerste instantie nog op keepster Ana Calvo, maar de rebound was wel raak. Lang stond de stand niet op het bord. Vrij verrassend kwam Complutense op gelijke hoogte via Begona García.

De gelijkmaker bracht Surbiton niet van haar stuk. De Engelse ploeg bleef optrekken richting de vijandelijke cirkel. Een vijfde strafcorner belandde naast het Spaanse doel en Hannah Martin maaide in kansrijke positie over de bal.

In het laatste kwart werd een schaarse tegenaanval van Complutense beloond met een strafbal. García werd op haar stick getikt. Aanvoerster Lola Riera Zuzuarregui liet het buitenkansje echter onbenut. Haar inzet belandde naast het doel van Louisa Bray.

Bray moest even later naar de hoek duiken om de eerste corner van Complutense onschadelijk te maken. Aan de andere kant ging de corner er wel in. Een zesde korte hoekslag leidde tot een zevende voor Surbiton die raak werd geflatst door Hollie Webb.

Complutense zette nog wel aan voor de gelijkmaker. Het leidde tot de tweede corner, maar de variant leverde geen doelpunt op.

1-0 Naomi Evans
1-1 Begona García
2-1 Hollie Webb (sc)

UHC Hamburg (Dui) – Canterbury HC (Eng) 5-0

Het was de strijd tussen de nummers drie, UHC Hamburg, en vijf, Canterbury, van de vorige editie van het Europese clubtoernooi.

UHC Hamburg kwam in het eerste kwart op voorsprong via een rake strafcorner van Charlotte Stapenhorst, nadat de Duitse ploeg even daarvoor was ontsnapt aan een achterstand. Anna Kolarova van Canterbury profiteerde bijna van een verkeerde breedtepass voor het Duitse doel langs, maar keepster Yvonne Frank lette goed op.

Nog in het eerste kwart verdubbelde UHC Hamburg de voorsprong. Opnieuw scoorde ploeg uit een strafcorner. Dit keer was het Celine Wilde.

In het tweede kwart werd niet gescoord. UHC Hamburg kreeg wel twee kansen om de score te vergroten. Een backhandschot van Hannah Seifert ging hoog over het doel en de derde strafcorner werd gered door keepster Helen Fagg.

Na rust kwam alsnog de derde treffer van UHC Hamburg op het bord. Opnieuw was de ploeg doeltreffend uit een corner. Wilde pushte voor de tweede keer raak. Vlak daarna maakte Sophie Mayen er 4-0 van. Lisa Altenburg was dichtbij een vijfde Hamburgse treffer, maar haar inzet ging voorlangs.

Vlak voor het verstrijken van het derde kwart kwam Stapenhorst in botsing met een verdedigster van Canterbury. De Duitse, die zelf de overtreding maakte, werd daarbij aan het hoofd geraakt en moest groggy het veld verlaten.

Ondanks de ruime voorsprong bleef UHC Hamburg Canterbury, dat nauwelijks in het spel voorkwam, onder druk zetten. Twee corners lieten de Duitsen onbenut, maar vlak voor tijd tekende Mävers voor de 5-0. Een voorzet van Lisa Altenburg kwam via de stick van Mel Clew Low op de paal terecht. Hierdoor werd keepster Fagg uitgespeeld, waarna Mävers de bal kon binnentikken.

1-0 Charlotte Stapenhorst (sc)
2-0 Celine Wilde (sc)
3-0 Celine Wilde (sc)
4-0 Sophie Mayen
5-0 Marie Mävers

CSP Krylatskoye (Rus)- Amsterdam 0-8

Amsterdam trad aan zonder Ellen Hoog. Hoog slaat het toernooi over om zich voor te bereiden op haar huwelijk. Vanwege het ontbreken van de aanvoerder zat de band om de arm van Lauren Stam.

De Amsterdammers kwamen halverwege het eerste kwart op 1-0. De toegekende corner na een overtreding op Felice Albers werd raak geslagen door Julia Müller.

Amsterdam kreeg vervolgens genoeg mogelijkheden om de score op te voeren. Een strafcorner van Stam belandde naast het doel en de derde corner werd door keepster Anne Shichkina tot lange corner verwerkt. Sosha Benninga kreeg vervolgens nog een vrije schietbanen, maar ze was iets te gehaast om goed aan te kunnen leggen.

Het tweede kwart bleef zonder doelpunten. Yasmin Geerlings zag na goed doorzetten haar schot voorlangs gaan en Sterre Deetman stuitte op Schichkina. Vlak voor rust deelde CSP Krylatskoye wel een speldenprik uit. Bogdana Sadovaia stuurde met een scoop de volledig vrijstaande Iulia Kazakova de diepte in. Kazakova kon echter net niet bij de bal waardoor Anne Veenendaal de bal kon wegtrappen.

Vlak na rust nam Amsterdam snel afstand van CSP Krylatskoye. Kitty van Male veroverde een rebound in de Russische cirkel en bediende Charlotte Vega, die de bal alleen binnen hoefde te tikken. Even later was Verga opnieuw trefzeker. Dit keer uit een voorzet van Laura van Heugten en vervolgens tekende Benninga voor de 0-4. Een minuut voor het verstrijken van het derde kwart mocht Müller weer aanleggen voor een corner. De Duitse verdedigster scoorde haar tweede doelpunt van het duel.

Een minuut na de afslag in het vierde kwart kwam Amsterdam, met Zoë van den Barselaar die minuten kreeg onder de lat, op 0-6 na een individuele actie van Maria Verschoor. Opvallend was dat even daarvoor Van den Barselaar nog niet op doel stond toen de zoemer voor het vierde kwart ging. CSP Krylatskoye wist er niet van te profiteren dankzij goed ingrijpen van Stam.

In het laatste kwart was het eenrichtingsverkeer. Het overwicht werd slechts vertaald in het tweede doelpunt van Verschoor en een goal van Van Male na een strafcorner. De score had nog hoger kunnen uitvallen, maar Vega raakte de paal en Amsterdam liet vier corners onbenut. CSP Krylatskoye kreeg in het slot zelf een corner. Een eretreffer leverde het niet op voor het Russische team.

0-1 Julia Müller (sc)
0-2 Charlotte Vega
0-3 Charlotte Vega
0-4 Sosha Benninga
0-5 Julia Müller (sc)
0-6 Maria Verschoor
0-7 Maria Verschoor
0-8 Kitty van Male (sc)

Den Bosch – Hermes–Monkstown HC (Ier) 9-0

Hermes-Monkstown trok zich in de beginfase van het duel weinig aan van de reputatie van de titelverdediger en kersvers landskampioen Den Bosch. Het leverde dan wel geen doelpunt op, maar het was leuker om naar te kijken dan naar een ploeg die zich massaal terug laat zakken.

Ondanks de goede intenties van de Ieren kwam Den Bosch al vrij snel op voorsprong. Wie anders dan Maartje Paumen opende de score uit de eerste strafcorner van de wedstrijd. Even later strafte Marloes Keetels bijna Iers balverlies af, maar een verdediger kreeg er nog net een stick tussen.

De Ierse verdediging was wel kansloos op de inzet van Paumen, die voor de tweede maal op rij een corner verzilverde.

Ondanks de achterstand bleef Hermes-Monkstown naar het Bossche doel optrekken. Hierdoor kwam er veel ruimte voor Den Bosch. Sian Keil kreeg twee mogelijkheden en een schot van Frederique Matla werd door keepster Elizabth Murphy gekeerd. De derde corner ging over het doel.

Vijf minuten voor rust tilde Den Bosch de stand naar 3-0. Marlies Verbruggen stelde Matla in staat om te scoren. Paumen kreeg vervolgens nog een kans op een hattrick, maar haar inzet uit de corner werd gestopt door Murphy.

32 seconden na de afslag voor het derde kwart lag de bal in het Ierse doel. Na een actie van Lidewij Welten belandde de bal voor de stick van Matla, die haar tweede treffer maakte. Keepster Josine Koning van Den Bosch moest vervolgens in acte komen en verwerkte de eerste corner van Hermes-Monkstown tot lange corner.

Het was in het derde kwart het enige echte gevaar dat de Ierse ploeg kon stichten. De Bosch was de ploeg die scoorde. Imme van der Hoek liep de cirkel binnen en passeerde met een lage schuiver keepster Murphy. Pein Sanders tilde de score vervolgens naar 5-0 door de corner van Paumen doeltreffend van richting te veranderen.

In het laatste kwart lieten beide ploegen een strafcorner onbenut, waarna Noor Omrani de 7-0 op het brod zette. Daarmee was de scoringsdrift van Den Bosch nog niet gestild. Ireen van Assem schoot uit een corner de achtste Bossche treffer binnen. In de slotseconden bepaalde Verbruggen de eindstand op 9-0.

1-0 Maartje Paumen (sc)
2-0 Maartje Paumen (sc)
3-0 Frederique Matla
4-0 Frederique Matla
5-0 Imme van der Hoek
6-0 Pien Sanders (sc)
7-0 Noor Omrani
8-0 Ireen van den Assem (sc)
9-0 Marlies Verbruggen

Comments (2)

  1. Dit kunnen we echt niet serieus nemen toch?

  2. Man wat is het niveau van niet Nederlandse teams droevig. We zoeken toch iedere keer rustmomenten voor internationals door een overvol programma? Laat ze aan dit soort onzin toch niet meedoen. En als je de vrouwen serieus wil nemen, zorg dan voor een goede livestream waarbij goed gefilmd wordt. En zet geen dronken kerels achter een camera. Je ziet de bal niet eens! Raar muziekje erbij. Kansloos.

Reageer