Round-up EHL: Bloemendaal en Rotterdam naar FINAL4 - Hoofdklasse Hockey Nederland

Round-up EHL: Bloemendaal en Rotterdam naar FINAL4

De deelnemers aan de FINAL4 van de EHL zijn bekend. Drie Nederlandse ploegen en een Belgische ploeg (Rotterdam, Kampong, Bloemendaal en Herakles) gaan in het laatste weekend van mei op ‘t Kopje in Bloemendaal strijden om de hoogste Europese clubeer. Eerder op de dag werden plaatsingswedstrijden gespeeld. KHC Dragons won met 20-10 van Three Rock Rovers en Mannheimer HC was met 7-0 te sterk voor Racing Club de France.

Uhlenhorst Mülheim (Dui) – Rotterdam 1-13

Met Uhlenhorst Mülheim treft Rotterdam opnieuw een Duitse tegenstander. De gastheer van de EHL KO16 rekende in de achtste finales in een thriller af met Mannheimer HC. De Rotterdammers maakten een 4-0 achterstand ongedaan en waren in de daarop volgende shoot-outs net iets beter dan de Duitse kampioen. Uhlenhorst bereikte de KO8 door Racing Club de France zonder al te veel moeite aan de kant te zetten (3-0).

Rotterdam kwam al vroeg op achterstand. Lukas Windfeder sleepte de eerste corner van Uhlenhorst Mülheim meteen binnen. Goed voorbeeld doet goed volgen dachten de Rotterdammers toen zij een minuut later ook een strafcorner kregen. Aanvoerder Jeroen Hertzberger maakte vanaf de kop van de cirkel gelijk.

Hoedemakers zet Rotterdam op voorsprong

Ook de tweede strafcorner leverde een doelpunt op voor Rotterdam. Hertzberger en Seve van Ass stonden niet in het veld. Tjep Hoedemakers nam de honneurs waar en sleepte de corner binnen: 2-1. Ook Uhlenhorst kreeg vlak voor het einde van het eerste kwart een corner. De inzet van Windfeder werd gekeerd door doelman Berend van Eldonk.

In het tweede kwart vergrootte Rotterdam de voorsprong. Seve van Ass sprintte over de as van het veld en gaf de bal op Simon Egerton. De Brit stuitte op doelman Jonas Weissner. De rebound kreeg de Duitse verdediging niet uit de cirkel. Hoedemakers pikte de bal op. Hij gaf een voorzet, die door Van Ass met een duik in het doel werd gewerkt.

8-1 bij rust

Drie minuten later was Hoedemakers zelf het eindstation. Diede van Puffelen werd de diepte ingestuurd en zag zijn inzet gekeerd door Weissner. De rebound werd opgepikt door de meegelopen Albert Beltran. De voorzet met de backhand werd door Hoedemakers afgemaakt. Nog voor rust maakte Rotterdam en 8-1 van. Van Ass rondde een één-twee met Thijs van Dam af voor zijn tweede doelpunt.

Na rust kreeg Rotterdam kansen om de score nog hoger op te voeren. De inzetten van Egerton en Beltran misten echter precisie. Uhlenhorst Mülheim kreeg een strafcorner. De ploeg koos ervoor om voor het velddoelpunt te gaan. De uitvoering ging echter faliekant mis. Het slot van het derde kwart werd enigszins ontsierd door drie gele kaarten. Oliver Polkamp, Thilo Stralkowski en Jan Schiffer mochten vlak na elkaar voor vijf minuten naar de kant.

Overtal

In het laatste kwart profiteerde Rotterdam direct van de overtalsituatie. De strafcorner werd door Van Ass op de plank gepusht. Van Dam had de dubbele cijfers op de stick. Zijn push werd maar net door Weissner uit het doel gehouden.

Met nog ruim negen minuten op de klok besloot Uhlenhorst Mülheim de keeper in te wisselen voor een extra veldspeler. Een offensief, laat staan een goede aanval, leverde de keuze niet op. Het was Nick Catlin die de 11-1 op het bord zette. Daarna keerde Weissner weer terug onder de lat. Het leed van de Duitsers was daarmee niet geleden. Van Dam zette op prachtige wijze de eindstand op het bord.

5.Lukas Windfeder 1-0 (sc)
6.Jeroen Hertzberger 1-1 (sc)
10.Tjep Hoedemakers 1-2 (sc)
21.Seve van Ass 1-4
24.Tjep Hoedemakers 1-6
29.Seve van Ass 1-8
48.Seve van Ass 1-9
54.Nick Catlin 1-11
57.Thijs van Dam 1-13

Opstelling: Berend van Eldonk (K), Oliver Polkamp, Paul Melkert, Seve van Ass, Jeroen Hertzberger, Jochem Bakker, Sjoerd Gerretsen, Thijs van Dam, Diede van Puffelen, Nick Catlin, Hidde Turkstra.
Wissels: Nick van Trigt, Albert Beltran, Simon Egerton, Tjep Hoedemakers, Milan van Baal, Justen Blok, Mahinder Terlouw (K).

Bekijk de samenvatting van het duel tussen Uhlenhorst Mülheim en Rotterdam

Bloemendaal – Saint Germain (Fra) 8-0

Tweevoudig EHL-winnaar Bloemendaal plaatste zich voor de kwartfinales na een 8-0 zege op KHC Dragons. Saint Germain rekende in de KO16 af met Three Rock Rovers. In een spannende wedstrijd bleven de Fransen aan de goede kant van de score: 3-2.

In de beginfase dook Saint Germain een paar keer gevaarlijk op in de cirkel van Bloemendaal. De eerste kansen in het duel waren ook voor de Fransen. De eerste strafcorner werd door Jaap Stockmann werd met de stick gered. Even later hield de doelman een schot van Joris Harou uit het doel.

Gevaar van Bloemendaal

Het eerste gevaar van Bloemendaal kwam van Jamie Dwyer. De Australiër zette de aanval zelf op en kreeg na een combinatie tussen Sander ’t Hart en Tim Jenniskens de bal weer terug. Een schot vanuit een moeilijke hoek werd door doelman Arthur Thieffry gekeerd.

Vanaf dat moment nam Bloemendaal het initiatief in handen. De kansen stapelden zich snel op. Een schot van Thierry Brinkman raakte de helm van de keeper. Sander ’t Hart zag zijn inzet net naast het doel verdwijnen en twee strafcorners leverden niets op.

Fuchs scoort

Het was wachten op het doelpunt van Bloemendaal. En dat kwam in de 19de minuut. Florian Fuchs draaide goed weg van zijn tegenstander en schoot de bal door de benen van de keeper binnen. Vijf minuten voor rust verdubbelde Roel Bovendeert de score door een tip-in in de korte hoek.

Saint Germain kwam er voor rust niet meer aan te pas. Het was te danken aan keeper Thieffry dat de score na twee kwarten niet nog verder was opgelopen. Bij de derde strafcorner van Bloemendaal redde hij op de push van Jasper Brinkman en keerde hij ook de rebound van Bovendeert.

Strafbal

Na rust zette Bloemendaal de lijn door. Saint Germain kwam nauwelijks over de middenlijn heen. Thieffry had zijn handen vol aan de kansen van Bloemendaal, dat na 44 minuten op 6-0 kwam. Tim Jenniskens werd in de cirkel gevloerd, waarna Dwyer de strafbal benutte.

De honger van Bloemendaal was nog niet gestild. Bovendeert, de man in vorm dit EHL-weekend, was opnieuw trefzeker. Hij tipte een bal van achteruit in het doel. Het was alweer zijn vijfde velddoelpunt van deze EHL. In het slot kreeg Bloemendaal nog een corner, maar die ging via een verdedigende stick maar net over het doel.

19.Florian Fuchs 2-0
25.Roel Bovendeert 4-0
44.Jamie Dwyer 6-0 (sc)
49.Roel Bovendeert 8-0

Opstelling: Jamie Dwyer, Jaap Stockmann (K), Mats de Groot, Tim Swaen, Sander ’t Hart, Thierry Brinkman, Glenn Schuurman, Emmanuel Stockbroekx, Xavier Lleonart, Florian Fuchs, Floris Wortelboer.
Wissels: Sam Martens, Roel Bovendeert, Jord Beekmans, Jasper Brinkman, Tim Jenniskens, Yannick van der Drift, Feiko Keilholz (K).

Bekijk de samenvatting van het duel tussen Bloemendaal en Saint Germain

KHC Dragons – Three Rock Rovers (Ier) 20-10

9.Jeffrey Thys 2-0
17.Arthur van Doren 4-0
24.Alexander Hendrickx 5-0 (sc)
25.Timothy Luyten 7-0
26.Henri Raes 9-0
32.Florent van Aubel 10-0 (sc)
33.Felix Denayer 12-0
38.Robbert Rubens 14-0
45.Gregory Stockbroekx 16-0
47.Alexander Hendrickx 17-0 (sc)
48.John Mullins 17-2
48.Harry Morris 17-4
53.Florent van Aubel 19-4
54.Felix Denayer 20-4 (sc)
57.Kevin Mullins 20-6
57.Daragh Walsh 20-8
59.Jody Hosking 20-10

Racing Club de France (Fra) – Mannheimer HC (Dui) 0-7

3.Danny Nguyen 0-2
9.Timm Haase 0-3 (sc)
37.Tino Nguyen 0-5
42.Patrick Harris 0-7

Reageer