Round-up EHL: Bloemendaal in finale langs Kampong - Hoofdklasse Hockey Nederland

Round-up EHL: Bloemendaal in finale langs Kampong

Bloemendaal heeft voor de derde maal de EHL-titel veroverd. In de finale van het belangrijkste Europese clubtoernooi was de gastheer zondag met 8-2 te sterk voor Kampong, dat vorige week de landstitel veroverde en dus naast de dubbel greep.

Na zeges in 2009 en 2013 kroonde Bloemendaal zich andermaal tot de beste van Europa, waarmee de zure smaak van een teleurstellend seizoen in de Hoofdklasse werd weggespoeld. De Mussen waren na een lang en slopend seizoen in de finale net iets fitter dan Kampong.

Kampong op voorsprong

De Utrechtse ploeg kwam 13 seconden voor rust op voorsprong. Na een pass van Robbert Kemperman kroop Constantijn Jonker uit de rug van de verdediger en tikte de bal binnen. Het was eigenlijk de eerste kans van de landskampioen in de wedstrijd.

De kansen in de eerste twee kwarten waren voor Bloemendaal, maar de ploeg wist de mogelijkheden niet te benutten. Curieus was het moment dat Florian Fuchs alleen op doelman David Harte afstormde, maar vlak voordat hij wilde uithalen de zoemer voor het einde van het eerste kwart klonk.

Gelijkmaker uit cornervariant

Na rust bleef Bloemendaal druk zetten op Kampong, dat zich beperkte tot verdedigen en hoopte op een succesvolle counter. Het leverde uiteindelijk de gelijkmaker op voor Bloemendaal. Bij de derde strafcorner werd een variant bedacht waarbij een doelpunt dubbel zou tellen. De opzet slaagde. Na een een-tweetje met Jamie Dwyer sloeg Xavi Lleonart de bal met de backhand kiezelhard binnen.

Drie minuten later kwam Bloemendaal op voorsprong. Een scoop van Floris Wortelboer werd door Roel Bovendeert op prachtige wijze tot doelpunt gepromoveerd.

Bloemendaal loopt verder uit

In het vierde kwart probeerde Kampong de gelijkmaker te forceren. Harte werd ingewisseld voor een extra veldspeler, maar het was Thierry Brinkman die profiteerde van de situatie. Terwijl Kampong wachtte op de helft van Bloemendaal op een fluitje van de scheidsrechter kon Brinkman de bal in het lege doel tikken. Een paar seconden voor tijd maakte Dwyer er nog 8-2 van.

Ondanks de eindzege in de EHL zal Bloemendaal volgend seizoen zijn Europese titel niet kunnen verdedigen. De ploeg verloor vorig weekend de strijd om het laatste EHL-ticket van Oranje-Rood. Naast de Eindhovense ploeg komen ook Amsterdam en Kampong uit in het Europese clubtoernooi.

Kampong-Bloemendaal 2-8 (2-0)

30.Constantijn Jonker 2-0
40.Xavi Lleonart 2-2
43.Roel Bovendeert 2-4
58.Thierry Brinkman 2-6
60.Jamie Dwyer 2-8

Opstelling: David Harte (K), Jip Janssen, Quirijn Caspers, Bjorn Kellerman, Sander de Wijn, Robbert Kemperman, Floris de Ridder, Philip Meulenbroek, Martijn Havenga, Pepijn Luijkx, Jasper Luijkx
Wissels: Sjoerd de Wert, Ties Ceulemans, Casper Roelofs, Constantijn Jonker, Boet Phijffer, Teun Kropholler, Hidde Brink (K).

Opstelling: Jaap Stockmann (K), Mats de Groot, Tim Swaen, Sander ’t Hart, Roel Bovendeert, Thierry Brinkman, Glenn Schuurman, Emmanuel Stockbroekx, Xavi Lleonart, Florian Fuchs, Floris Wortelboer.
Wissels: Jamie Dwyer, Sam Martens, Jord Beekmans, Jasper Brinkman, Tim Jenniskens, Yannick van der Drift, Feiko Keilholz (K).

Reageer