Round-up EHL: Oranje-Rood verliest finale van Rot-Weiss Köln | Hoofdklasse Hockey Nederland

Round-up EHL: Oranje-Rood verliest finale van Rot-Weiss Köln

Oranje-Rood is er niet in geslaagd de EHL te winnen. De Eindhovense ploeg moest zondag in de finale zijn meerdere erkennen in Rot-Weiss Köln, dat met 3-2 won. Het is de eerste keer dat de Duitse ploeg de Alain Danet Trophy omhoog mag tillen. Gastheer KHC Dragons eindigde als derde dankzij een 3-1 zege op Wimbledon.

Oranje-Rood-Rot-Weiss Köln 2-3

Na het mislopen van de play-offs in de Hoofdklasse was de EHL nog de enige prijs die het seizoen voor Oranje-Rood nog een beetje kleur zou kunnen geven. In de halve finales imponeerde de winnaar van 2015, toen nog Oranje Zwart geheten, door Wimbledon met 8-0 aan de kant te schuiven.

Rot-Weiss Köln, dat vorige week de Duitse titelstrijd nog verloor van Mannheimer HC, bereikte de finale door KHC Dragons met 5-3 te verslaan. Hiermee plaatste de ploeg zich voor het eerst voor de eindstrijd van de belangrijkste Europese clubprijs. Rot-Weiss Köln was nooit verder gekomen dan een vierde plaats.

In het eerste kwart werd niet gescoord, maar de beste mogelijkheden waren voor Oranje-Rood. Beide keren was Jaïr van der Horst betrokken bij de aanval. Na een minuut of acht werd hij aangespeeld door Mink van der Weerden die de bal knap had heroverd. Van der Horst gaf voor, maar de Caspar van Dijk tipte de bal voorlangs. Twee minuten later kreeg Van der Horst zelf een kans, maar zijn schot belandde via een verdedigende stick naast het doel.

Zeven minuten in het tweede kwart vergat Rizwan de score voor Oranje-Rood te openen. Compleet vrij in de cirkel stuitte hij tot twee keer toe op keeper Victor Aly. Uiteindelijk sleepte de Eindhovense ploeg uit de aanval er alsnog een corner uit. Van der Weerden kreeg echter geen kans om te pushen, omdat de bal slecht werd gestopt door aanvoerder Robert van der Horst.

Oranje-Rood verzuimde op voorsprong te komen en kreeg vervolgens drie minuten voor rust de deksel op de neus. De eerste corner van Rot-Weiss Köln werd direct benut door Tom Grambusch. Toch kreeg Oranje-Rood vlak voor het rustsignaal nog een mogelijkheid. Opnieuw ging de ploeg onzorgvuldig om met de strafcorner. De aangeef was niet goed waardoor Rashid Mehmood moest flatsen. Aly redde maar de rebound werd ook niet benut.

Het derde kwart was nog maar net begonnen of een deel van het publiek begon te juichen. Ze dachten dat Jelle Galema scoorde, maar de aanvaller raakte slechts het zijnet van het Duitse doel. Het doelpunt viel wel aan de andere kant. Florian Adrians profiteerde van de ruimte die werd gegeven door de verdediging van Oranje-Rood en liet doelman Pirmin Blaak kansloos.

Halverwege het derde kwart vond Oranje-Rood de aansluiting door een treffer van Agustin Mazzilli. De Argentijn werd aangespeeld door Van Dijk, die de bal had gekregen nadat Jaïr van der Horst het duel had gewonnen van Mathias Müller. Müller maakte meteen bezwaar, omdat hij vond dat Van der Horst een overtreding had gemaakt. De Duitser werd na het bekijken van videobeelden in het ongelijk gesteld. Twee minuten later was de stand gelijk. De vierde strafcorner pushte Van der Weerden onberispelijk in de bovenhoek.

Rot-Weiss Köln kwam met nog iets meer dan tien minuten op de klok opnieuw op voorsprong. Na een combinatie aan de rechterkant kwam de bal bij Florian Scholten die de uitkomende Blaak verschalkte. In een spannende slotfase kreeg Oranje-Rood nog vier strafcorners, waarvan drie op rij, maar deze kansen waren niet besteed aan de ploeg uit Eindhoven.

0-1 Tom Grambusch (sc)
0-2 Florian Adrians
1-2 Agustin Mazzilli
2-2 Mink van der Weerden (sc)
2-3 Florian Scholten

Wimbledon-KHC Dragons 1-3

KHC Dragons heeft de FINAL4 van de EHL voor eigen publiek toch nog op een goede manier afgesloten. De Belgische ploeg won de strijd om het brons met 3-1 van Wimbledon.

Vlak voor het verstrijken van het eerste kwart kwam KHC Dragons op voorsprong. Alex Hendrickx pushte een strafcorner hoog in het doel. Op dat moment stond Wimbledon met tien man. Ben Arnold had net daarvoor een groene kaart gekregen. Arnold nam niet genoeg afstand bij een vrije slag van de Belgen die uiteindelijk leidde tot de corner waaruit de openingstreffer kwam.

Nog voor rust verdubbelde Thomas Briels de score van KHC Dragons. Deze stand bleef lang op het bord staan. In de slotfase wisselde Wimbledon de keeper in voor een extra veldspeler. Deze gok pakte verkeerd uit, want Robbert Rubens maakte er twee minuten voor tijd 0-3 van. In de slotminuut deed Phil Roper iets terug voor Wimbledon dat genoegen moest nemen met een vierde plaats.

0-1 Alex Hendrickx (sc)
0-2 Thomas Briels
0-3 Robbert Rubens
1-3 Phil Roper

Reageer