Round-up HK (D): Den Bosch pakt record, winst voor Huizen

(c) Jantien Gunter

De dames van Den Bosch hebben zich opnieuw in de recordboeken gespeeld. Met de 4-0 overwinning op Groningen is de landskampioen al 49 competitiewedstrijden zonder nederlaag. Koploper Amsterdam won de topper van Laren (2-0) en promovendus Huizen boekte een belangrijke zege op Bloemendaal (0-2).

Bloemendaal-Huizen 0-1

Huizen pakte drie ongelooflijk belangrijke punten. Het gat met Bloemendaal, dat op een veilige negende plaats staat, is inmiddels gedicht tot drie punten. Daarnaast liep de promovendus drie punten uit op concurrenten Nijmegen en Groningen. Gitte Michels maakte na 32 minuten uit de strafcorner de enige treffer van het duel. Vlak voor tijd kreeg ook Bloemendaal een strafbal, maar de inzet van Melle Spruijt ging naast het doel.

Amsterdam-Laren 2-0

Na de nederlaag afgelopen vrijdag tegen Den Bosch verloor Laren opnieuw een topduel. In het Wagener Stadion werd met 2-0 verloren van Amsterdam. Deze stand was al bij rust bereikt dankzij doelpunten van Charlotte Verga, uit een strafcorner, en Marijn Veen. De tweede nederlaag binnen drie dagen betekent dat Laren vijfde blijft en zich langzaam zorgen moet maken over deelname aan de play-offs. Amsterdam blijft aan kop met twee punten voorsprong op Den Bosch, dat wel een duel minder heeft gespeeld.

Groningen-Den Bosch 0-4

Na de eerste zege van het seizoen, vrijdag op Nijmegen (3-2), kon Groningen maandag in eigen huis tegen Den Bosch niet voor een stunt zorgen. De landskampioen kwam na vijf minuten op voorsprong door een doelpunt van Frédérique Matla en nog voor het einde van het eerste kwart had Margot van Geffen uit een strafcorner de score verdubbeld. In het laatste kwart liet Den Bosch verder uit. Sian Keil scoorde 3-0, waarna Lieke Hulsen met een strafbal de eindstand op het bord zette. Door de nederlaag is Groningen weer gezakt naar de laatste positie op de ranglijst. De ploeg staat in punten gelijk met Nijmegen, maar heeft een minder doelsaldo. Daarnaast zag Groningen Huizen drie punten uitlopen dankzij de 1-0 zege op Bloemendaal.

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

wimpie

Laren werd alle kanten op gespeeld door Amsterdam, hebben niks in de play offs te zoeken. Amsterdam oogde erg fris, mooi dat die jonkies daar zoveel speeltijd krijgen, die zie je echt groeien.

opportunity

@wimpie is het mogelijk dat Laren wint van OR? geen van beide teams wint waarschijnlijk in play-offs, maar wie zal het halen. DB en AMS bekend en SCHC ziet er weer goed uit

lynn

Laren maakt best een kans tegen OR. OR is ook geen topniveau. Nunnink goed uit het spel houden en zorgen dat je geen corner tegenkrijgt en anders deze goed verdedigen.

Ben erg benieuwd naar DB – AMS. Ben erg benieuwd naar de jonkies van AMS, vond deze voorgaande wedstrijden tegen de toppers nog vaak net te kort komen. Wel mooi om te zien dat de jonkies nu meer minuten krijgen.

Vega en Matla zijn trouwens lekker bezig.

wimpie

ja eens, schc zal het wel gewoon redden (zou ook schandalig zijn anders). Natuurlijk kan Laren winnen van OR, helemaal mee eens. Niet te voorspellen wie dat gaat redden, eigenlijk is Kampong momenteel beter dan beide teams.
Ik vond zondag dat je aan alles kon zien dat De Baat, Albers en Veen toppers van de toekomst kunnen worden. Volgens mij krijgen die al 2 jaar heel veel minuten en dat is te zien en betaald zich uit.

Hockeyliefhebber

Benieuwd naar de topper van aanstaande zondag. Is Amsterdam in staat om Den Bosch te verslaan? Ik denk het wel. Inderdaad De Baat, Albers en Veen krijgen veel vertrouwen en minuten, mooi om te zien!

lyyn

Zeker eens dat De Baat en Albers toppers voor de toekomst zijn. Geerlings moet denk ik wat langer rijpen. Ik ben alleen benieuwd hoe zij zich ontwikkeld hebben met name tegen toppers. Het Bossche middenveld is andere koek dan het middenveld van Laren.

Marijn Veen speelde voorheen met Kampong al veel en met haar 21 jaar reken ik haar niet tot jonkie. Ik zou haar en ook Zerbo graag na het WK in de traingsgroep willen zien. Beide spelen vol zelfvertrouwen en ik vind hen echt goede speelsters.

wie er gaat winnen? Voor Amsterdam zal het schelen als De Goede vanuit het middenvekd dirigeert, voor DB zal het lekker uitkomen als Welten de verdedigers doldraait.

John

Voorspelling:
OR wint van Laren en speelt gelijk tegen SCHC. Momenteel compenseren ze bij OR gebrek aan echte kwaliteit met echte vechtlust (en een beetje mazzel). Ik vind het wel leuk.

wimpie

De goede wel al 5 potten niet gespeeld, geen idee of die dit weekend meedoet? Welten doet in elk geval niet mee.

‘lynn

Ik las iets dat de Goede vrijwel zeker mee zal doen, maar of ze dan echt fit is.. zonde dat Welten niet meedoet.. maar goed misschien beter nu je rust te nemen zodat je fit bent op de play offs en het WK mee kan doen. Zelfde voor De Goede.

John

Betekent het ook niet gewoon dat deze generatie ook al op zijn retour is?
Mooie carriere gehad, tijd voor een nieuwe invulling?

Hockey

Inderdaad jonkies Felice Albers en Noor de Baat spelen goed bij Amsterdam, beloofd veel voor de toekomst. Benieuwd hoe ze tegen Den Visdh spelen. Zelfde leeftijdscategorie als Yibbi Jansen. Voor deze speelsters ook al een kans bij Oranje of nog te vroeg? En eens @lynn om Veen en Zeevi toe te voegen aan trainingsgroep

wimpie

Ja Zerbo en Veen zijn toch heel veel beter dan bijvoorbeeld een zuidhof, maar ook een Hulsen van 28 jaar…

lynn

@john: oef, ze zijn beide, indien fit, knettergoed..

@hockey: mmm, persoonlijk vind ik De Baat een betere speelster dan Jansen. Zeker nu ze meer haar eigen spel kan spelen en niet de kar hoeft te trekken zoals vorig seizoen komt ze veel beter tot haar recht. Jansen valt meer op door haar strafcorner, ze maakt vaak de winnende en daar is heel veel hype over geweest. Albers ontwikkelt zich ook echt goed. Ik vind Amsterdam sowieso veel frisser spelen en ook de ervaren krachten lijken lekker in hun vel te zitten.
Het zal denk ik eraan liggen wie er gaan stoppen bij Oranje.

Ik verwacht dat er wel een paar zullen stppen.

lynn

@wimpie: Zuidhof zeker mee eens, snap eerlijk gezegd niet waarom zij er nog bij zit. Tegen USA had ze duidelijk veel moeite met het hoge niveau.

Hulsen.. zit erin om haar mentaliteit en is voor DB vaak o zo belangrijk. Ik snap de keuze Hulsen wel, maar verwacht uiteindelijk niet dat zij het gaat redden.

Maar eerlijk is eerlijk; ik had wel verwacht dat Veen en Zerbo al een kans zouden krijgen.

John

@Lynn:Hoge niveau tegen USA. Van het NL team dan, want USA was maar een matige tegenstander.

Hulsen: Mee eens, wel jammer voor haar.

Veen en Zerbo had ik ook zo langzaamaan wel verwacht. Erg gecharmeerd van Veen’s kwaliteit en potentie.
Albers en de Baat zijn nog niet klaar. Is volgens mij nu ook nog niet goed voor die meiden.
Jansen, volgens mij niet voldoende potentie, wel een goede mentaliteit. Valt te vaak door de mand, maar hockeypubliek is erg vergevingsgezind. Een paar goaltjes en alle beperkingen worden weer vergeten. Ze zal veel kansen en vertrouwen moeten krijgen, maar wie weet. Haalt er in ieder geval uit wat er in zit.

hockeygekkie

Jansen is op deze leeftijd al zo vaak beslissend… een winnaar zo lijkt het. Kunnen we zeker wat aan hebben.
Jonge talenten van Amsterdam ook erg goed en vol potentie. Na het WK tijd voor al bovenstaande talenten om een echte kans te krijgen en zich internationaal te gaan profileren.
Ben benieuwd!

Kritisch

@hockeygekkie:
AUB kijk de hele wedstrijd en niet alleen de samenvatting voor je bedenkt dat Jansen een winnaar is. Haar veldspel is zeer matig. Ze loopt vaak te zoeken, vaak uit positie, schakelt traag en wordt verdedigend voorbij gelopen. Dat kan je in de samenvattingen overigens dan weer wel terugzien bij de tegendoelpunten die OR krijgt. SC was deze keer wel goed, maar ze heeft er van de vele tientallen die ze dit jaar heeft mogen nemen, er maar relatief weinig gescoord.
Beslissende goals: 1x voetbalgoal en 1x over de bal heenmaaien………… Onevenredig veel positieve publiciteit (hoe komt dat toch?), maar te weinig potentie. Strafcorner is okay maar dat kan een betere veldspeler ook aanleren.
Ik zie liever een Veen/de Baat of andere speelsters kansen krijgen.

lynn

@john; ja met het hoge niveau voor NL maar ook tegen USA , die inderdaad matig waren, had ze het moeilijk.

@kritisch: eens. Denk dat Annan een druk voelde haar mee te nemen.. Ik heb haar gezien tegen topclubs en ze wordt voorbij gelopen alsof ze er niet staat. Nunnink trekt daar de kar. Het is een totaal andere discussie maar Jansen had gewoon lekker moeten rijpen bij DB.

Er is iig genoeg talent. Amsterdam en DB hebben beide een erg mooie gebalanceerde selectie. Vega en Matla zijn op dreef. Alleen hebben beide niet de meest denderende strafcorner.

@lynn

Dat rijpen bij Den Bosch? Hoe dan? In een zo’n sterk Dat rijpen bij Den Rijpen bij Den Bosch? Hoe dan? In een zo’n sterk bezet team had ze geen schijn van kans om te doen wat ze wilde. Dat niveau kon ze (nog?) lang niet aan.
Juist een verstandige keuze om naar OR te gaan. Bij Den Bosch had ze nooit de kansen gehad die ze bij OR wel kreeg. Nu kan ze juist nog een tijdje doorrijpen zonder haar talentenstatus te verliezen. Bovendien hockeyt het in het veld veel leuker dan op de bank.
Goede keuze

opportunity

@lynn, als Annan Jansen meenam omdat ze de druk voelde, dan is dat alleen een weerspiegeling van Annan. Zij is de bondscoach en hoeft geen speler te selecteren. Als haar selecties beïnvloed worden door externe druk dan zou ze niet de coach moeten zijn.
Echt, het zet Jansen op een moeilijke plaats. Ze is geselecteerd als mensen niet denken dat ze goed genoeg is, en dat is een goed beeld van haar niveau. Maar spelers moeten alle kans krijgen die ze krijgen.

lynn

Simpel zoals de andere talenten dat ook doen, kom op ze was nog maar 16. Trainen met echte toppers, leren van echte toppers. Als je echt goed bent dan kom je er ook bij DB wel. De overstap heeft haar spel weinig goed gedaan of het zit er gewoon niet in.

Om haar strafcorner bij de trainingsselectie gehaald, gaat het echt niet redden met dit middenveld (De Goede, Nunnink, DVDH, De Waard etc).

Maar laten we het daar gewoon bij houden. Het meisje is nog jong en ik hoop echt dat ze een grote wordt. Ik zie uit naar zondag!

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.