Round-up HK (D): Den Bosch sterkste in Brabantse derby

(c) Roel Ubels

De Brabantse derby is gewonnen door Den Bosch. De koploper en landskampioen was zondag in Eindhoven met 3-0 te sterk in de topper tegen Oranje-Rood. Amsterdam blijft in het spoor van Den Bosch na de 4-0 zege op Nijmegen. Hekkensluiter Groningen moest een 6-2 nederlaag slikken tegen hdm.

Oranje-Rood-Den Bosch 0-3

Den Bosch trad opnieuw aan zonder Lidewij Welten. De aanvalster kampt met een achillespeesblessure en miste ook het duel afgelopen vrijdag met Kampong. In die wedstrijd liet Den Bosch voor het eerst dit seizoen punten liggen. Een tweede wedstrijd waarin puntenverlies werd geleden liet de Bossche formatie niet toe. Oranje-Rood werd met duidelijke cijfers verslagen. Net als vrijdag opende Frédérique Matla de score voor Den Bosch. Vlak voor rust verdubbelde Joosje Burg de voorsprong, waarna Sian Keil in de 58ste minuut de eindstand op het bord zette. Door de nederlaag zakte Oranje-Rood naar de vijfde plaats op twee punten van Laren en SCHC.

Nijmegen-Amsterdam 0-4

Amsterdam blijft tweede in de Hoofdklasse op een punt achterstand van Den Bosch na de 4-0 overwinning op Nijmegen. Lauren Stam zette de Amsterdamse ploeg al vroeg op het goede spoor. De verdedigster benutte na acht minuten een strafbal. Amsterdam zette door en vlak voor rust sloeg de ploeg binnen twee minuten twee keer toe via Yasmin Geerlings en Noor de Baat. Na rust maakte Stam haar tweede treffer uit een strafcorner. De nederlaag heeft vooralsnog geen gevolgen voor Nijmegen, omdat de directe concurrenten ook geen punten haalden. Wat wellicht wel zorgen baart, is dat de ploeg in drie duels na de winterstop geen enkel doelpunt wist te maken.

Laren-Bloemendaal 3-0

Laren is de nieuwe nummer drie in de Hoofdklasse. De ploeg profiteerde van de nederlaag van Oranje-Rood tegen Den Bosch (0-3) en passeerde zodoende de Eindhovense ploeg op de ranglijst. Laren koesterde na het eerste kwart een 2-0 voorsprong dankzij treffers van Maxime Kerstholt en Lieke van Wijk, uit een strafcorner. Van Wijk maakte elf minuten voor tijd haar tweede doelpunt, eveneens uit een strafcorner, en bepaalde zodoende de eindstand op 3-0.

Huizen-SCHC 0-4

SCHC boekte alweer de derde zege op rij na de winterstop. Na 4-1 zeges op Hurley en hdm werd zondag Huizen met 4-0 verslagen. Binnen een minuut moest Jasmijn Oliemans van Huizen met geel naar de kant. Van deze situatie profiteerde SCHC, want Claire Verhage zette niet veel later de Bilthovense formatie op voorsprong. Nog voor rust tilde Ginella Zerbo met twee doelpunten de stand naar 0-3. Tien minuten voor tijd maakte Carmen Wijsman de vierde treffer van SCHC. De Bilthovense ploeg staat vierde met evenveel punten als Laren, dat een wedstrijd minder heeft gespeeld. De voorsprong op nummer vijf Oranje-Rood is twee punten.

Hurley-Kampong 2-2

Na het gelijkspel vrijdag tegen koploper Den Bosch speelde Kampong zondag opnieuw gelijk. De Utrechtse formatie nam een punt mee in het uitduel met Hurley (2-2). Kampong kwam in het eerste kwart op achterstand door een doelpunt van Margot Zuidhof, maar boog die achterstand na rust om in een voorsprong dankzij treffers van Sophie Bray en Marieke van der Vis. Het was niet voldoende voor een zege, want twee minuten voor tijd maakte Lise Donkersloot uit een strafcorner gelijk. Met de remise schieten beide ploegen niet veel op. Hurley staat zevende op zeven punten van de vierde plaats. Kampong staat achtste op vier punten van Hurley.

hdm-Groningen 6-2

Na twee nederlagen heeft hdm dan eindelijk de eerste zege na de winterstop geboekt. Hekkensluiter Groningen bleek geen partij voor de Haagse formatie. Het werd liefst 6-2. Bij rust was het slechts 1-0 van een benutte strafcorner van Pien van Nes. Na rust was Van Nes nog twee keer succesvol uit een corner. De andere doelpunten kwamen op naam van Fay van der Elst (2x) en Nina van der Marel, uit een strafcorner. Leoniek Koning, uit een corner, en Hedi Koning scoorden tegen voor Groningen dat met een punt hekkensluiter blijft.

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.