Round-up HK (D): Eerste puntenverlies Den Bosch

(c) Kampong/Paul Mosch

Tijdens het inhaalprogramma op vrijdag zorgde Kampong voor een verrassing door Den Bosch op 1-1 te houden. Het was voor de koploper het eerste puntenverlies van het seizoen. De top vijf begint zich af te scheiden van de subtop en onderin bleven Huizen, Nijmegen en Groningen met lege handen achter.

Den Bosch-Kampong 1-1

Op de openingsdag van het seizoen had Kampong tegen Den Bosch recht op een punt, maar ging het duel verloren. In de tweede wedstrijd na de winterstop pakte de Utrechtse ploeg punt wel dat punt tegen de Bossche formatie. Voor de koploper in de Hoofdklasse was het pas het eerste duel van de tweede seizoenshelft. Frédérique Matla zette de landskampioen na 19 minuten op voorsprong, maar nog voor rust maakte Maria Lopez uit een strafcorner gelijk. De ruststand bleek uiteindelijk ook de eindstand. Den Bosch zag achtervolger Amsterdam tot op één punt naderen. Kampong schoot ondanks de mooie prestatie weinig op met het punt en staat op een achtste plaats.

hdm-SCHC 1-4

Met de tweede 4-1 overwinning op rij deed SCHC goede zaken in de strijd om een ticket voor de play-offs. De Bilthovense ploeg won twee keer ruim van directe concurrenten. Afgelopen zondag werd Hurley verslagen en vrijdagavond werd in Den Haag hdm aan de zegekar gebonden. Met drie treffers had Caia van Maasakker een groot aandeel in de zege van SCHC. Carmen Wijsman maakte het overige doelpunt voor de nummer vijf in de Hoofdklasse. Pien van Nes maakte vlak na rust de eretreffer voor hdm, dat afgelopen zondag ook al onderuit ging tegen Kampong (3-1) en een pas op de plaats moeten maken in de strijd om de play-offs.

Hurley-Bloemendaal 0-0

Na de 4-1 nederlaag tegen SCHC afgelopen zondag hoopte Hurley tegen Bloemendaal wel de drie punten te behalen. Daarin slaagde de ploeg uit het Amsterdamse Bos niet. Voor eigen publiek bleef Hurley op 0-0 steken. Dat is kostbaar puntenverlies voor de ploeg van coach Jorge Nolte dat de winterstop was ingegaan als een kanshebber voor een play-offticket. Inmiddels is de achterstand op nummer vier Laren, dat ook nog een wedstrijd minder heeft gespeeld, opgelopen tot vijf punten. Met de puntendeling zette Bloemendaal weer een stap dichterbij rechtstreekse handhaving. Het verschil met de play-outplekken bedraagt inmiddels zes punten.

Laren-Nijmegen 2-0

Het eerste duel na de winterstop heeft Laren met winst afgesloten. In eigen huis werd Nijmegen met 2-0 verslagen. Beide treffers werden netjes verdeeld over beide helften. Laura Marell opende de score uit een strafcorner. Deze stand bleef lange tijd op het bord staan. Nijmegen slaagde er niet in de gelijkmaker te produceren. De beslissing viel in de slotfase. Zeven minuten voor tijd bepaalde Lieke van Wijk uit een strafbal de eindstand op 2-0. Door de overwinning blijft Laren vierde en Nijmegen bezet de elfde plaats.

Oranje-Rood-Groningen 5-1

Oranje-Rood kende voor eigen publiek weinig mededogen voor Groningen. De hekkensluiter werd met 5-1 verslagen. Pas na rust maakte de Eindhovense ploeg het verschil. Fiona Morgenstern had Oranje-Rood in het eerste kwart op voorsprong gezet, waarna de ploeg na de pauze uitliep naar 5-0 via treffers van Maud Renders, Yibbi Jansen, uit een strafcorner, Hazuki Nagai en Freeke Moes, ook uit een corner. Anne van Erp deed in de slotfase nog iets terug voor Groningen.

Huizen-Amsterdam 2-3

Met de 3-2 zege op Huizen is Amsterdam koploper Den Bosch tot op een punt genaderd. Dankzij een doelpunt van Marijn Veen en een benutte strafcorner van Julia Müller ging de Amsterdamse ploeg met een 2-0 voorsprong de rust in. Gitte Michels verkleinde uit een corner de achterstand van Huizen, maar Charlotte Vega herstelde de marge naar twee doelpunten. Kaya Lücker scoorde uit een corner tegen, maar Huizen slaagde er niet in gelijk te maken.

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.