Round-up HK (D): Oranje-Rood aan kop, acht goals Laren tegen Groningen

De dames van Oranje-Rood hebben vrijdagavond de koppositie in de Hoofdklasse veroverd. De Eindhovense formatie won op de derde speeldag thuis met 5-2 van Bloemendaal. Hekkensluiter Groningen ging op eigen veld flink onderuit. Laren won met liefst 8-0. Ook Hurley blijft na drie wedstrijden zonder punten na de 2-0 thuisnederlaag tegen landskampioen Den Bosch.

Groningen-Laren 0-8

Na Bloemendaal is Groningen de tweede ploeg die dit seizoen in één wedstrijd acht doelpunten moet incasseren. De hekkensluiter van de Hoofdklasse moest haar hoofd diep buigen voor Laren. Al na drie minuten kwam Laren op voorsprong via Joëlle Ketting en bij rust leidde de ploeg uit het Gooi al met 5-0 dankzij treffers van Maxime Kerstholt (2x), Lieke van Wijk en Pam van Asperen. Drie van deze treffers kwamen voort uit een strafcorner. Ook na rust was Laren succesvol vanaf de kop van de cirkel. Dit keer was Lisanne de Lange trefzeker. De overige doelpunten kwamen op naam van Klaartje de Bruijn en Bente van der Veldt.

Amsterdam-Pinoké 2-1

Amsterdam had in de burenruzie de handen vol aan Pinoké. De promovendus hield knap lang stand, nadat Frédérique Malefason na 15 minuten uit een strafcorner de openingstreffer van Lauren Stam, eveneens uit een corner, had geneutraliseerd. Vier minuten voor tijd bezorgde Eva de Goede haar ploeg de overwinning. Ondanks de drie punten zakte Amsterdam naar de tweede plaats op basis van het doelsaldo. Pinoké blijft zevende.

Hurley-Den Bosch 0-2

Roos Drost ontbrak aan de afslag van de wedstrijd met de landskampioen. Afgelopen zondag scheurde de aanvalster van Hurley haar voorste kruisband tijdens het duel met Pinoké. Hierdoor komt Drost in de eerste seizoenshelft niet meer in actie. Zonder de voormalig international verloor Hurley ook haar derde wedstrijd. Den Bosch revancheerde zich zodoende voor de nipte nederlaag van afgelopen zondag tegen Oranje-Rood (0-1). De landskampioen kwam in het tweede kwart op voorsprong via Fréderique Matla. De score werd na rust verdubbeld door Pien Sanders uit een strafcorner.

Oranje-Rood-Bloemendaal 5-2

Met de ruime overwinning op Bloemendaal is Oranje-Rood de nieuwe koploper in de Hoofdklasse. Halverwege leidde de Eindhovense formatie al met 4-1. Na negen minuten zette Yibbi Jansen met een rake strafcorner haar ploeg op de goede weg. Daarna tilden Valerie Magis, Freeke Moes en Donja Zwinkels de score naar 4-0. Vlak voor rust scoorde Merel Aarts tegen. Kim van Leeuwen maakte na de pauze 4-2 en Bloemendaal kreeg vervolgens de kans om de spanning nog meer op te voeren. Echter, keepster Sarah Sinck hield de Bloemendaalse strafbal tegen. Oranje-Rood was wel trefzeker van de strafbalstip. Magis maakte er 5-2 van en in de slotfase stopte Sinck opnieuw een strafbal van Bloemendaal.

Huizen-SCHC 1-5

SCHC nam de drie punten mee uit Huizen. Ginella Zarbo zette de Bilthovense ploeg al binnen een minuut op voorsprong. Anne van Erp maakte nog in het eerste kwart gelijk. Toch ging SCHC met een voorsprong de rust in. Caia van Maasakker scoorde uit een strafcorner. Na de pauze liep SCHC verder uit dankzij treffers van opnieuw Zerbo, Delfina Merino en Laurien Leurink.

hdm-Kampong 2-3

Kampong leek af te stevenen op een makkelijke overwinning, maar na rust kwam hdm nog dichtbij een puntendeling. De Utrechtse ploeg kwam prima uit de startblokken. Michelle Simons zette na zes minuten de 1-0 op het bord. Lisa Gerritsen verdubbelde vervolgens de voorsprong, waarna Michelle Fillet er 0-3 van maakte. Dankzij twee doelpunten van Pien van Nes kwam hdm na rust terug in de wedstrijd. Kampong trok echter de overwinning over de streep en behield zodoende de vierde plaats op de ranglijst vast.

Reageer