Round-up HK Zaal (D): Prima start voor Oranje-Rood, Den Bosch en Kampong - Hoofdklasse Hockey Nederland

Round-up HK Zaal (D): Prima start voor Oranje-Rood, Den Bosch en Kampong

De dames van Oranje-Rood, Den Bosch en Kampong zijn het seizoen in de Hoofdklasse Zaal op de best mogelijke manier van start gegaan. De drie ploegen boekten zondag op de eerste speeldag in de Sporthallen Zuid in Amsterdam twee overwinningen in twee duels.

Oranje-Rood had als promovendus een lastige dag voor de boeg. In poule B opende de Eindhovense formatie tegen Hurley, de nummer drie van afgelopen seizoen, om vervolgens aan te treden tegen vice-kampioen Groningen.

Doelpuntenfestijn tegen Hurley

In het duel tegen Hurley nam Oranje-Rood al na acht minuten mede dankzij drie treffers van Donja Zwinkels, die in totaal vier keer zou scoren, een 4-0 voorsprong. Hurley knokte terug en na rust nam de ploeg uit het Amsterdams Bos zelfs de leiding: 5-4. Oranje-Rood antwoordde daarna met drie treffers in drie minuten waardoor het tegendoelpunt van Hurley in de slotminuut slechts van statistische waarde was.

In het tweede duel tegen Groningen kwam Oranje-Rood al snel op achterstand door een doelpunt van Jasmijn Pouw, maar een minuut later was het alweer gelijk via Yibbi Jansen. De 1-1 stand leek ook de eindstand te worden, maar een halve minuut voor tijd besliste Jansen het duel in Eindhovens voordeel door een strafcorner te verzilveren.

Den Bosch aan kop

Net als Oranje-Rood behaalde ook Den Bosch in poule B de maximale score. De Bossche ploeg rekende af met Voordaan (6-4) en promovendus Nijmegen (7-1). Op doelsaldo gaat Den Bosch aan de leiding, gevolgd door Oranje-Rood.

Nijmegen ging eerder op de dag ook al onderuit tegen Groningen (4-2) en is evenals Voordaan puntloos na twee wedstrijden. De ploeg uit Groenekan boog in het tweede duel het hoofd tegen Hurley (5-3).

Laren verrast in positieve zin

In poule A is Laren de grote verrassing. De ploeg wendde afgelopen seizoen ternauwernood degradatie af, maar presteerde op de eerste speeldag prima met een gelijkspel tegen landskampioen Amsterdam (3-3) en een overwinning op hdm (6-2), de nummer vier van afgelopen seizoen.

Met vier punten is Laren tweede achter Kampong dat beide wedstrijden won. De Utrechtse ploeg startte met een 7-1 zege op promovendus HGC gevolgd door een 5-3 zege op Union.

HGC en Union nog zonder punten

Titelverdediger Amsterdam heeft net als Laren vier punten. Na de puntendeling met de Gooise ploeg werd HGC met 3-1 verslagen. HGC is hekkensluiter met nul punten evenals Union dat in de eerste wedstrijd van het seizoen klop kreeg van hdm: 6-1.

Uitslagen speeldag 1

Poule A

G G G V P DS
Laren-Amsterdam 3-3 Kampong 2 2 0 0 6 +8
HGC-Kampong 1-7 Laren 2 1 1 0 4 +4
Union-hdm 1-6 Amsterdam 2 1 1 0 4 +2
Amsterdam-HGC 3-1 hdm 2 1 0 1 3 +1
hdm-Laren 2-6 Union 2 0 0 2 0 -7
Kampong-Union 5-3 HGC 2 0 0 2 0 -8

Uitslagen speeldag 1

Poule B

G G G V P DS
Hurley-Oranje-Rood 6-7 Den Bosch 2 2 0 0 6 +8
Den Bosch-Voordaan 6-4 Oranje-Rood 2 2 0 0 6 +2
Groningen-Nijmegen 4-2 Hurley 2 1 0 1 3 +1
Voordaan-Hurley 3-5 Groningen 2 1 0 1 3 +1
Nijmegen-Den Bosch 1-7 Voordaan 2 0 0 2 0 -4
Oranje-Rood-Groningen 2-1 Nijmegen 2 0 0 2 0 -8

Reageer