Round-up HK (D): SCHC aan kop, Den Bosch verslaat Amsterdam

De dames van SCHC zijn de nieuwe koploper in de Hoofdklasse Dames. Zondag was de Bilthovense formatie met 3-2 te sterk in de topper met Oranje-Rood, dat vrijdag de koppositie had veroverd. Den Bosch was met 2-0 te sterk voor Amsterdam. Groningen en Hurley pakten het eerste punt van het seizoen.

SCHC-Oranje-Rood 3-2

Oranje-Rood reisde af als koploper naar de Bilthoven en begon prima aan het duel met SCHC. Valerie Magis en Daphne van der Velden zetten de Eindhovense formatie uit een strafcorner op een 0-2 voorsprong. Het bleek echter niet voldoende voor een overwinning. SCHC knokte zich terug in het duel. Ginella Zerbo tekende vlak voor rust voor de aansluitingstreffer en Kyra Fortuin maakte na de pauze gelijk. Twee minuten voor tijd besliste Zerbo de wedstrijd in het voordeel van SCHC, dat hierdoor de nieuwe koploper is.

Bloemendaal-Hurley 1-1

Hurley pakte het eerste punt van het seizoen door op ’t Kopje met 1-1 gelijk te spelen tegen Bloemendaal, dat na vier wedstrijden twee punten heeft. De thuisploeg kwam na rust op voorsprong via Myrthe van Kesteren. Die stand bleef lang op het bord staan en Bloemendaal leek op eerste overwinning af te steven. Maar vijf minuten voor tijd schoot Gitte Michels voor Hurley raak uit een strafcorner: 1-1.

Den Bosch-Amsterdam 2-0

In de herhaling van de finale om de landstitel van vorig jaar stapte landskampioen Den Bosch opnieuw als winnares van het veld. Pas in het derde kwart werd de ban gebroken. Lieke Hulsen opende de score, die vervolgens door Ireen van den Assem uit een strafcorner werd verdubbeld. Dankzij de zege staat Den Bosch op een vijfde plaats, een plekje lager dan Amsterdam. Beide ploegen hebben maar één punt achterstand op het leidende tweetal Kampong en SCHC.

Pinoké-Groningen 3-3

Niet alleen Hurley ook Groningen pakte het eerste punt van het seizoen. Pas nadat het laatste fluitsignaal had geklonken scoorde Hedi Koning uit een strafcorner de gelijkmaker. De hekkensluiter toonde veerkracht door tegen de promovendus tot drie keer toe een achterstand ongedaan te maken. Pinoké kwam via Frédérique Malefason, Frances Westenberg en Pamela Raaff steeds op voorsprong, maar Fieke Hoff, Willemijn Bos en Koning voorkwamen een vierde nederlaag op rij voor Groningen.

Laren-hdm 2-2

Na de ruime zege op vrijdag tegen Groningen (8-0) slaagde Laren er niet in om ook het tweede duel van het dubbelweekend met winst af te sluiten. Tessa Beetsma zette hdm tot twee keer toe op voorsprong. Josien Galama stelde een punt voor Laren veilig door drie minuten voor tijd te scoren, nadat Maxime Kerstholt al eerder de stand op 1-1 had gebracht. Door de remise blijft hdm achtste en Laren zakt een plek naar positie zes.

Kampong-Huizen 5-0

Met zes punten uit twee wedstrijden in het dubbelweekend heeft Kampong goede zaken gedaan. De ploeg staat op een tweede plaats, maar in punten gelijk met SCHC. In de thuiswedstrijd tegen Huizen kwam Kampong nauwelijks in de problemen. Bij rust leidde de Utrechtse formatie al met 3-0. Margot Zuidhof tekende voor drie doelpunten, waarvan een uit een strafcorner. De andere treffers kwamen op naam van Michelle Fillet, uit een strafbal, en Nina Notman, ook uit een corner. Huizen zakte door de nederlaag naar de elfde plaats ten faveure van Hurley.

Reageer