Round-up HK (H): Almere boekt eerste zege, eerste puntenverlies Bloemendaal

RU-Ballen-Logo-Almere

Op de zesde speeldag in de Hoofdklasse Heren werden de duels geteisterd door het noodweer. Duels begonnen later of werden tijdelijk stilgelegd. Koploper Bloemendaal liep tegen het eerste puntenverlies op. Almere pakte de eerste zege van het seizoen en Kampong won in het Amsterdamse Bos de topper van Amsterdam: 0-2.

Amsterdam-Kampong 0-2

Het was de eerste keer sinds de finale om de landstitel afgelopen seizoen dat beide ploegen tegenover elkaar stonden. Pas na rust viel de beslissing. Bjorn Kellerman zette Kampong na 45 minuten op voorsprong en die score werd niet veel later verdubbeld door Martijn Havenga uit een strafcorner. De 2-0 nederlaag betekende voor Amsterdam een einde aan de serie van vier overwinningen op rij. De ploeg incasseerde tegen Kampong net zoveel tegendoelpunten als in die voorgaande vier duels. Kampong liep in de ranglijst drie punten uit op Amsterdam en naderde koploper Bloemendaal tot op één punt na de derde zege op rij.

Oranje-Rood-Bloemendaal 0-0

De andere topper van de vrijdagavond eindigde in een doelpuntloos gelijkspel. Met de remise maakte Oranje-Rood een einde aan de perfecte score van koploper Bloemendaal, dat de eerste vijf competitieduels had gewonnen. Oranje-Rood kon opnieuw geen beroep doen op de aan de knie geblesseerde Pirmin Blaak. Elf minuten voor tijd moesten beide ploegen even met een man minder verder na gele kaarten voor Bob de Voogd en Mats de Groot.

Den Bosch-Almere 0-1

Almere heeft eindelijk de eerste overwinning van het seizoen geboekt. In en tegen Den Bosch hadden de Almeerders genoeg aan één treffer om de drie punten te pakken. De beslissing viel in het derde kwart. Een strafcorner van Terrance Pieters werd in eerste instantie geblokt, maar in de rebound was Jonas de Geus alsnog trefzeker. Den Bosch zakte door de nederlaag twee plaatsen naar positie nummer zeven op drie punten op nummer vier Oranje-Rood.

Rotterdam-Klein Zwitserland 2-0

Na drie wedstrijden zonder overwinning heeft Rotterdam eindelijk weer drie punten gepakt. Voor eigen publiek werd promovendus Klein Zwitserland met 2-0 verslagen. Tristan Algera opende na negen minuten uit een strafcorner de score, die werd verdubbeld door Albert Beltran. Door de overwinning houden de Rotterdammers zicht op de vierde plaats. Klein Zwitserland blijft achtste, maar kreeg wel gezelschap van Almere dat eveneens vijf punten uit zes duels heeft.

Tilburg-SCHC 2-2

De strijd in de onderste regionen van de Hoofdklasse leverde geen winnaar op. Hekkensluiter SCHC kwam tot twee keer toe op voorsprong. Luuk van Duren zette de Bilthovense formatie op voorsprong. Na de gelijkmaker van Joep de Natris schoot Thijn Knetemann raak uit een strafcorner. Op dat moment stond Tilburg met tien man vanwege een gele kaart voor Thijs Bams. Daarna werden nog drie gele kaarten uitgedeeld, maar toen was Tilburg al op gelijke hoogte gekomen via Sander Visser.

Pinoké-HGC 2-4

HGC blijft er lustig op los scoren. In de laatste twee duels werd tien keer gescoord en vrijdagavond stopte de teller bij vier doelpunten. Al na acht minuten stond de stand 0-2 op het bord dankzij goals van Ashley Jackson, uit een strafcorner, en Kenta Tanaka. Nadat Texas Bukkens met geel aan de kant zat, profiteerde HGC van de overtalsituatie. Jackson tilde de stand na een rake corner naar 0-3. Nicholas Budgeon maakte er vervolgens nog 0-4 van. Pinoké leek de spanning terug te brengen door binnen een minuut twee keer te scoren, via Marlon de Boer en Matis Papa, maar HGC hield stand en trok de zege over de streep.

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.