Round-up HK (H): Koploper Bloemendaal verspeelt twee punten tegen Pinoké

 

In de zestiende speelronde wint Amsterdam van Klein Zwitserland en lijkt zich te herpakken nadat zij twee weken geleden een zwaar verlies leden tegen HGC. Ook nummer twee Kampong boekt een nipte uitzege op Tilburg.  Bloemendaal verliest twee punten en speelt gelijk tegen Pinoké. 

Den Bosch – HGC

De kraker tussen Den Bosch en HGC zou een belangrijke wedstrijd worden voor beide teams. Bij een overwinning voor HGC zou Den Bosch afhaken voor een plek in de Play-off. Echter zet Austin Smith Den Bosch al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Met een strafcorner zorgt hij ervoor dat HGC al vroeg in de wedstrijd tegen een achterstand aankijkt. In de 16de en 29ste minuut wordt de score opgevoerd naar 3-0. Door deze overwinning heeft Den Bosch de aansluiting gevonden met Amsterdam, Oranje-Rood en HGC. HGC die de afgelopen weken zo goed speelde, zal komende weken alle zeilen moeten bijzetten om een plek in de play-off veilig te stellen.

Rotterdam – Almere

In de eerste ontmoeting tussen beide ploegen eindigde de score in een 2-2 gelijkspel. Almere zou graag wederom weer tekenen voor deze score, want kijkende naar de ranglijst kunnen ze elk punt goed gebruiken. Al vroeg in de wedstrijd loopt Almere uit naar een 0-2. Nadat Cornelisse in de 47ste minuut de 1-3 op het scorebord heeft gezet, is het Rotterdam die in het derde kwart echt wakker wordt. Rotterdam wint uiteindelijk met 6-3 en zorgt ervoor dat er nog een kleine kans is dat zij mee kunnen doen om een play-off plaats.

Amsterdam – Klein Zwitserland

Assistent coach Jan Jorn van ’t Land heeft sinds het aftreden van Graham Reid de weg met Amsterdam weer omhoog gevonden. Nadat Amsterdam een tweetal weken geleden een zwaar verlies leed tegen HGC (8-2), werd afgelopen week alweer een mooie overwinning geboekt. Vandaag stond Klein Zwitserland op de planning, die de overwinning hard nodig heeft om afstand te nemen van de degradatiezone. Amsterdam speelt de wedstrijd zakelijk en scoort in ieder kwart minimaal één doelpunt. De spitsen Billy Bakker en Mirco Pruyser konden vandaag lekker oefenen, door drie doelpunten voor hun rekening te nemen. Ook Boris Burkhardt mocht twee doelpunten op zijn naam zetten voor de Amsterdammers.

HC Tilburg – Kampong

Tilburg kan haar borst nat maken, want in de eerste ontmoeting tussen beide ploegen werd de score uiteindelijk opschroeft tot 6-0 in het voordeel van de Utrechtenaren. Ditmaal was het Tilburg die al vroeg in de wedstrijd de score opende. Gareth Furlong scoort in de 9de minuut en zorgt ervoor dat Kampong hard aan de bak moet. Door doelpunten van Meulenbroek en Kemperman pakt Kampong een zakelijke overwinning. Ook koploper Bloemendaal verliest punten tegen Pinoké. Hierdoor is het verschil tussen Kampong en Bloemendaal terug gelopen tot maar één punt.

Oranje-Rood – SCHC

Beide teams hebben de punten hard nodig. Oranje-Rood wil graag de drie punten in eigen huis houden, om nog een goede kans te houden op een play-off plaats. SCHC is op dit moment de hekkensluiter, en kan alle punten goed gebruiken. Een gelijkopgaande strijd word uiteindelijk in de 55ste minuut beslist door Benjamin Stanzl. Doordat SCHC in de 59ste en 67ste minuut nog een tweetal gele kaart pakken, werd het uiteindelijk nog lastig om de aansluitingstreffer te creëren. Door de overwinning van Oranje-Rood blijven ze op de vierde plaats staan.

Pinoké – Bloemendaal

Deze ontmoeting leek in eerste instantie een gemakkelijke prooi voor Bloemendaal te worden. De lijstaanvoerder heeft 23 punten meer dan Pinoké en is tevens in bloedvorm. Pinoké lijkt zich veilig te hebben gespeeld, maar kan een puntje tegen Bloemendaal goed gebruiken. Een laat doelpunt van Landburg in de 50ste minuut lijkt ervoor te zorgen dat de wedstrijd in het voordeel van de steekneuzen gaat eindigen. Door twee doelpunten van Swaen en van Doren in de 52ste en 56ste minuut wordt de wedstrijd gekanteld. Bloemendaal lijkt een zakelijke overwinning te pakken. Een laat doelpunt van Hendrickx zorgt er echter voor dat er toch nog een punt in Amsterdam blijft voor Pinoké.

Reageer