Round-up HK (H): Bloemendaal langs HGC, Rotterdam en Amsterdam in evenwicht

(c) Roel Ubels

 

In de vierde speelronde van de Hoofdklasse bij de Heren leed HGC op bezoek bij regerend kampioen Bloemendaal de eerste nederlaag van het seizoen, terwijl Rotterdam en Amsterdam de punten verdeelden. 

Oranje-Rood-Almere 3-1 

Na een matig dubbelweekend heeft Oranje-Rood in eigen huis orde op zake gesteld en eenvoudig afgerekend met Almere. Aan de Aalsterweg eindigde de wedstrijd in …. Voor de hekkensluiter is het alweer de vierde nederlaag op rij, waarmee de Flevolanders nog altijd puntloos zijn. In de 26e minuut werd de score geopend door de van Tilburg overgekomen Joep de Natris, die daarmee zijn eerste treffer produceerde voor zijn nieuwe club. Tien minuten na rust werd de score vanuit een cornervariant verdubbeld via Jamie van Aart, maar zeven minuten later bracht Stijn Jolie de spanning weer terug in de wedstrijd, maar Bram Huijbregts maakte in de 66e minuut een einde aan de droom van Almere: 3-1.

Rotterdam-Amsterdam 2-2

In Rotterdam werd het een leuke wedstrijd tegen Amsterdam. In de eerste helft vielen er geen treffers, maar na de thee viel er genoeg te beleven. Het was de thuisploeg die in de 42e minuut op voorsprong kwam door een treffer van Sean Murray. Erg lang konden de Rotterdammers niet genieten van deze voorsprong, want een rake strafcorner van Boris Burkhardt bezorgde de Amsterdammers de gelijkmaker. Aan het einde van het derde kwart kwamen de bezoekers bovendien op voorsprong, toen Mirco Pruyser zijn ploeg op voorsprong bracht via een harde backhand. Ook de ploeg van Freixa hield niet lang vast aan de voorsprong, want Tjep Hoedemakers maakte al twee minuten later gelijk, waarna er niet meer werd gescoord en de punten werden verdeeld. Voor Amsterdam was het alweer de derde puntendeling uit vier duels.

Hurley-Tilburg 2-4

In een echte degradatiekraker in het Amsterdamse Bos heeft Tilburg de eerste zege van het seizoen geboekt na een spectaculaire 2-3 overwinning. Met de zege pakken de Brabanders de eerste punten van het seizoen en wisselen beide ploegen van stuiver op de ranglijst. De bezoekers kwamen al in de derde minuut op voorsprong via Jaïr van der Horst, waarna Noam Sheridan zijn ploeg in de vijfde minuut reeds op gelijke hoogte bracht. De thuisploeg kwam in het tweede kwart zelfs op voorsprong via Kenny Bain, maar op slag van rust kwamen de Tilburgers weer gelijk via een rake corner van Damon Steffens. Direct na rust kregen de bezoekers een strafbal toegekend, waarna Jip Krens het cadeautje uitpakte en zijn ploeg op een 2-4 voorsprong bracht. Opnieuw Steffens trof erna raak uit een strafcorner, waarmee de eindstand op 2-4 werd bepaald.

Pinoké-Kampong 3-3 

In een knotsgekke wedstrijd heeft Kampong een zeker lijkende zege uit handen gegeven tegen Pinoké. De Utrechters kwamen op 0-2 voorsprong, maar een bizarre slotfase leverde de Steekneuzen alsnog een punt op. Al na vier minuten kwam de vice-kampioen op voorsprong door een treffer van Bjorn Kellerman. Direct na de rust liepen de bezoekers via nieuwkomer Terrance Pieters uit naar 0-2, maar in de laatste tien minuten ging het in het Amsterdamse Bos helemaal los. Eerst verzorgde de Belg Alexander Hendrickx een aansluitingstreffer vanuit de corner, waarna hij drie minuten later een strafbal verzilverde en Pinoké op gelijke hoogte bracht. Martijn Havenga leek alsnog het goudhaantje te worden voor zijn ploeg toen hij in de 66e minuut een strafcorner verzilverde, maar Pinoké bood zoals wel vaker dit seizoen weerstand. Drie minuten voor het einde bracht Lukas Sutorius zijn ploeg weer op gelijke hoogte waardoor de Steekneuzen in punt in huis houden.

Klein Zwitserland-Den Bosch 0-2

In Den Haag kwam Den Bosch vandaag op visite bij de Steenbokken. De thuisploeg pakte afgelopen week de eerste punten van het seizoen, maar het lukte niet vandaag om de zegereeks voort te zetten. De Boscchenaren gingen er uiteindelijk met de drie punten vandoor na een 0-2 zege. Door de overwinning neemt de ploeg tijdelijk afstand van naaste belagers Amsterdam en Rotterdam en staat de ploeg op een keurige vierde plek. Lange tijd leek de wedstrijd af te stevenen op een gelijkspel, maar in de 62e minuut kwamen de bezoekers dan toch op voorsprong via de Belg Sebastien Dockier vanuit een strafcorner. Een minuut voor het einde bracht Noud Schoenaker de eindstand van 0-2 op het scorebord.

Bloemendaal-HGC 4-0

Regerend kampioen Bloemendaal kende uiteindelijk een makkelijke middag tegen een op papier lastige tegenstander. Op het eigen Kopje rekende de Mussen eenvoudig af met HGC, dat tot vandaag pas twee tegentreffers had geïncasseerd. In Bloemendaal werd het 4-0. In het eerste kwart ging het nog redelijk gelijk op, maar daarna trok Bloemendaal aan de touwtjes, wat pas in de 28e minuut leidde tot de openingstreffer, die er overigens mocht wezen. Een heerlijke sleep van Tim Swaen bracht de Mussen op een 1-0 voorsprong, waarna Roel Bovendeert met zijn vijfde van het seizoen op slag van rust de score verdubbelde. In het derde kwart ging Bloemendaal vrolijk verder en kwam het via Arthur van Doren op een 3-o voorsprong te staan, waarna Bovendeert met alweer zijn zesde van het seizoen de eindstand bepaalde op 4-0.

 

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.