Round-up HK (H): Bloemendaal wint opnieuw, Hendrickx bezorgt Pinoké zege

Cosyns

De vijfde speelronde van de Hoofdklasse Heren zit er op. De Mussen gaan nog altijd fier aan kop na een ruime zege op Tilburg, terwijl Oranje-Rood voor eigen publiek onderuit ging tegen Pinoké.

Amsterdam-Klein Zwitserland  1-0

In het Wagener stadion heeft Amsterdam met minimaal verschil (1-0) gewonnen van Klein Zwitserland. Na twee gelijke spelen pakte de ploeg van Santi Freixa eindelijk weer eens een overwinning, waarmee de ploeg nu vierde staat in het klassement. Voor de Hagenaars was het de tweede nederlaag op rij. Lange tijd werd er niet gescoord, maar Mirco Pruyser bezorgde zijn team alsnog de zege door in de 54e minuut toe te slaan. Het bleek de enige treffer van de wedstrijd.

Den Bosch – Hurley 2-1

Aan de eigen Oosterplas boekte Den Bosch de tweede overwinning op rij. Door de zege staat de ploeg momenteel op de tweede plaats. Voor Hurley heeft de nederlaag geen gevolgen voor de ranglijst, de ploeg staat nog altijd voorlaatste met een punt uit vijf duels. Aan het begin van het tweede kwart kwam de promovendus nog wel op voorsprong na een rake corner van Matthew Willis, maar hetzelfde kwart kwam de thuis ploeg op gelijke hoogte via een corner van Austin Smith. De wedstrijd leek vervolgens af te stevenen op een gelijkspel, maar de Belg Sebastien Dockier dacht daar anders over. In de 63e minuut bezorgde hij zijn ploeg de vierde zege uit vijf duels.

Oranje-Rood-Pinoké 1-2

In Eindhoven heeft Oranje-Rood voor eigen publiek geen punten weten te pakken. De Steekneuzen waren uiteindelijk met 1-2 te sterk, waarmee de ploeg het linkerrijtje betreedt. Het werd aan de Aalsterweg opnieuw de wedstrijd van strafcornerkanon Alexander Hendrickx. De topscorer van de Hoofdklasse prikte opnieuw tweemaal en voert daarmee het klassement aan met acht treffers. In de 28e minuut bracht hij zijn ploeg op voorsprong, maar aan de andere zijde was Thomas Briels in de 56e minuut goed voor de gelijkmaker. Drie minuten voor tijd bezorgde Hendrickx zijn ploeg echter alsnog de zege waarmee de Steekneuzen over Oranje-Rood heen gaan in de competitie.

Almere-Rotterdam 1-4

In Almere is de hekkensluiter er niet in geslaagd om punten af te snoepen van Rotterdam. Door de nederlaag staan de Flevolanders nog altijd puntloos onderaan, terwijl de Rotterdammers op zijn geklommen naar de derde plek. De bezoekers kwamen vandaag geen enkel moment in de problemen. De score werd in de twaalfde minuut geopend door Thijs van Dam, via een strafcorner.Na de rust verdubbelde Jeroen Hertzberger de score vanuit een corner, waarna Deegan Huisman voor Almere de aansluitingstreffer verzorgde. Slechts zeven minuten later tekende Tjep Hoedemakers echter voor de 1-3, waarmee een einde kwam aan de hoop van de thuisploeg. Hertzberger tekende in de 63e minuut voor het slotakkoord.

Tilburg-Bloemendaal 0-5

In Brabant kende Bloemendaal een eenvoudige middag op bezoek bij Tilburg. De regerend kampioen bleek met 0-5 een maatje te groot, waardoor de Mussen nog altijd fier aan kop gaan met dertien punten uit vijf duels. De score werd geopend door Arthur van Doren, die een strafbal verzilverde in de 26e minuut. Na de rust verdubbelde Floris Wortelboer de score, waarna Florian Fuchs de 0-3 achter zijn naam zette. In het laatste kwart deden Tim Swaen en Roel Bovendeert ook nog een duit in het zakje waarmee de Tilburgs tegen hun vierde nederlaag van het seizoen aanliepen.

 

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.