Round-up HK (H): Bloemendaal wint topper, KZ pakt punt tegen Oranje-Rood

(c) Frank Uijlenbroek/World Sport Pics/EHL

Bloemendaal heeft vrijdag de topper met Kampong gewonnen. In Utrecht won de ploeg van coach Michel van den Heuvel op de derde speeldag met 2-1 van de landskampioen. Met de nederlaag kwam een einde aan de ongeslagen reeks van dertig wedstrijden van Kampong. Promovendus Klein Zwitserland verraste opnieuw. Dit keer met een 1-1 tegen Oranje-Rood.

Kampong-Bloemendaal 1-2

Landskampioen Kampong moest op eigen veld de eerste nederlaag van het seizoen incasseren. Tim Swaen zette Bloemendaal al na vier minuten op het spoor van de overwinning met een rake strafcorner. Vlak na rust verdubbelde Florian Fuchs de voorsprong, die vervolgens werd verkleind door Silas Lageman, zijn derde treffer in evenzovele duels. In slotfase zette Kampong nog aan voor de gelijkmaker, maar Bloemendaal hield stand. Door de overwinning is de EHL-kampioen 27 competitiewedstrijden op rij ongeslagen. De ploeg, die zijn laatste duel verloor op 23 april 2017, is na de derde speelronde de enige ploeg in de Hoofdklasse met het maximale resultaat.

Klein Zwitserland-Oranje-Rood 1-1

Ook in de tweede thuiswedstrijd heeft Klein Zwitserland punten gepakt. Nadat de promovendus op de openingsdag met 3-2 had gewonnen van SCHC hield de ploeg Oranje-Rood op de derde speeldag op 1-1. De Eindhovense formatie kwam al snel op voorsprong door Bob de Voogd. Na rust maakte Koen Bijen uit een strafcorner gelijk. Met vier punten uit drie wedstrijden doet Klein Zwitserland het prima bij de terugkeer op het hoogste niveau.

Almere-Tilburg 1-1

Beide ploegen pakten het eerste punt van het seizoen. Na vijf minuten zette Deegan Huisman de thuisploeg op voorsprong. Jip Dassen maakte in het tweede kwart gelijk voor Tilburg, dat het moest stellen zonder Greg Nolan. Hij ontbrak vanwege een ontwrichte schouder. Een MRI-scan zal moeten uitwijzen hoe ernstig de kwetsuur zal zijn.

HGC-Amsterdam 0-2

HGC moest alweer de tweede nederlaag in drie wedstrijden slikken. De ‘vernieuwde’ ploeg won van Tilburg, maar verloor van Oranje-Rood en Amsterdam. De Amsterdammers kwamen in Wassenaar dankzij Mirco Pruyser al snel op voorsprong. Deze stand bleef lange tijd op het bord staan. In de slotfase bepaalde Nicki Leijs de eindstand op 0-2.

Den Bosch-Rotterdam 3-0

De Bosch begint zich een beetje een angstgegner te worden voor Rotterdam. Afgelopen seizoen pakte de Bossche formatie al vier punten in twee duels en ook vrijdag werd opnieuw gewonnen van Rotterdam (3-0). Het was voor de Rotterdammers het eerste puntenverlies van het seizoen. Bram van Groesen zette Den Bosch op voorsprong uit een strafbal. Deze werd toegewezen nadat de inzet van Nicolas Della Torre uit een strafcorner voor de lijn met de voet werd gekeerd.

SCHC-Pinoké 2-2

Twee doelpunten van nieuwkomer Alexander Hendrickx voorkwamen de derde nederlaag op rij voor Pinoké. SCHC nam een 2-0 voorsprong via doelpunten van Steef Stroeken en Cédric Terwel, uit een strafcorner. In de slotfase pakte Pinoké alsnog een punt. De puntendeling betekende voor beide ploegen het eerste punt van de competitie.

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.