Round-up HK (H): hdm degradeert, Almere en Pinoké in play-outs - Hoofdklasse Hockey Nederland

Round-up HK (H): hdm degradeert, Almere en Pinoké in play-outs

Na één seizoen Hoofdklasse doen de heren van hdm een stapje terug. Op de laatste speeldag van de reguliere competitie ging de promovendus onderuit bij directe concurrent Almere (4-2). Dankzij de overwinning speelt Almere play-outs, net als Pinoké dat in Den Bosch fors onderuit ging (5-1). Bloemendaal won de topper tegen Amsterdam. In het Wagener Stadion werd het 1-2.

Almere-hdm 4-2

Hekkensluiter hdm moest winnen van Almere om directe degradatie te voorkomen. Daarin slaagde de Haagse ploeg niet in ondanks dat de promovendus zich van een 2-0 achterstand terug had geknokt naar 2-2. Uiteindelijk trok Almere het duel naar zich toe door nogmaals twee keer te scoren. Terrance Pieters brak het duel na zeven minuten open met een rake strafcorner en verdubbelde in het tweede kwart de score nadat hij goed de diepte in werd gestuurd door Jonas de Geus. Vlak voor rust verkleinde hdm de achterstand. Kieran Dartée pushte uit een strafcorner op de lat. De rebound kwam uiteindelijk bij Pieter van Straaten terecht en hij tekende voor de 2-1. Dartée was in het derde kwart wel succesvol vanaf de kop van de cirkel: 2-2. Stijn Jolie zette Almere uit een corner op voorsprong, waarna Deegan Huisman met een tip-in uit een voorzet van Andrin Rickli de overwinning veiligstelde.

Rotterdam-SCHC 5-2

Ondanks de forse nederlaag tegen Rotterdam heeft SCHC zich verzekerd van nog een seizoen in de Hoofdklasse. De forse nederlaag van concurrent Pinoké bij Den Bosch (5-1) betekende dat SCHC het seizoen afsluit op een negende plaats. De Bilthovense ploeg keek na het eerste kwart tegen een 2-0 achterstand aan na treffers van Thijs van Dam en Diede van Puffelen. De afscheid nemende Leonard Posthumus Meyjes verkleinde de achterstand en Thomas Vis maakte tegen het einde van het derde kwart zelfs gelijk. Lang kon SCHC niet genieten van de gelijke stand. Twee minuten later maakte Jeroen Hertzberger 3-2 voor de Rotterdammers, die daarna nog twee keer scoorden via Albert Beltran en Simon Egerton.

Den Bosch-Pinoké 5-1

De wedstrijd was het voorproefje van de finale van de Gold Cup, die komende donderdag tussen beide ploegen eveneens in Den Bosch wordt afgewerkt. Pinoké moest de laatste competitiewedstrijd winnen om kans te maken de play-outs te ontlopen. Dat lukte niet, want Den Bosch was met 5-1 te sterk. Bij rust leidde de Bossche formatie al met 3-0 dankzij twee doelpunten van Austin Smith, waarvan een uit een corner, en Nicolas Della Torre, ook uit een strafcorner. Jannis van Hattum scoorde tegen vanaf de kop van de cirkel, waarna Smith opnieuw uit een corner trefzeker was. Noud Schoenaker bepaalde de eindstand op 5-1.

Tilburg-Oranje-Rood 1-3

Tilburg stelde ondanks de nederlaag tegen Oranje-Rood (1-3) lijfsbehoud veilig. De ploeg had genoeg aan een punt, maar profiteerde van het verlies van concurrenten SCHC en Pinoké. Na de eerste twee kwarten stond de eindstand van het duel tussen Tilburg en Oranje-Rood al op het bord. De Eindhovenaren kwamen na zes minuten op voorsprong via Mink van der Weerden uit een strafcorner. Greg Nolan maakte uit een corner gelijk, waarna Jelle Galema en Teun Beins Oranje-Rood de overwinning bezorgden. In de play-offs treffen de Eindhovenaren titelverdediger Kampong.

Amsterdam-Bloemendaal 1-2

Bloemendaal sloot de reguliere competitie af zonder een duel te verliezen. Ook de topper in het Wagener Stadion werd met winst afgesloten. Bloemendaal won met 2-1. Florian Fuchs en Thierry Brinkman bezorgden de Mussen een marge van twee goals, die na een uur spelen werd verkleind door Klaas Vermeulen. De gelijkmaker bleef echter uit. Het duel was de generale repetitie voor de play-offs. Zaterdag treffen beide ploegen elkaar weer in de halve finale van de play-offs.

HGC-Kampong 4-5

Met een zege op HGC in een doelpuntrijke wedstrijd sloot Kampong de reguliere competitie af op de eerste plaats. Hierdoor pakte de landskampioen een EHL-ticket. Bovendien bleef de Utrechtse ploeg net als Bloemendaal ongeslagen en verzamelde de ploeg nog nooit zoveel punten (56).
Kampong kwam tegen HGC al na twee minuten op voorsprong via Phillip Meulenbroek, maar Stephan van Eps maakte zes minuten later gelijk. In het tweede kwart liep Kampong uit. Ties Ceulemans, Bjorn Kellerman en Lars Balk brachten de stand naar 1-4. Steijn van Heijningen scoorde tegen voordat Robbert Kemperman de marge weer naar drie bracht. In de slotfase kwam HGC nog terug naar 4-5 door treffers van Olivier van Tongeren en Tristan Algera uit een strafcorner.

Reageer